Doorgaan naar hoofdcontent

Italië: Assisi

Assisi is een van de mooiste historische centra in de wereld. Gelegen op de helling van de Monte Subasio in de regio Umbrië is de stad vooral bekend vanwege de Heilige St. Franciscus en de Basiliek die ter ere van hem is gebouwd.

Assisi

De Basiliek bestaat uit een boven- benedenkerk. De kerk beschikt over vele fresco's, waarvan die van Giotto in de benedenkerk het beroemdst zijn. Hier bevindt zich ook de tombe van de Heilige. St. Franciscus, de stichter van de kloosterorde van de Franciscanen. Veel pelgrims bezoeken de stad ter nagedachtenis aan Franciscus.

St. Franciscus Basiliek Assisi

Assisi heeft echter ook een fraai Middeleeuws centrum met diverse kerken, zoals de Duomo en de Basilica di Santa Chiara. In deze kerk ligt de gezel van Franciscus. Daarnaast zijn er pleinen waarvan de Piazza del Commune de belangrijkste is. Hier bevindt zich de Tempel van Minerva en het Palazzo del Capitano del Popolo, de Torre del Popolo en het Palazzo dei Priori.

Piazza del Commune Assisi

Steegjes in Assisi
Volgelingen van de Heilige St. Franciscus Niet alleen vanwege de cultuur, maar zeker ook vanwege de zonsondergang, die de stad dompelt in een warme rode gloed, is een bezoek aan Assisi aan te raden.
Overnachten kan in het idyllische kasteel Castello di Biagiano.

Castello di Biagiano Assisi


Populaire posts van deze blog

Een nieuwe hotspot in Apeldoorn

Vanaf vandaag (27 juni 2018) is Apeldoorn een nieuwe hotspot rijker. Het betreft het stadsstrand SOAP. De naam SOAP is een knipoog naar de voormalige zeepfabriek die hier heeft gestaan en nu dienst doet als evenemententerrein. De beachclub, die ligt aan het Apeldoorns kanaal, is opgetrokken uit zeecontainers en heeft behalve een prachtig strand ook een restaurant, beachbar en een bovenverdieping die te huur is. Daarnaast is er ook ruimte voor teamuitjes.De officiële opening zal in september zijn, maar je kunt nu dus al genieten van strand, cocktails, lunch, borrel en zon. En het weer voor de komende week zomers dus kom met zijn allen naar Apeldoorn! En misschien vind je hier je toekomstige trouwlocatie :-)

Klik hier voor meer info en indrukken

Stadswandeling Galle

Galle is een plaats in het zuiden van Sri Lanka. Ooit was Galle de belangrijkste haven van Ceylon. Galle is een chaotische stad, maar zodra je bij Fort Galle komt verandert de sfeer in gemoedelijk. Je vindt hier behalve gezellige winkeltjes en opgeknapte panden ook goede restaurants en hotels.


Ooit gebouwd door de Portugezen en versterkt door de Nederlanders is Fort Galle een historisch juweel. Binnen de dikke muren waan je je een paar eeuwen terug want er is nauwelijks iets veranderd sinds de VOC-tijd. De straatjes liggen in een mooi schaakbord-patroon en de oceaan omarmt het fort.
Het fort is een perfecte locatie voor een wandeling langs het rijke verleden uit de 17e eeuw.


De start van de wandeling is de klokkentoren. De klokkentoren ligt kort bij de ingangspoort. Vanaf de klokkentoren hier heb je een mooi uitzicht over de stad en de vestingswerken. Vanaf  hier vervolg  je je weg over de verdedigingswerken langs de bastions naar de Flagrock bastion.Vanaf het Flagrock bastion spring…

Sand and pepper

Westenschouwen is een dorp in de punt van Schouwen-Duiveland. Hier liggen de breedste stranden en het grootste bos van Zeeland. Op het mooiste stukje strand van de kop van Schouwen ligt de gezellige strandbar Sand and Pepper. De zon, de zee, de strandhokjes en-bar, en de hartelijkheid van het personeel straalt een relaxe Caribische sfeer uit.

Bij aankomst wordt er desgewenst een parasol geplaatst en kun je genieten van een heerlijke koffie of cappuccino, een wijntje of een biertje, en een verrassende lunch. 
Vanaf het terras heb je een geweldig uitzicht op zee. Om de hoek liggen de deltawerken van de Oosterschelde en zie je het eiland Neeltje Jans. Bij het strandbarretje 'Zomergeluk' liggen strandbedjes voor je klaar en kun je tussendoor drankjes halen.


De foto en zijn verhaal - juni 2018

Het waterrijke Zeeland heeft veel dorpen en stadjes met een haven. Vroeger was de haven een echte 'werk' haven, nu heeft de haven meestal de functie van jachthaven. Zo ook de haven van Goes op het eiland Zuid-Beveland.

Ik was dit jaar voor de derde keer in Zeeland. De laatste twee keer had ik Goes overgeslagen omdat andere dorpen en steden in hun beschrijvingen mooier leken. Deze keer ben ik dus wel in Goes geweest. En ik wil je graag adviseren om Goes niet over te slaan bij een bezoek aan Zeeland. Goes is namelijk prachtig. Indrukwekkende gebouwen, mooie pleinen, heerlijke horeca en een bijzondere haven.

De haven van Goes is omgeven met gerestaureerde monumentale panden en er liggen vaak bijzondere schepen. Op loopafstand van het centrum ligt dit kleine knusse haventje met rondom liggende goede restaurants. De haven heeft een beschermd stadsgezicht. Volgens velen is de haven een van de mooiste plekjes van Zeeland. Oordeel zelf, maar het is in ieder geval een echt hoogtepunt b…

Brouwershaven

Brouwershaven ligt aan de Grevelingen, het grootste zoutwatermeer van Europa op de grens van Zeeland en Zuid-Holland. Het stadje behoort tot een van de oudste en mooiste van Zeeland. Een echt pareltje dus.

Brouwershaven heeft een aantal leuke bezienswaardigheden: de markt, het stadhuis, het standbeeld van Jacob Cats en de jachthaven.

Brouwershaven is de geboorteplaats van Jacob Cats, een van de literaire 'Grote Vijf'van de Gouden Eeuw en bekend  als Vader Cats. Het standbeeld van deze dichter, jurist en politicus staat prominent op het marktplein aan de haven.De oude haven is een kleine gezellige haven in het centrum die eindigt bij de markt. De haven is omringd met mooie statige huizen. De terrasjes op de markt zijn bij uitstek geschikt om even tot rust te komen, de omgeving in je op te nemen en te genieten van een drankje.

Aan de markt staat het stadhuis van Brouwershaven. Het is een fotogeniek, monumentaal pand met een prestigieuze gevel uit de Vlaamse Renaissance.