Boa Vista

Boa Vista betekent 'Mooi Zicht' en is het derde eiland in grootte van de Kaapverdische eilanden. Boa Vista ligt het dichtst bij het vasteland van Afrika en heeft een mix van Afrikaanse en Europese invloeden gecombineerd met een Caribische laid back mentaliteit.Het eiland kenmerkt zich door vulkanische landschappen afgewisseld met duin- en woestijnlandschappen die als oases met bijbehorende palmen verspreid liggen over het land. Rondom het eiland liggen poederwitte zandstranden en een azuurblauwe zee. Door de constante aanwezigheid van een stevige wind is Boa Vista een paradijs voor wind- en kitesurfers. Op een paar glad geasfalteerde wegen na bestaan de wegen soms uit kasseien, maar meestal uit zandweggetjes of rotsige paden. Volg vooral deze laatste moeilijk begaanbare paden en ontdek bijzondere locaties zoals Santa Monica Beach, een eindeloos verlaten strand met een magische achtergrond van donkere bergen en rotsformaties, die doet denken aan de beelden uit westernfilms met Clint Eastwood. Een waar paradijs.

Santa Monica Beach

De authenciteit van het eiland blijft grotendeels bewaard omdat er alleen hotels gebouwd mogen worden op de lijn Sal Rei - Praia Santa Monica. Je kunt er dus kilometers wandelen zonder iemand tegen te komen, zodat je je in een complete verlaten wereld waant. De enige levende wezens die je ziet zijn de geiten, die overal op het eiland te vinden zijn.

Straatleven in Rabil

De dorpen zijn klein met amper een paar honderd inwoners. Alleen de hoofdstad Sal Rei heeft een paar duizend inwoners, maar ook hier heerst de rust. De huizen kenmerken zich door pastelkleuren maar kunnen soms ook fel blauw, groen of fuchsia zijn.

Eiland met een view | Fata Morgana of Oase | GezonkenKoning ZoutKoude VoetenAndre van Luttikhuizen