Doorgaan naar hoofdcontent

De foto en zijn verhaal - januari 2015

Een nieuw jaar, een nieuwe rubriek! Tijdens mijn reizen maak ik veel foto's. Veel ervan gebruik ik voor mijn blogartikelen, een aantal neem ik op in een papieren fotoalbum, sommige deel ik via Pinterest, Twitter of Facebook, maar de meeste staan ergens op een harde schijf. Soms blader of klik ik door deze foto's. Mijn gedachten dwalen af en maken plaats voor de herinnering aan de plek en het verhaal die de foto oproept. Ook foto's die je eerst niets zeiden gaan nu ineens leven. Het verhaal achter de foto wil ik graag met jullie delen. Dus vanaf vandaag een nieuwe maandelijks terugkerende rubriek 'De foto en zijn verhaal'. Ik begin met een bekende foto die ik al op diverse (social) sites heb gedeeld.


Ik heb diverse landen in Afrika bezocht. In de wildparken ging ik op zoek naar de Big Five.Vier ervan had ik inmiddels meerdere malen gespot, maar één ontbrak er nog aan dit lijstje en dat was het luipaard.

Tijdens mijn tweede bezoek aan het Krugerpark in 2009 sliepen mijn vriendin en ik twee nachten in Phalaborwa in de Sefapane lodge. Deze lodge ligt op honderd meter van de Phalaborwa Gate van het Krugerpark, en dus reden we na het ontbijt binnen vijf minuten het Krugerpark in. De mist was nog niet geheel opgetrokken zodat het nog lekker fris aanvoelde.

Luipaard Krugerpark
Tijdens een korte stop op een brug, waar we even uit de jeep mochten om krokodillen en nijlpaarden  te  spotten kreeg onze gids via de walkie talkie door dat er een luipaard was gesignaleerd.
Yes, dacht ik. Het luipaard ontbrak nog aan de Big 5-lijst. We renden snel naar de jeep en reden naar de plek waar het dier was gesignaleerd.

We waren op de goede plek, want de weg en en de berm stonden vol met auto's. We konden nog een plekje bemachtigen en zagen de katachtige in de boom liggen. Hij keek ons recht aan en was alert. Zijn goudkleurige vacht met zwarte vlekken schitterde in het zonlicht. Ik begon direct met fotograferen. Dan had ik die in ieder geval. Vervolgens een paar foto's vanuit een diverse kijkhoeken. Hij bleef stoïcijns zitten.
Plots klonk er een hard geluid, en direct erachteraan nog een paar keer. Iedereen keek de kant op waar het geluid vandaan kwam. Een toerist was zo grappig om op de claxon te drukken :-(
De boze blikken zeiden genoeg. Ik hield mijn lens echter op het luipaard gericht, want hij kwam langzaam in beweging. Hij was gealarmeerd door het lawaai en de stemmen van de mensen. Hij draaide zich om en daalde af langs de via de brede tak en stam, draaide zich nog één keer om terwijl hij ons aankeek en wilde zeggen: 'Wie was die sukkel die me verstoorde' en verdween vervolgens in het struikgewas.
Wij stonden nog even na te genieten en keken daarna nog verontwaardigd naar de boosdoener. Uiteindelijk vervolgden we onze weg door het park met een fantastisch ervaring rijker.Populaire posts van deze blog

Een nieuwe hotspot in Apeldoorn

Vanaf vandaag (27 juni 2018) is Apeldoorn een nieuwe hotspot rijker. Het betreft het stadsstrand SOAP. De naam SOAP is een knipoog naar de voormalige zeepfabriek die hier heeft gestaan en nu dienst doet als evenemententerrein. De beachclub, die ligt aan het Apeldoorns kanaal, is opgetrokken uit zeecontainers en heeft behalve een prachtig strand ook een restaurant, beachbar en een bovenverdieping die te huur is. Daarnaast is er ook ruimte voor teamuitjes.De officiële opening zal in september zijn, maar je kunt nu dus al genieten van strand, cocktails, lunch, borrel en zon. En het weer voor de komende week zomers dus kom met zijn allen naar Apeldoorn! En misschien vind je hier je toekomstige trouwlocatie :-)

Klik hier voor meer info en indrukken

Langste Roltrap ter wereld

Voor de toerist een attractie, voor de bewoners van Hong Kong een vervoermiddel om van hun huis in de Mid-Levels naar het werk in Centraal Hong Kong, en weer terug, te gaan. Ik heb het over de langste roltrap ter wereld die dagelijks 60.000 mensen vervoert over een 800 meter lange overdekte roltrap, die bestaat uit verschillende niveaus en een verval heeft van 135 meter. Sommige delen zijn vrij steil.

De roltrap is eenrichtingsverkeer: 's Morgens tussen 6 - 10 uur kun je met de roltrap naar beneden en van 10.15 - 12 uur naar boven. Daarnaast is er een gewone trap voor beide richtingen.
Onderweg kun je uitstapjes maken op de diverse niveaus. Zo is er een uitgang bij de populaire wijk Soho met zijn bars en restaurants. Verder heb je mooi uitzichten over de stad.
Het gebruik van de roltrap is gratis en van begin tot eind ben je ongeveer 25 minuten onderweg.

Tip: hou vooral rechts, want de bewoners zijn nogal ongeduldig tegenover de toeristen die slingeren over de roltrap.

AH Restaurantactie

De AH spaaractie is een samenwerking tussen Iens en Albert Heijn. Bij besteding van € 10,= bij Ah krijg je één restaurantzegel en bij tien zegels heb je een volle spaarkaart. Via de site ahrestaurantactie.nl kies je een restaurant dat deelneemt aan de actie en maak je een reservering. Bij inlevering van de spaarkaart ontvang je het tweede driegangenmenu gratis.

De actie was ooit opgezet om de Nederlander kennis te laten maken met de duurdere, soms sterrenrestaurants. Het tweede menu gratis maakte zo'n restaurant betaalbaarder. Een mooie gelegenheid dus om restaurants uit te proberen. Tegenwoordig is het bijna een must om mee te doen anders tel je niet meer mee en gaat de gast naar de buren. Voordelig voor de klant maar niet voor het restaurant. Er moet door het deelnemende restaurant een bedrag worden betaald voor elke reservering. Samen met het gratis tweede menu moet de winst dus komen van de drankjes en bijvoorbeeld een extra gang.

Hoewel ik niet een zegelspaarder ben heb ik di…

Sand and pepper

Westenschouwen is een dorp in de punt van Schouwen-Duiveland. Hier liggen de breedste stranden en het grootste bos van Zeeland. Op het mooiste stukje strand van de kop van Schouwen ligt de gezellige strandbar Sand and Pepper. De zon, de zee, de strandhokjes en-bar, en de hartelijkheid van het personeel straalt een relaxe Caribische sfeer uit.

Bij aankomst wordt er desgewenst een parasol geplaatst en kun je genieten van een heerlijke koffie of cappuccino, een wijntje of een biertje, en een verrassende lunch. 
Vanaf het terras heb je een geweldig uitzicht op zee. Om de hoek liggen de deltawerken van de Oosterschelde en zie je het eiland Neeltje Jans. Bij het strandbarretje 'Zomergeluk' liggen strandbedjes voor je klaar en kun je tussendoor drankjes halen.


De foto en zijn verhaal - juni 2018

Het waterrijke Zeeland heeft veel dorpen en stadjes met een haven. Vroeger was de haven een echte 'werk' haven, nu heeft de haven meestal de functie van jachthaven. Zo ook de haven van Goes op het eiland Zuid-Beveland.

Ik was dit jaar voor de derde keer in Zeeland. De laatste twee keer had ik Goes overgeslagen omdat andere dorpen en steden in hun beschrijvingen mooier leken. Deze keer ben ik dus wel in Goes geweest. En ik wil je graag adviseren om Goes niet over te slaan bij een bezoek aan Zeeland. Goes is namelijk prachtig. Indrukwekkende gebouwen, mooie pleinen, heerlijke horeca en een bijzondere haven.

De haven van Goes is omgeven met gerestaureerde monumentale panden en er liggen vaak bijzondere schepen. Op loopafstand van het centrum ligt dit kleine knusse haventje met rondom liggende goede restaurants. De haven heeft een beschermd stadsgezicht. Volgens velen is de haven een van de mooiste plekjes van Zeeland. Oordeel zelf, maar het is in ieder geval een echt hoogtepunt b…