Bonaire in foto's: deel 1

Bonaire is een eiland in de Caribische Zee en een bijzondere gemeente van Caribisch Nederland. Bonaire is populair in onze winter en als bestemming van vele cruiseschepen. Maar de grootste aantrekkingskracht van Bonaire ligt onder water. Hier bevindt zich een van de mooiste natuurreservaten ter wereld, die zowel bij duikers als bij snorkelaars geliefd is.
In vijf delen neem ik je mee over het eiland: van de zoutpannen in het zuiden, via de hoofdstad Kralendijk, naar het Gotomeer en Rincon in het noorden. Langs stranden met azuurblauw en turquoise water en als toegift een bijzondere safari.

Nummerbord Bonaire

Elke auto op Bonaire heeft een prachtig nummerbord met afbeeldingen van bezienswaardigheden van Bonaire en het symbool van Bonaire: de flamingo. Veel beter toch dan de suffe gele kentekenplaten die we in Nederland hebben.

Sorobon Bonaire

De gezellige bewegwijzeringen die je overal ziet op Bonaire geven het eiland extra kleur en maken het Caribische sfeertje compleet.

Plaza Beach Resort Bonaire

De stranden van Bonaire kunnen verschillen van pittoresk tot hip. Elk strand heeft zijn eigen identiteit en mogelijkheden. Het ene strand heeft een hippe bar, terwijl een ander strand geen voorzieningen heeft. Sowieso zijn parasols, douches, toiletten en eet- en dringmogelijkheden schaars op de stranden.

Karel's Beach Bar Kralendijk

De boulevard van Kralendijk nodigt uit om te slenteren. Langs het water is het heerlijk vertoeven bij een barretje of een restaurant. Karel's Beach Bar, dat aan een pier ligt, is een unieke locatie voor ontbijt, lunch, diner, koffie of een drankje. Vanaf het terras heb je een mooi uitzicht op het water, op het eilandje Klein Bonaire en zie je onder je de kleurrijke vissen passeren.

Lac Baai Bonaire

Bonaire blinkt boven water niet uit als het om de natuur gaat. Het is er droog en dor met veel doornstruiken en cactussen. Maar als je goed om je heen kijkt vind je hier zeker ook mooie fotografische plekjes.

Lees ook: Deel 2 | Deel 3 | Deel 4 | Deel 5

Andre van Luttikhuizen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen