Doorgaan naar hoofdcontent

Swim to fight cancer

Swim to Fight Cancer is een zwemevent in een stads decor dat via haar deelnemers zoveel mogelijk donaties ophaalt voor de stichting 'Fight cancer', een stichting die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie.

Het doel van de stichting is om zoveel mogelijk geld op te halen voor een persoonlijke beurs voor jonge, talentvolle artsen en onderzoekers, waarvan we verwachten dat ze een belangrijke rol zullen gaan spelen in het kankeronderzoek in Nederland.

Mijn buurman Siem Keijzer zwemt dit jaar op verschillende plekken in Nederland als voorbereiding op de 'Swim to Fight Cancer Apeldoorn' op zondag 17 september 2017. Hier zal Siem 3x 1500 meter zwemmen in het Apeldoorns Kanaal.

Afgelopen zondag was ik op uitnodiging bij een voorbereiding van Siem, die plaatsvond op de IJssel bij Zutphen. Start van de 6 km lange zwemtocht van Siem was de Baaksche Beek, precies waar deze uitmondt in de IJssel.

We vertrokken om half tien in de ochtend richting Zutphen naar de verzamellocatie. Natuurlijk stopten we onderweg voor een fotomoment met de fotogenieke IJsselkade als achtergrond.


Vanaf de verzamellocatie werden de deelnemers per bus naar de startlocatie gebracht. Hier volgden de laatste voorbereidingen. De zwemsuits werden dichtgeritst, de starttijden gecontroleerd en de mutlifunctionele horloges ingesteld. Er volgde nog een korte uitleg van de organisatie voordat de toeter klonk en de zwemtocht kon beginnen.

De 100 deelnemers startten in vijf shifts. Zodra de deelnemers te water gingen kon je ze bijna niet meer herkennen. Alleen een startnummer op de roze muts was te herleiden naar de deelnemer. Siem had startnummer 60 en startte om 12.15 uur. De deelnemers gingen na de start direct het open water van de IJssel op.

Voorbereiding 'Swim to fight cancer' Siem Keijzer

Het zwemmen vindt plaats in open water en is best risicovol. Denk alleen al aan de schepen die langsvaren met hun zuigende werking. Schippers zien je bijna niet, je bent een klein vlekje. Daarom werden de zemmers begeleid door kano's zodat ze niet te ver zouden afdrijven en door de reddingsbrigade.

Na 51 minuten en 26 seconden tikte Siem aan in de Vispoorthaven van Zutphen. Hij had de stroom mee, maar desondanks was het een geweldige prestatie.



De volgende actie is op 2 september bij CarWash Kleiboer aan de Sleutelbloemstraat in Apeldoorn. Siem zal aanwezig zijn en helpen in de wasstraat. Voor elke auto gaat er €1,= naar de Stichting 'Swim to fight cancer'. Wacht dus nog even met auto wassen en kom 2 september naar de Sleutelbloemstraat.

Wil je Siem steunen dan kan dat via SiemZwemt. Doneren aan de Stichting 'Swim to fight cancer' kan hier.

Populaire posts van deze blog

Route 62

Amerika heeft Route 66, die dwars door de VS loopt van Chicago naar Los Angeles. Ook Zuid-Afrika heeft zijn eigen Route: Route 62. Dit is de langste wijnroute van de wereld die loopt van Kaapstad naar Port Elizabeth. Wijngaarden Route 62 is de alternatieve route voor de N2 tussen Kaapstad en Port Elizabeth. De schilderachtige route slingert door vele landschappen van de Oost- en Westkaap. Onderweg rijd je door wijnvelden van o.a. Robertson, de fruitgaarden van Barrydale, de Karoo woestijn, langs mooie plaatsjes, watervallen en bergpassen. Swartberg-pas Calitzdorp is bekend om haar port, Montagu om zijn Muscadel. Montagu heeft daarnaast ook heetwaterbronnen. Oudtshoorn is dé struisvogel hoofdstad. Bekende passen en kloven zijn de Cogmanskloof en de Swartbergpas. Route 62 - Zuid-Afrika Bijzondere stops langs de route zijn  Ronnie's sex shop   en Diesel and Creme Route 62 Zuid-Afrika

Stadswandeling Maastricht

Maastricht is uitermate geschikt om te voet te verkennen. De stad aan de Maas heeft een gezellig centrum met veel horeca, steegjes, gebouwen, pleinen en bruggen. De route die ik heb gelopen voert je langs een aantal bezienswaardigheden van de hoofdstad van de provincie Limburg. Beginpunt is het Monseigneur Nolenspark. Ik neem je mee linksom via de Nieuwehofstraat. Hier loopt een deel van de oude stadsmuur. Stadsmuren Maastricht Via de Zwinkelput en de Heksenstraat loop je door de Bonnefantenstraat. Hier is een onderdeel van de Universiteit van Maastricht gevestigd. Behalve hier zitten de faculteiten verspreid door het centrum. St. Servaasbasiliek Maastricht Loop verder via de Ezelmarkt en de Papenstraat naar het Henric van Veldekeplein. Hier staat de Basiliek Sint Servaas, Je komt nu op het Vrijthof. 's Zomers is het plein één groot terras. Vrijthof Maastricht Al zin in een koffie? Wandel dan na het Vrijthof rechtsaf de Dominicanerkerk binnen. Hier is be

Mosterdstad Doesburg

Doesburg is vooral beroemd om haar mosterd. Maar daarnaast geniet Doesburg als een van de weinige steden van Nederland grote bekendheid vanwege haar gerestaureerde binnenstad en vestingwerken. En, gelegen aan de IJssel en Oude IJssel, is deze Hanzestad ook een stad aan het water. Deze drie kenmerken maken Doesburg aantrekkelijk en het zeer de moeite waard om het stadje met een bezoekje te vereren. Het stratenpatroon is nog dezelfde als in de Middeleeuwen en daarom heeft het historische stadje sinds 1974 een beschermd stadsgezicht. Op een oppervlakte van een vierkante kilometer staan vele oude en gerestaureerde huizen en monumentale gebouwen. Doesburg De beste manier om Doesburg te ontdekken is met een stadswandeling. De wandeling is in een half uur te doen, maar wie bezoekjes wil brengen aan musea, kerken en kloosters moet rekenen op een halve dag. Een goed beginpunt is de Waag. Hierin is Stadsbierhuys De Waag gevestigd. Dit café restaurant is het oudste café en behoort tot de be