Bonaire in foto's: deel 4

Bonaire is een eiland in de Caribische Zee en een bijzondere gemeente van Caribisch Nederland. Bonaire is populair in onze winter en als bestemming van vele cruiseschepen. Maar de grootste aantrekkingskracht van Bonaire ligt onder water. Hier bevindt zich een van de mooiste natuurreservaten ter wereld, die zowel bij duikers als bij snorkelaars geliefd is.
In vijf delen neem ik je mee over het eiland: van de zoutpannen in het zuiden, via de hoofdstad Kralendijk, naar het Gotomeer en Rincon in het noorden. Langs stranden met azuurblauw en turquoise water en als toegift een bijzondere safari.
Cadushy cactus destileerderij Rincon

In Rincon vind je de Cadushy destilleerderij. Hier worden diverse likeurs gemaakt uit cactus, die over het eiland verspreid staan. Er zijn likeurtjes die een eiland representeren, zoals Saba en Aruba. Elk likeur heeft zijn eigen toevoeging, zoals citroen of sinaasappel. Tijdens een rondleiding krijg je informatie over het destilleerproces en mag je natuurlijk zelf proeven van de diverse liekuren.


Gevonden voorwerpen uit zee

Een bijzondere boom aan de boulevard van Kralendijk. De boom hangt vol met spullen die zijn opgedoken uit zee.

Lac Baai Bonaire

Lac Baai is een ondiepe lagune aan de zuidoost kant van Bonaire. Het turquoise meer wordt in het oosten omzoomd door een koraalrif en in het noorden door een mangrovebos. Het is een geweldige surfplek voor zowel beginners als gevorderden. Een prettige bijkomstigheid is dat hier altijd een constante stevige wind waait. Natuurlijk kun je hier ook lekker op het witte strand relaxen.

Leguaan Bonaire

Leguanen kom je op Bonaire overal tegen. Het wemelt ervan en soms moet je oppassen dat je er niet over struikelt. Letterlijk. Dit exemplaar lag heerlijk te zonnen bij een picknickplaats in het noorden.

Plas Machi Mimi Kralendijk

Aan de promenade van Kralendijk staat Plasa Machi Mimi, een in Romeinse stijl opgetrokken vismarktgebouwtje. Vis wordt hier niet meer verhandeld, wel groente en fruit door marktkoopmannen uit Venezuela.

Lees ook: Deel 1 | Deel 2 | Deel 3 | Deel 5