Doorgaan naar hoofdcontent

Italië: Amalfikust

Een van de mooiste wegen is de Strada Statale 163, beter bekend als de 'Weg van de duizend bochten'. Deze weg slingert zich langs de Amalfikust. Volg de bordjes Costiera Amalfinana en geniet van de prachtige vergezichten, de azuurblauwe zee, citroenbomen, kerkjes, kleurrijke dorpjes en lokale specialiteiten. De Amalfikust ligt ten zuiden van Napels op een klein schiereiland. De route loopt tussen Sorrento en Salerno, een grote havenstad.

Amalfikust


Sorrento
Sorrento
Sorrento is een drukke plaats: als vertrekpunt naar Capri, maar ook als start om de Amalfikust te bezoeken. Deze begint bij de Penisola di Sorrentino met de Punta di Sorrento, bereikbaar via een voetpad (uurtje lopen). Hiervandaan heb je een mooi uitzicht over de Golf van Napels en de Golf van Sorrento.
Het is een gezellige stad met mooie winkels, leuke bars, swingende discotheken en uitstekende restaurants. Het ‘Piazza Tasso’,  met zijn terrassen, is ‘the place to be’ Alle plaatsjes langs de Amalfikust hebben een eigen specialiteit. Sorrento heeft houten mozaïeken en staat bekend om zijn Limoncello, een citroenlikeur.


Positano
Positano is een mondaine plaats en ligt tegen de berg 'opgestapeld'. Het kleine strand scheidt de zee van het dorp. De foto typeert de beperkte ruimte die langs deze kust over is om een dorp te bouwen. In Positano kun je leren sandalen laten maken. Klaar terwijl je wacht.
Positano


Amalfi
De stad waar deze kust naar vernoemd is, is bekend vanwege zijn Duomo, die de Moorse invloeden van Amalfi laten zien. Naast de Piazza del Duomo ligt een doolhof van steegjes, pleintjes en trappen. Naast de Duomo ligt de kloosterhof van het paradijs. Mis ook hier de Limoncello niet.

Amalfi

Ravello
Ravello is, net als Capri, ook favoriet bij de rijken van deze wereld. In Ravello schijnt de zon net iets meer dan in de rest van de kustplaatsen hier. Liefhebbers van klassieke muziek komen naar Ravello om het jaarlijkse Festival di Ravello, die aan de Duitse componist Richard Wagner gewijd is, bij te wonen. Geniet hier van een overheerlijke citroencake.

Capri
Capri is een mondaine eiland en gewild bij de jetset. Bekende bezienswaardigheden zijn de blauwe grotten (Grotta Azzurra), de Marina Piccola, de Belevedere van Tragara en de uitstekende rotsen van de kustlijn.
Gerechten als de salade Caprese en de pizza Caprese zijn naar dit eiland vernoemd.
Capri
Cetara en Vietri
Cetara is bekend vanwege de ansjovis die in de Golf van Salerno wordt gevangen.
Vietri sul mare, zoals de plaats volledig heet, is het laatste plaatsje voor Salerno. Vietri is bekend om zijn keramiek.

Vietri


Amalfikust

Populaire posts van deze blog

De foto en zijn verhaal - januari 2018

Tijdens mijn reis door Brazilië bezocht ik de Foz do Iguacu. Deze spectaculaire watervallen liggen op de grens van Argentinië en Brazilië. Een van de activiteiten die ik heb ondernomen is met een speedboot op hoge snelheid over de rivier de Iguacu gevaren. Hoogtepunt van deze excursie was een gratis douche onder een van de watervallen.
Nadat we zijn ingestapt en onze poncho's en zwemvesten hebben aangetrokken varen we op hoge snelheid stroomopwaarts. We varen langs diverse watervallen richting Duivelskeel, een grote halfronde waterval van 150 meter breed waarin het water 70 meter in de diepte stort.
Een eind voor deze waterval buigen we af. Aan het eind ligt een brede waterval. Het linker deel ziet er spectaculair uit. We liggen even stil en kijken naar het met geweld neerstortende water dat een gordijn van water veroorzaakt. De camera's en alle andere elektronica verdwijnen in een waterdichte ton die is vastgegespt aan de bodem. Ik doe de rits van de poncho dicht en trek het …

De foto en zijn verhaal terugblik

In 2015 poste ik elke maand een foto waar meestal een bijzonder verhaal achter zat. Vanaf 2018 komt deze rubriek terug. Ik ga dan weer elke maand een foto met een leuk of bijzonder achtergrond-verhaal posten.

Voor wie de 12 foto's met een verhaal van 2015 nog eens na wil lezen of wil kijken, klik dan hier.Walking Dinner Amersfoort

Dit jaar was het mijn beurt om met twee collega's het jaarlijkse eindejaars uitje, dat bestaat uit een combinatie van gezellig tafelen met een activiteit te organiseren. We kozen voor een Walking Dinner in onze werkstad Amersfoort. 

Het Walking Dinner bestaat deze avond uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht, die elk in een ander restaurant werd geserveerd. Tussen de gerechten door wandelen we in twee groepen, elk onder begeleiding van een gids, door het oude centrum van Amersfoort.
Vanaf ons kantoor lopen we gezamenlijk naar restaurant Dara, waar het voorgerecht wordt geserveerd. Dara is een culinaire ontmoetingsplaats aan de Eemhaven in Amersfoort waar verrassende kleine gerechten (mezzes) uit verschillende streken worden geserveerd.

De eerste ronde van de wandeling door Amersfoort start om 18 uur. De ene helft van de collega's gaat mee met Femke, de andere helft met Norman. Denk je al veel te weten over Amersfoort dan kom je er met deze gidsen achter dat er no…

Seychellen

In 2001 maakte ik samen met mijn vriendin onder begeleiding van gids Layzar een safaritrip naar Tanzania. Na de overweldigende natuur en wildlife sloten we onze vakantie af op een tropische bestemming: De Seychellen.

De Seychellen, alleen bij de naam al denk je aan een tropische verrassing. En dat is het zeker. De eilandengroep ligt ten noorden van Madagaskar op ruim 1500 km ten oosten van Kenia. Na een lange busreis van Arusha in Tanzania naar Nairobi vlogen we naar Mahé. Mahé is met Praslin, Silhouette en La Digue een van de bekendste eilanden van de archipel. Het klimaat is warm en vochtig vanwege de ligging op een paar graden van de evenaar.


Mahé De toegang tot de Sychellen is Mahé, het belangrijkste eiland van de archipel waar 90% van de bevolking woont. Hier ligt ook de internationale luchthaven. Een gebergte in het midden deelt het eiland in tweeën. Met hoogtes tot bijna 1000m heb je een mooi uitzicht over het nationaal park Morne Seychellois. Het noorden van Mahé is het levendi…

Dekselse pannetjes

Op twintig minuten van ons huis ligt in een landelijke omgeving brasserie Kriebelz. Hier hebben mijn vriendin en ik met onze Zwitserse herder afgelopen vrijdagavond het weekend ingeluid.

De brasserie ligt in het centrum van het dorp Terwolde. Je kunt hier terecht voor brunch, tapas, buffetten en het is ook mogelijk om zelf een feest te geven in een van de zalen.Wij gingen voor de Dekselse Pannetjes als hoofdgerecht, een onderscheidende specialiteit van Kriebelz. De Dekselse Pannetjes bestaan uit diverse kleine gerechten, drie per hoofdgerecht opgediend in blauwe pannetjes met deksel, en koekenpannetjes. We kozen voor een combinatie van vega, vis en vlees, omlijst met een voor- en nagerecht. Friet, opgebakken krieltjes en een frisse salade maakten het het gerecht compleet. Zijn de frietjes op dan krijg je van het vriendelijke personeel gewoon een extra portie.