Doorgaan naar hoofdcontent

AH Restaurantactie

De AH spaaractie is een samenwerking tussen Iens en Albert Heijn. Bij besteding van € 10,= bij Ah krijg je één restaurantzegel en bij tien zegels heb je een volle spaarkaart. Via de site ahrestaurantactie.nl kies je een restaurant dat deelneemt aan de actie en maak je een reservering. Bij inlevering van de spaarkaart ontvang je het tweede driegangenmenu gratis.

De actie was ooit opgezet om de Nederlander kennis te laten maken met de duurdere, soms sterrenrestaurants. Het tweede menu gratis maakte zo'n restaurant betaalbaarder. Een mooie gelegenheid dus om restaurants uit te proberen. Tegenwoordig is het bijna een must om mee te doen anders tel je niet meer mee en gaat de gast naar de buren. Voordelig voor de klant maar niet voor het restaurant. Er moet door het deelnemende restaurant een bedrag worden betaald voor elke reservering. Samen met het gratis tweede menu moet de winst dus komen van de drankjes en bijvoorbeeld een extra gang.

Hoewel ik niet een zegelspaarder ben heb ik dit jaar wel meegedaan aan de spaaractie. Ik hou van uit eten gaan en wilde graag nieuwe restaurants ontdekken. Ik spaarde met hulp van buren en familie 12 kaarten bij elkaar. Inmiddels is de actie afgelopen, maar kun je nog tot eind januari 2017 je gratis tweede menu reserveren. Ik heb tot nu toe 7 restaurants met mijn vriendin bezocht.

Robin Food
Ik kende het restaurant niet, maar mijn vriendin ontdekte dit bijzonder pareltje op de Veluwe. Het restaurant ligt in een bosrijke omgeving op een bungalowpark net buiten Beekbergen. Bij de combinatie bungalowpark en restaurant kwam bij mij de gedachte verdelede friettent naar boven. Maar niets is minder waar. Robin Food is een gezellig restaurant met vriendelijk personeel en fantastisch eten dat met zorg is klaargemaakt en mooi gedecoreerd wordt opgediend. Ik heb hier de meest malse biefstuk ooit gegeten.

Robin Food - Beekbergen

Kriebelz
Brasserie Kriebelz is mooi gelegen in Terwolde met uitzicht op de weilanden en boerderijen, zeker in de avondzon. Ik was hier eerder geweest en heb hier genoten van hun Dekselse pannetjes.
De verwachting was dus hoog gespannen, maar helaas viel het nu wat tegen.
Gelukkig maakte het toetje veel goed.

Kriebelz - Terwolde

Ei van Columbus
Het Ei van Columbus is de buurman van Robin Food. Ik ben er vaak langs gereden, maar nooit de stap gezet om er te gaan eten. En nu dus wel met de Ah restaurantactie. De actie werkt dus blijkbaar wel.
Mijn vriendin en ik zaten met de andere gasten die via de actie hadden gereserveerd in een apart deel van het restaurant. Dat was geen probleem, het was een gezellige ruimte die in open verbinding stond met het andere deel. Je kon zelfs via de tuindeuren het terras op.

Het eten was verrassend goed. Mochten we bij Robin Food en Kriebelz van de kaart kiezen hier hadden ze een speciale kaart voor de Ah-actie met keuze uit diverse voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Aan te raden zijn de proeverij van soepen, de Ceasar salade en de cheesecake.
Ei van Columbus - Beekbergen

Don Quichotte
Gelegen in het centrum van Apeldoorn, in het Proeverijstraatje dineer je in dit restaurant in een huiselijke sfeer. Hier ook een beperkte kaart met een mooie variatie van vlees-, vis- en vegagerechten. En de opmerking dat je altijd buiten deze kaart om kunt bestellen als er echt niet iets voor je bij zit. Top. De gerechten zijn met zorg bereid en dat proef je. Aanraders zijn de roodbaarsfilet en de brownie.
Don Quichotte _ Apeldoorn

Smaakmakers
Restaurant Smaakmakers is gevestigd in het Princess hotel in Epe. Het restaurant ligt prachtig temidden van de bossen nabij Epe. Dineren kon zowel binnen als buiten. Het was een mooie avond dus het werd het terras. De menukaart was goed opgezet en bestond uit drie prijsklassen. De Ah-actie viel binnen de prijsklasse 'Lekkere'. Daarnaast kon je ook kiezen, met bijbetaling, uit de twee andere categorieën: 'Heerlijke' en 'Culinaire'. Alle gerechten zagen er smakelijk en netjes opgemaakt uit. Het smaakte voortreffelijk en de bediening was zeer goed. Een verrassend goed restaurant. Aanrader: kippendij met couscous.

Smaakmakers - Epe
Alexandros
Alexandros is een Griekse taverne en zit in het centrum van Apeldoorn. Bekende schotels, zoals de Hermesschotel en gerechten uit de Griekse keuken kunnen hier worden besteld. Voorbeelden zijn gyros, tzatziki, suvlaki en baklava. Het eten is goed, maar hier en daar wat karig. Aanraders zijn kefdedakia en baklava.
Alexandros - Apeldoorn

Het Herdertje
Restaurant Het Herdertje ligt aan de hoofdstraat in Voorthuizen. Dit restaurant is een echte aanrader. Het mooie terras ligt besloten en is 's avonds gezellig verlicht. Ideaal voor een warme zomeravond. Ook binnen is het gezellig en ruim opgezet. De gerechten zijn geweldig. Behalve een sensatie voor je tong zijn de gerechten ware kunststukjes. De Aziatische touch geven de gerechten een extra dimensie. Aanraders zijn de Chef's plate en de tiramisu.

Het Herdertje -Voorthuizen

Populaire posts van deze blog

Langste Roltrap ter wereld

Voor de toerist een attractie, voor de bewoners van Hong Kong een vervoermiddel om van hun huis in de Mid-Levels naar het werk in Centraal Hong Kong, en weer terug, te gaan. Ik heb het over de langste roltrap ter wereld die dagelijks 60.000 mensen vervoert over een 800 meter lange overdekte roltrap, die bestaat uit verschillende niveaus en een verval heeft van 135 meter. Sommige delen zijn vrij steil.

De roltrap is eenrichtingsverkeer: 's Morgens tussen 6 - 10 uur kun je met de roltrap naar beneden en van 10.15 - 12 uur naar boven. Daarnaast is er een gewone trap voor beide richtingen.
Onderweg kun je uitstapjes maken op de diverse niveaus. Zo is er een uitgang bij de populaire wijk Soho met zijn bars en restaurants. Verder heb je mooi uitzichten over de stad.
Het gebruik van de roltrap is gratis en van begin tot eind ben je ongeveer 25 minuten onderweg.

Tip: hou vooral rechts, want de bewoners zijn nogal ongeduldig tegenover de toeristen die slingeren over de roltrap.

Spanje: Salamanca

Salamanca is de oudste universiteitsstad van Spanje en beschikt volgens velen over het mooiste plein van Spanje. Salamanca is een openluchtmuseum met een hoge densiteit aan terrassen en bars. Salamanca ligt in de regio Castilla y León. Je vindt hier prachtige oude gebouwen, mooie pleinen en diverse monumenten. De rivier de Tormes scheidt de binnen- en de buitenstad.Bezoek Salamanca bij voorkeur niet in juli en augustus. Het is er niet alleen erg warm, maar het is er dan ook minder gezellig omdat er bijna geen studenten zijn in deze periode. En juist deze studenten zorgen voor een levendig en dynamisch Salamanca. In 2002 was Salamanca de culturele hoofdstad van Europa.