Doorgaan naar hoofdcontent

Sicilië

Sicilië is het grootste eiland van Italië en ligt tegen de punt van de laars van het Italiaaanse vasteland. Sicilië wordt vaak in één adem genoemd met de maffia. Laat je hierdoor echter niet tegenhouden om naar Sicilië te gaan. Je merkt als toerist niets van de aanwezigheid van 'La Cosa Nostra'.

De meeste bezienswaardigheden hebben hun oorsprong in de Griekse en Romeinse tijd. Voorbeelden zijn de Vallei van de Tempels in de buurt van Agrigento, het theater van Taormina en het Griekse theater en het Romeinse amfitheater van Syracuse. Daarnaast vind je op Sicilië Normandische en Moorse invloeden. Door de tijd heen is Sicilië meerdere malen getroffen door aardbevingen en vulkaanuitbarstingen.

Salame di cioccolato (typisch Siciliaans gerecht)

De hoofdstad Palermo heeft mooie mooie paleizen en kerken. De 'Catacombe dei Cappucini' is een begraafplaats met gemummificeerde personen. Catania is vooral een uitvalbasis om de Etna te ontdekken en een van de drie steden op Sicilië waar je op kunt vliegen. Verder is de badplaats Cefalù een bezoek waard net als Taormina en Castelmola, dat hoog op een rots ligt boven Taormina.
Sicilië
Syracuse is een havenstad in het zuidoosten van het eiland. In de vissershaven liggen kleurrijke bootjes en op de kade staan statige panden. Je vindt hier veel opgravingen uit de Griekse en Romeinse tijd. Het historische centrum ligt op het eilandje Ortygia.

Taormina

Italië heeft een aantal vulkanen, waarvan de Etna op Sicilië ligt. Deze vulkaan barst regelmatig uit. De Etna is populair, zowel in de zomer om trekkings te maken als in de winter om te skiën.

Etna Sicilië

Op Sicilië is het ijs uitgevonden. Je vindt hier dan ook vele ijssalons met een uitgebreid assortiment aan smaken. Een echte specialiteit is een broodje ijs. Een andere lekkernij is connolo. Veel gerechten worden gegarneerd met pistache van de Etna. De wijn die op de flanken van de Etna wordt verbouwd is van zeer goede kwaliteit.

Vanaf Sicilië zijn dagexcursies te maken naar het vulkaaneiland Stromboli en de Eolische eilanden.

Sicilië is een eiland om vaker te bezoeken, zodat je alle uithoeken kunt ontdekken. Huur een auto, trek rond of maak uitstapjes vanaf een vaste plek. Ik was samen met mijn vriendin 12 dagen op Sicilië. We verbleven in Donna Carmela, een boutique-hotel aan de voet van de Etna, tussen Catania en Taormina.

Donna Carmela | Taormina en Castelmola | Etna NP | Wijnroute | Syracuse | Alcantarakloof

Sicilië

Populaire posts van deze blog

Spanje: Salamanca

Salamanca is de oudste universiteitsstad van Spanje en beschikt volgens velen over het mooiste plein van Spanje. Salamanca is een openluchtmuseum met een hoge densiteit aan terrassen en bars. Salamanca ligt in de regio Castilla y León. Je vindt hier prachtige oude gebouwen, mooie pleinen en diverse monumenten. De rivier de Tormes scheidt de binnen- en de buitenstad.Bezoek Salamanca bij voorkeur niet in juli en augustus. Het is er niet alleen erg warm, maar het is er dan ook minder gezellig omdat er bijna geen studenten zijn in deze periode. En juist deze studenten zorgen voor een levendig en dynamisch Salamanca. In 2002 was Salamanca de culturele hoofdstad van Europa.

Fotoblog Voorne-Putten

Landal Ouddorp Duin is een heerlijke uitvalbasis om de Zuid-Hollandse eilanden Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee en het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland te ontdekken. Ik was er een week met mijn vriendin en hond. Geniet van dit fotoblog met tips van dit mooie stukje Nederland.

Voorne-Putten behoort tot de Zuid-Hollandse eilanden en heeft totaal 150.000 inwoners. Kenmerkend voor de regio zijn niet alleen de vele stranden en recreatiegebieden, maar ook de historische bezienswaardigheden en gezellige winkellocaties. De bekendste steden zijn Brielle en Hellevoetsluis

Brielle is een historische vestingstad en als zodanig herkenbaar aan de muren, wallen, bastions en andere verdedigingswerken die de stad omringen.
Brielle heeft na Harlingen de meeste monumenten per inwoner van Nederland. De ruim 400 monumenten zijn onmogelijk om in een dag te bezoeken. Wij hebben een selectie ervan tijdens een wandeling gezien : de Jacobskerk, het Asyl voor oude en gebrekkige Zeelieden, het Merulaweeshuis…

De foto en zijn verhaal - oktober 2018

Iedereen die bij de vismarkt van Negombo in Sri Lanka is geweest, heeft zeker deze man gezien. Kijk op instagram bij Negombo en je vindt hem. Is het een visser of is ie ingehuurd door de lokale gidsen. Ik heb het niet kunnen achterhalen. Ik was hier met een groepje met gids en ineens doemde hij op. Hij zeurde niet om geld, begon niet te schreeuwen en liep niet weg. Hij poseerde als een fotomodel met deze vis in de hand. Geweldig toch?


Langste Roltrap ter wereld

Voor de toerist een attractie, voor de bewoners van Hong Kong een vervoermiddel om van hun huis in de Mid-Levels naar het werk in Centraal Hong Kong, en weer terug, te gaan. Ik heb het over de langste roltrap ter wereld die dagelijks 60.000 mensen vervoert over een 800 meter lange overdekte roltrap, die bestaat uit verschillende niveaus en een verval heeft van 135 meter. Sommige delen zijn vrij steil.

De roltrap is eenrichtingsverkeer: 's Morgens tussen 6 - 10 uur kun je met de roltrap naar beneden en van 10.15 - 12 uur naar boven. Daarnaast is er een gewone trap voor beide richtingen.
Onderweg kun je uitstapjes maken op de diverse niveaus. Zo is er een uitgang bij de populaire wijk Soho met zijn bars en restaurants. Verder heb je mooi uitzichten over de stad.
Het gebruik van de roltrap is gratis en van begin tot eind ben je ongeveer 25 minuten onderweg.

Tip: hou vooral rechts, want de bewoners zijn nogal ongeduldig tegenover de toeristen die slingeren over de roltrap.

Phnom Penh

Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja. De stad ligt in het zuidoosten waar de rivieren de Mekong en de Tonlé Saprivier samenvloeien. Phnom Penh heeft een aantal interessante bezienswaardigheden.

Tuol Sleng-museum Het Tuol Sleng-museum, beter bekend als Genocide Museum is gevestigd in een oude school die door de Rode Khmer werd omgebouwd tot de beruchte 'Gevangenis S-21'. Hier werden
gevangenen tijdens het schrikbewind in de jaren zeventig van Pol Pot ondervraagd, gemarteld en vermoord. In het museum vind je de meest afschrikwekkende foto's van slachtoffers van de Rode Khmer. Er is ook een landkaart van Cambodja te zien, gemaakt met schedels van slachtoffers. Maak een bewuste keuze voor een bezoek, want het kan zeer schokkend zijn.
Mocht je na een bezoek aan het museum nog meer willen weten over de duistere periode van Cambodja bezoek dan ook  de Killing Fields in Choeung Ek, zo'n 15 km buiten Phnom Penh.


Het Koninklijk Paleis Het koninklijk paleis bestaat uit een ter…