Doorgaan naar hoofdcontent

Boa Vista

Boa Vista betekent 'Mooi Zicht' en is het derde eiland in grootte van de Kaapverdische eilanden. Boa Vista ligt het dichtst bij het vasteland van Afrika en heeft een mix van Afrikaanse en Europese invloeden gecombineerd met een Caribische laid back mentaliteit.





De slogan 'No stress' die ze hier aanhangen, blijkt direct bij aankomst op de kleine luchthaven: geen hectische toestanden als rennende of schreeuwende mensen, mensen die je aanklampen om je koffer te dragen, geen 'taxi, taxi'- gegil, maar alleen de ruisende wind en het gezellige gekwetter van de vogels die vrijelijk door het open kasbah-achtige luchthavengebouw vliegen. De formaliteiten gingen in een gemoedelijke sfeer en werden efficiënt afgehandeld.

Het hotel voor de komende twee weken lag op een steenworp van de luchthaven en doemde plots op tussen de duinen. Het 'zandkasteel' was geheel in harmonie met het landschap.

Het eiland kenmerkt zich door vulkanische landschappen afgewisseld met duin- en woestijnlandschappen die als oases met bijbehorende palmen verspreid liggen over het land. Rondom het eiland liggen poederwitte zandstranden en een azuurblauwe zee. Door de constante aanwezigheid van een stevige wind is Boa Vista een paradijs voor wind- en kitesurfers. Op een paar glad geasfalteerde wegen na bestaan de wegen soms uit kasseien, maar meestal uit zandweggetjes of rotsige paden. Volg vooral deze laatste moeilijk begaanbare paden en ontdek bijzondere locaties zoals Santa Monica Beach, een eindeloos verlaten strand met een magische achtergrond van donkere bergen en rotsformaties, die doet denken aan de beelden uit westernfilms met Clint Eastwood. Een waar paradijs.

Santa Monica Beach

De authenciteit van het eiland blijft grotendeels bewaard omdat er alleen hotels gebouwd mogen worden op de lijn Sal Rei - Praia Santa Monica. Je kunt er dus kilometers wandelen zonder iemand tegen te komen, zodat je je in een complete verlaten wereld waant. De enige levende wezens die je ziet zijn de geiten, die overal op het eiland te vinden zijn.

Straatleven in Rabil

De dorpen zijn klein met amper een paar honderd inwoners. Alleen de hoofdstad Sal Rei heeft een paar duizend inwoners, maar ook hier heerst de rust. De huizen kenmerken zich door pastelkleuren maar kunnen soms ook fel blauw, groen of fuchsia zijn.




Populaire posts van deze blog

Mosterdstad Doesburg

Doesburg is vooral beroemd om haar mosterd. Maar daarnaast geniet Doesburg als een van de weinige steden van Nederland grote bekendheid vanwege haar gerestaureerde binnenstad en vestingwerken. En, gelegen aan de IJssel en Oude IJssel, is deze Hanzestad ook een stad aan het water. Deze drie kenmerken maken Doesburg aantrekkelijk en het zeer de moeite waard om het stadje met een bezoekje te vereren. Het stratenpatroon is nog dezelfde als in de Middeleeuwen en daarom heeft het historische stadje sinds 1974 een beschermd stadsgezicht. Op een oppervlakte van een vierkante kilometer staan vele oude en gerestaureerde huizen en monumentale gebouwen. Doesburg De beste manier om Doesburg te ontdekken is met een stadswandeling. De wandeling is in een half uur te doen, maar wie bezoekjes wil brengen aan musea, kerken en kloosters moet rekenen op een halve dag. Een goed beginpunt is de Waag. Hierin is Stadsbierhuys De Waag gevestigd. Dit café restaurant is het oudste café en behoort tot de be

Stadswandeling Maastricht

Maastricht is uitermate geschikt om te voet te verkennen. De stad aan de Maas heeft een gezellig centrum met veel horeca, steegjes, gebouwen, pleinen en bruggen. De route die ik heb gelopen voert je langs een aantal bezienswaardigheden van de hoofdstad van de provincie Limburg. Beginpunt is het Monseigneur Nolenspark. Ik neem je mee linksom via de Nieuwehofstraat. Hier loopt een deel van de oude stadsmuur. Stadsmuren Maastricht Via de Zwinkelput en de Heksenstraat loop je door de Bonnefantenstraat. Hier is een onderdeel van de Universiteit van Maastricht gevestigd. Behalve hier zitten de faculteiten verspreid door het centrum. St. Servaasbasiliek Maastricht Loop verder via de Ezelmarkt en de Papenstraat naar het Henric van Veldekeplein. Hier staat de Basiliek Sint Servaas, Je komt nu op het Vrijthof. 's Zomers is het plein één groot terras. Vrijthof Maastricht Al zin in een koffie? Wandel dan na het Vrijthof rechtsaf de Dominicanerkerk binnen. Hier is be

Gambiaanse gewoonten

In november 2013 was ik met mijn vriendin in Gambia en maakte ik kennis met de gewoonten en (eigen)aardige gebruiken van de 'Smiling Coast van Afrika' zoals dit West-Afrikaanse land genoemd wordt. Via een kennis, die eerder in het jaar in Gambia was, had ik de naam van een betrouwbare gids doorgekregen. Hij werkte bij een lokaal reisbureau, gevestigd voor het hotel waar we verbleven. Het kantoortje, dat er niet erg uitnodigend uitzag, bestond uit vier muren van klei, met twee ingangen waarin geen deur zat en een laaghangend rieten dak. Aangekomen bij het reisbureau kwam er direct een man op ons af. Hij stelde zich voor als Lamin. Ah, dat was toevallig, dat was de naam die ik doorgekregen had van mijn kennis. Bijzonder dat we direct de juiste persoon hadden. Ik haalde nog even voor de zekerheid de opgeschreven naam erbij: Andy Lamin Sanneh stond er. Ik liet hem het briefje zien en vroeg of hij dit was. 'It's not me', zei hij. We moesten zijn collega hebben die ook La