Doorgaan naar hoofdcontent

Route 44

Route 44 loopt van Kleinmond tot Stellenbosch en zelfs nog iets verder, maar het deel tussen Kleinmond en Gordon's Bay is het spectaculairst. Een prachtige route langs de kust met baaien, slingerende wegen en mooie dorpjes en stranden. Aan de rechterkant van de route liggen de rotsen van de Hottentots Hollandbergen en het Kogelberg natuurgebied. Sla vaak af richting het water en ontdek de pittoreske dorpjes en idyllische baaien, ongerepte stranden en spot haaien, walvissen, pinguins en dolfijnen. Stop regelmatig om van de fantastische vergezichten te genieten.


Kleinmond - Route 44 Westkaap Zuid-Afrika 

Kleinmond is een toeristische en populaire plaats. Met name vanwege de stranden en de duinen en het uitzicht op de zee. De achterliggende natuurgebieden bestaande uit bergen en wandelpaden zijn een walhalla voor wandelaars. En voor wie walvissen wil spotten is mei tot december de beste periode om Kleinmond te bezoeken.

Afrikaanse pinguins - Betty's Bay Route 44 Westkaap Zuid-Afrika
Betty's Bay is bekend om haar grote kolonie Afrikaanse pinguins. In grote getalen bewegen ze zich over de rotspartijen. Hun typische manier van lopen (waggelen) ziet er stuntelig uit en zorgt vaak voor een glimlach bij de bezoekende toeristen. Soms staan ze minutenlang op een rots. Het lijkt of ze twijfelen om het water in te gaan. Als ze uiteindelijk de sprong wagen werpt een golf hen weer op te rotsen. Dit zorgt voor hilarische taferelen.
Een vlonderpad dat over de rotsen loopt, scheidt de bezoekers van de pinguins, zodat de dieren niet gestoord worden. Naast de pinguins zit hier ook een grote populatie aalscholvers.


Pringle Bay - Route 44 Westkaap Zuid-Afrika
Pingle Bay is een liefelijk klein dorp aan zee op ongeveer een uur rijden van Kaapstad.
Het dorp is uitgegroeid van slechts een paar huizen zonder elektriciteit of geasfalteerde wegen naar een sfeervolle vakantieplek geschikt voor alle leeftijden. Wie van ongerept en rust houdt kan hier terecht.


Route 44 - Westkaap Zuid-Afrika

Tussen Rooi Els en Gordon's Bay slingert de weg langs de mooiste vergezichten. Om de 200 meter is er wel een parkeerplaats. Maak zeker een aantal stops want de uitzichten zijn fenomenaal. De wilde kust in combinatie met zee, strand, bergen, rotsen en wilde vegetatie zorgt voor mooie plaatjes.

Gordon's Bay - Route 44 Westkaap Zuid-Afrika
De havenstad Gordon's Bay aan False Bay is het eindpunt van het mooiste deel van Route 44. Behalve dure appartementen en landhuizen heeft de stad een mooi wit strand genaamd Bikini Beach. Langs de boulevard vind je diverse (vis)restaurants, koffietentjes en barretjes. Vanuit de oude haven kun je dagtochtjes boeken voor op het water.

Populaire posts van deze blog

De foto en zijn verhaal - mei 2018

Echte idylle bestaat nog, op het zonovergoten eiland Langkawi. Hier kom je helemaal tot rust, want hier heerst rust. Langkawi is geen party-eiland maar een en al relaxtheid. Het eiland ligt aan de westkust van Maleisië. Behalve een tropisch paradijs is Langkawi ook een natuurparadijs. En de zonsondergangen? Die zijn buitenaards. Mocht je nog een boutique hotel zoeken dan is Casa del Mar een goede keuze. Je wordt hier compleet in de watten gelegd. Meer over Langkawi lees je hier.


Spakenburg

Spakenburg is vanouds een vissersdorp en dat zie je nog steeds. Je kunt hier op elke hoek van de straat een visje kopen en de oude haven straalt visserij uit. Hier liggen de botters te wachten op toeristen voor een tochtje over het water.
Vroeger lag Spakenburg aan de Zuiderzee, maar tegenwoordig ligt het dorp aan het Eemmeer. De eeuwenoude scheepswerf, het rode gebouw rechts op de foto, maakt en repareert nog steeds botters.

Museum Spakenburg ligt op een prachtige plaats aan de oude haven, tegenover de scheepswerf. Al wandelend langs en door oude vissershuisjes wordt het verhaal verteld van de gemeente Bunschoten, waartoe Spakenburg behoort. Je waant je even terug in de tijd in dit kleine maar verrassend leuke openluchtmuseum. Van het rijke boerenleven, de visserij en de oude ambachten naar de bijzondere collecties van de mooiste klederdracht. Even terug naar de schoolbanken, het verhaal van de watersnoodramp van 1916 of het harde leven van weleer. Je ervaart het allemaal in dit mus…

Kasteel Ruurlo

Kasteel Ruurlo is een rijksmonument en ligt op een mooi landgoed net buiten Ruurlo in Achterhoek. De eerste vermelding van het kasteel dateert uit de 14e eeuw. Een eeuw later kwam het kasteel voor vijf eeuwen in handen van de familie van Heeckeren, een riddergeslacht.
Het kasteel deed na een verbouwing in de jaren '80 dienst als gemeentehuis. Na de herinrichting van de gemeenten raakte het kasteel zijn functie weer kwijt, maar gelukkig kocht het rijke echtpaar Melchers het kasteel en werd het in oude glorie hersteld en ingericht in de aansluitende stijl.


De familie Melchers beschikt over een rijke collectie schilderijen en tekeningen van kunstenaar Carel Willink. Een groot deel van hun collectie is ondergebracht in het kasteel, dat tegenwoordig Museum MORE | Kasteel Ruurlo heet. Behalve dit markante museum heeft de familie ook een museum MORE in Gorssel, een modern gebouw waar ook het modern realisme centraal staat.


De tuin rondom het kasteel heeft verschillende gezichten gehad. A…

Sparta tentoonstelling

Wie kent niet het plat Nederlandse gezegde 'Brommers kiek'n?' Een smoes van geliefden om zich terug te trekken om te zoenen. Ik heb het hier over de letterlijke betekenis.


De firma ‘Verbeek en Schakel, grossierderij in rijwielen en onderdelen’ die in 1917 in Apeldoorn werd opgericht, is 100 jaar later van lokale fietsenmaker uitgegroeid tot één van de belangrijkste producenten van (motor)fietsen, brommers en e-bikes in Nederland. Deze firma is tegenwoordig bekend onder de naam Sparta.Het CODA museum in Apeldoorn brengt een ode aan Sparta met de tentoonstelling 'Sparta, de sleutel tot een rijker leven'. Een kleurrijke en nostalgische expositie waarin de producten van Sparta door de jaren heen te zien zijn. Behalve fietsen, brommers en motoren, zie je ook affiches, reclame-uitingen en foto's.Je vindt in de grote expositeruimte allerlei Sparta-rijwielen, van roestig tot puntgaaf. Wellicht heb je zelf ooit een Sparta tweewieler gehad, grote kans dat ie hier tusse…

Langste Roltrap ter wereld

Voor de toerist een attractie, voor de bewoners van Hong Kong een vervoermiddel om van hun huis in de Mid-Levels naar het werk in Centraal Hong Kong, en weer terug, te gaan. Ik heb het over de langste roltrap ter wereld die dagelijks 60.000 mensen vervoert over een 800 meter lange overdekte roltrap, die bestaat uit verschillende niveaus en een verval heeft van 135 meter. Sommige delen zijn vrij steil.

De roltrap is eenrichtingsverkeer: 's Morgens tussen 6 - 10 uur kun je met de roltrap naar beneden en van 10.15 - 12 uur naar boven. Daarnaast is er een gewone trap voor beide richtingen.
Onderweg kun je uitstapjes maken op de diverse niveaus. Zo is er een uitgang bij de populaire wijk Soho met zijn bars en restaurants. Verder heb je mooi uitzichten over de stad.
Het gebruik van de roltrap is gratis en van begin tot eind ben je ongeveer 25 minuten onderweg.

Tip: hou vooral rechts, want de bewoners zijn nogal ongeduldig tegenover de toeristen die slingeren over de roltrap.