Kaapstad: Rondje Kaap

Het Kaapse schiereiland ten zuiden van Kaapstad is een combinatie van natuur, vergezichten, vissersplaatsjes, stranden en ruige kliffen. De Kaap heeft een van de mooiste autoroutes van de wereld: Chapmans Peak Drive. Een rondje Kaap is in een dag te doen, maar start dan vroeg in de morgen (voor 9.00 uur), of stop wat minder vaak onderweg. De route kan zowel links als rechtsom gereden worden. Ik neem u mee linksom.
Kaap de Goede Hoop - Zuid-Afrika
Startpunt is Kaapstad: rijd vanaf SeaPoint richting Clifton. Parkeer de auto aan de linkerkant en neem even een kijkje op een van de vier stranden. De volgende plaats is Camps Bay. Bezoek dit dorpje een keer apart, bij voorkeur 's middags het strand en 's avonds een restaurant of een lounge cafe. Het volgende dorp is llandudno. Hier wonen vooral de 'Happy Few'. Voor een dagje strand is het hier goed toeven.
De volgende stop is Houtbaai. Bezoek even de haven en loop een paar viswinkels binnen. Even buiten Houtbaai begint Chapmans Peak Drive. De weg is 11 km. lang en heeft om de paar honderd meter een parkeerplaats, van waar je mooie vergezichten hebt, bijvoorbeeld op Houtbaai. Chapmans Peak Drive eindigt in Noordhoek.
Volg de M6 en sla af bij de M65 richting Kommetjie. Drink een kopje koffie met heerlijk gebak uit eigen bakkerij bij 'The village bakery & bistro'. Volg vervolgens de borden naar Cape Point. Na de afslag en het checkpoint kun je het beste de volgende dingen bekijken:


De Kaap -Zuid-Afrika
Olifantsbos
Platboom beach
Kaap de Goede Hoop
Cape Point
Gebruik bij Cape Point de lunch in het Two Oceans restaurant.

Volg de weg terug naar de M65 en sla rechtsaf richting Simonstown. Simonstown zelf is niet geweldig, maar breng zeker een bezoek aan de pinguins op Boulders Beach. Rijd verder naar Kalkbaai. Eigenlijk zou je hier 's morgens vroeg moeten zijn als de vis binnenkomt. Maar ook 's middags is het hier druk op de kade. Er zitten hier ook een paar visrestaurants.

Tussen Kalkbaai en Muizenberg ligt St. James. Op het kleine strand staan kleurrijke strandhuisjes. Sla bij Muizenberg linksaf richting Kaapstad. Volg de M3 terug naar Kaapstad.

Andre van Luttikhuizen