Koude voeten

Een maagdelijk wit heuvelachtig woestijnlandschap strekt zich uit van het noordwesten naar het midden van het eiland Boa Vista, een van de eilanden van de Kaapverdische eilanden. Het zand dat hier ligt is meegevoerd met de Harmattanwind uit de Sahara. Behalve zand vind je hier en daar een struik of palmboom. De woestijn luistert naar de naam Viana Desert . De woestijn heeft een oppervlak van 15 bij 10 kilometer. Dat is 30% van het eiland.

Het kwartszand van de Viana desert ligt in de luwte van de heuvels, die met het witte zand een mooi contrast vormt. De heuvels fungeren als natuurlijke wallen zodat het zand niet verdwijnt. De passaatwind zorgt dat het zand constant in beweging is. Ook is er water aanwezig onder het zand. Deze twee elementen zorgen ervoor dat het zand koel aanvoelt. Trek je schoeisel uit en ervaar de tegenstrijdigheid van dit natuurwonder.

Viana Desert

Er bevinden zich geen dorpjes in de Viana desert. Eigenlijk is het compleet onbewoond, op het uiterste noorden na. De beste route naar de woestijn is met een fourwheeldrive vanuit Rabil, de oude hoofdstad.