Doorgaan naar hoofdcontent

Koh Samui

Een tropisch eiland met idyllische baaien, prachtige witte zandstranden, warm helder water, gezellige restaurants, leuke cafés en mooie winkels. Een eiland dat elke reiziger iets te bieden heeft, of hij nu houdt van rust of van gezellige drukte. Mag ik even voorstellen: Koh Samui, een middelgroot eiland in de Golf van Thailand, op een uur vliegen van de hoofdstad Bangkok.

Maenam Beach Koh Samui

In het noorden van Koh Samui proef je de typisch relaxte Thaise sfeer. De omgeving van Bophut en Maenam biedt de reiziger verlaten stranden en lokale eettentjes. De oostkant van het eiland kent daarentegen trendy uitgaansgelegenheden en vele restaurants en winkels. Toplocaties zijn Chaweng en Lamai Beach.

Lamai Beach / Uitzichtspunt Koh Samui

Behalve stranden en uitgaan biedt Koh Samui nog veel meer. Huur een auto of brommer en ondek de vele facetten van dit boeiende eiland. Een tour over het eiland brengt je langs de mooiste uitzichtspunten met vergezichten over zee, watervallen, magische tuinen, lugubere personen en grote Buddha's.


Watervallen

Koh Samui heeft twee watervallen die zeer de moeite waard zijn:

De Na Muang waterval bestaat uit twee watervallen, waarvan er een 18m hoog is en de ander zelfs 79 meter hoog is. De eerste is bereikbaar met de auto, de ander vergt een wandeling van een half uur. De watervallen danken hun naam aan de paarsachtige rotsen. Zwemmen is mogelijk aan de voet van de waterval. Het plaatsje Na Muang ligt zo’n 10 kilometer ten zuiden van de plaats Nathon.

De tweede waterval is die van Hin Lad. Een drie kilometer junglepad van palmen en klimplanten leidt je naar de waterval. Heb je geen zin om zover te lopen, dan kun je ook bij de twee meter hoge waterval vlakbij de parkeerplaats blijven. Hier is een bassin waarin je kunt zwemmen. Hin Lad is te bereiken via een afslag 2 km ten zuiden van Nathton, vanaf de Ring Road. (rondweg die over het eiland loopt)


Big Buddha

Het tempelcomplex Wat Phra Yai ligt in het noorden van het eiland. De belangrijkste attractie is de Big Buddha. Dit 12 meter hoge Buddhabeeld zit bovenop een klein eilandje. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Het complex bestaat verder uit kleinere Buddhabeelden, winkeltjes en eetstalletjes.
Big Buddha tempelcomplex Koh Samui


Gemummificeerde monnik

Loung Pordaeng is een van de belangrijkste monniken uit de geschiedenis van Koh Samui. Ter ere hiervan is hij na zijn dood gemummificeerd en zit hij in de tempel Wat Khun Aram, in dezelfde meditatiehouding als toen hij stierf.


Loung Pordaeng, de gemummificeerde monnik


Magische tuin

Hoog in de heuvels van Koh Samui ligt de magische tuin bestaande uit een prachtige verzameling van handgemaakte standbeelden gemaakt door de lokale fruitteler Khun Nim Thongsuk, die in 1976 op 77 jarige leeftijd deze tuin aanlegde.
Magische beeldentuin Koh Samui 


Ang Thong National Park

Op 30 kilometer van de westkust van Koh Samui ligt een eilandengroep die samen het Nationaal Park Ang Thong vormen. Zo'n 40 eilandjes vormen een van de grootste natuurparken van Thailand. Van alle eilanden is er slechts één bewoond: Koh Puluay wordt bewoond door 'zeezigeuners' die leven van de visserij.
Idyllische rustige bountystranden, koraalriffen en jungle zorgen voor een enorme aantrekkingskracht. Ook de film ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio heeft gezorgd voor bekendheid van dit gebied. Het park is zeer geschikt voor zwemmen, snorkelen, duiken en kajakken. Duikers kunnen met name hun hart ophalen bij Koh Wao en Koh Yippon met hun spelonken en tunnels.
Diverse touroperators bieden dagtochten aan naar het gebied. Snorkelen en kajakken zijn meestal bij de prijs inbegrepen.

Ang Thong National Park Koh Samui Thailand

Populaire posts van deze blog

De foto en zijn verhaal - mei 2018

Echte idylle bestaat nog, op het zonovergoten eiland Langkawi. Hier kom je helemaal tot rust, want hier heerst rust. Langkawi is geen party-eiland maar een en al relaxtheid. Het eiland ligt aan de westkust van Maleisië. Behalve een tropisch paradijs is Langkawi ook een natuurparadijs. En de zonsondergangen? Die zijn buitenaards. Mocht je nog een boutique hotel zoeken dan is Casa del Mar een goede keuze. Je wordt hier compleet in de watten gelegd. Meer over Langkawi lees je hier.


Spakenburg

Spakenburg is vanouds een vissersdorp en dat zie je nog steeds. Je kunt hier op elke hoek van de straat een visje kopen en de oude haven straalt visserij uit. Hier liggen de botters te wachten op toeristen voor een tochtje over het water.
Vroeger lag Spakenburg aan de Zuiderzee, maar tegenwoordig ligt het dorp aan het Eemmeer. De eeuwenoude scheepswerf, het rode gebouw rechts op de foto, maakt en repareert nog steeds botters.

Museum Spakenburg ligt op een prachtige plaats aan de oude haven, tegenover de scheepswerf. Al wandelend langs en door oude vissershuisjes wordt het verhaal verteld van de gemeente Bunschoten, waartoe Spakenburg behoort. Je waant je even terug in de tijd in dit kleine maar verrassend leuke openluchtmuseum. Van het rijke boerenleven, de visserij en de oude ambachten naar de bijzondere collecties van de mooiste klederdracht. Even terug naar de schoolbanken, het verhaal van de watersnoodramp van 1916 of het harde leven van weleer. Je ervaart het allemaal in dit mus…

Kasteel Ruurlo

Kasteel Ruurlo is een rijksmonument en ligt op een mooi landgoed net buiten Ruurlo in Achterhoek. De eerste vermelding van het kasteel dateert uit de 14e eeuw. Een eeuw later kwam het kasteel voor vijf eeuwen in handen van de familie van Heeckeren, een riddergeslacht.
Het kasteel deed na een verbouwing in de jaren '80 dienst als gemeentehuis. Na de herinrichting van de gemeenten raakte het kasteel zijn functie weer kwijt, maar gelukkig kocht het rijke echtpaar Melchers het kasteel en werd het in oude glorie hersteld en ingericht in de aansluitende stijl.


De familie Melchers beschikt over een rijke collectie schilderijen en tekeningen van kunstenaar Carel Willink. Een groot deel van hun collectie is ondergebracht in het kasteel, dat tegenwoordig Museum MORE | Kasteel Ruurlo heet. Behalve dit markante museum heeft de familie ook een museum MORE in Gorssel, een modern gebouw waar ook het modern realisme centraal staat.


De tuin rondom het kasteel heeft verschillende gezichten gehad. A…

Sparta tentoonstelling

Wie kent niet het plat Nederlandse gezegde 'Brommers kiek'n?' Een smoes van geliefden om zich terug te trekken om te zoenen. Ik heb het hier over de letterlijke betekenis.


De firma ‘Verbeek en Schakel, grossierderij in rijwielen en onderdelen’ die in 1917 in Apeldoorn werd opgericht, is 100 jaar later van lokale fietsenmaker uitgegroeid tot één van de belangrijkste producenten van (motor)fietsen, brommers en e-bikes in Nederland. Deze firma is tegenwoordig bekend onder de naam Sparta.Het CODA museum in Apeldoorn brengt een ode aan Sparta met de tentoonstelling 'Sparta, de sleutel tot een rijker leven'. Een kleurrijke en nostalgische expositie waarin de producten van Sparta door de jaren heen te zien zijn. Behalve fietsen, brommers en motoren, zie je ook affiches, reclame-uitingen en foto's.Je vindt in de grote expositeruimte allerlei Sparta-rijwielen, van roestig tot puntgaaf. Wellicht heb je zelf ooit een Sparta tweewieler gehad, grote kans dat ie hier tusse…

Langste Roltrap ter wereld

Voor de toerist een attractie, voor de bewoners van Hong Kong een vervoermiddel om van hun huis in de Mid-Levels naar het werk in Centraal Hong Kong, en weer terug, te gaan. Ik heb het over de langste roltrap ter wereld die dagelijks 60.000 mensen vervoert over een 800 meter lange overdekte roltrap, die bestaat uit verschillende niveaus en een verval heeft van 135 meter. Sommige delen zijn vrij steil.

De roltrap is eenrichtingsverkeer: 's Morgens tussen 6 - 10 uur kun je met de roltrap naar beneden en van 10.15 - 12 uur naar boven. Daarnaast is er een gewone trap voor beide richtingen.
Onderweg kun je uitstapjes maken op de diverse niveaus. Zo is er een uitgang bij de populaire wijk Soho met zijn bars en restaurants. Verder heb je mooi uitzichten over de stad.
Het gebruik van de roltrap is gratis en van begin tot eind ben je ongeveer 25 minuten onderweg.

Tip: hou vooral rechts, want de bewoners zijn nogal ongeduldig tegenover de toeristen die slingeren over de roltrap.