Doorgaan naar hoofdcontent

Valley of Desolation

De Valley of Desolation is onderdeel van het Camdeboo National Park en ligt in de Karoo in de Oostkaap van Zuid-Afrika. De dichtsbijzijnde plaats is Graaff-Reinet, die door de valley wordt omsloten.
De bijzondere rotsformaties, steile kliffen en kolommen van doleriet maken de Valley of Desolation tot een geologisch natuurwonder. Het gebied is het resultaat van vulkanische en eroderende krachten van miljoenen jaren. De prachtige vormen kleuren maginifiek al naar gelang de stand van de zon.

Valley of Desolation

Volg in het park de bordjes 'Valley of Desolation' (zie kaart). Een weg voert je naar boven. Stop onderweg een paar keer om van het uitzicht te genieten, bijvoorbeeld van de Spandaukop. Dit is een markante heuvel die de zuidelijke toegang tot Graaf-Reinet bewaakt.
Parkeer je auto op de parkeerplaats. Vanaf hier start een wandeling van een klein uur door een mooi stukje natuur. Het pad leidt je uiteindelijk naar de Valley of Desolation waarbij je op geweldige vergezichten wordt getrakteerd. Vanaf hier kijk je uit over Graaf Reinet en het omliggende landschap.

                                                         Dolorieten                                    Spandaukop                           Zicht op Graaff-Reinet
Behalve bovengenoemde korte wandeling zijn er ook trekkings van één of meerdere dagen.
Kaart Camdeboo National Park en Valley of Desolation

Populaire posts van deze blog

Langste Roltrap ter wereld

Voor de toerist een attractie, voor de bewoners van Hong Kong een vervoermiddel om van hun huis in de Mid-Levels naar het werk in Centraal Hong Kong, en weer terug, te gaan. Ik heb het over de langste roltrap ter wereld die dagelijks 60.000 mensen vervoert over een 800 meter lange overdekte roltrap, die bestaat uit verschillende niveaus en een verval heeft van 135 meter. Sommige delen zijn vrij steil.

De roltrap is eenrichtingsverkeer: 's Morgens tussen 6 - 10 uur kun je met de roltrap naar beneden en van 10.15 - 12 uur naar boven. Daarnaast is er een gewone trap voor beide richtingen.
Onderweg kun je uitstapjes maken op de diverse niveaus. Zo is er een uitgang bij de populaire wijk Soho met zijn bars en restaurants. Verder heb je mooi uitzichten over de stad.
Het gebruik van de roltrap is gratis en van begin tot eind ben je ongeveer 25 minuten onderweg.

Tip: hou vooral rechts, want de bewoners zijn nogal ongeduldig tegenover de toeristen die slingeren over de roltrap.

Samos - de stranden

Samos is een van de mooiste eilanden van Griekenland. Een groen eiland met bergen die uitnodigen voor een wandeling, witte bergdorpjes om door te slenteren en vissersdorpen met haventjes waar je heerlijk op een terras kunt genieten van een hapje en een drankje.

Na 15 jaar was ik weer op Samos met mijn vriendin en constateerde ik dat er weinig is veranderd. Het authentieke karakter is al die jaren bewaard gebleven. Samos is een afwisselend en gastvrij eiland waar nog echte rust heerst.

Verwacht op Samos geen Nederlandse zandstranden. De meeste stranden bestaan uit kiezels. Dat is wel zo prettig anders word je gezandstraald. Het kan hier behoorlijk waaien. De stranden liggen vaak verborgen in baaien, meestal daar waar de weg ophoudt. Je parkeert je auto zo ongeveer op het strand. In plaats van parkeergeld betaal je alleen voor een bedje en een parasol.

Lemonakia Lemonakia is het eerste strand dat je tegenkomt als je naar het westen rijdt vanuit het toeristische stadje Kokkari. Het ligt …

De Etna

De trekpleister van Sicilië is de nog altijd werkende vulkaan de Etna. De vulkaan ligt op het oostelijk deel van Sicilië tussen de grote steden Catania en Messina en is onderdeel van het nationaal Mount Etnapark. De Etna is ruim 3000 meter hoog, heeft meerdere kraters en is een van de actiefste vulkanen op Aarde. Op de hellingen vind je fruitboomgaarden en wijngaarden die goed gedijen op de vruchtbare vulkanische bodem. De Etna is te bezoeken aan zowel de noordkant als aan de zuidkant. Mijn vriendin en ik hebben beide locaties bezocht. Hiervoor hebben we twee dagen uitgetrokken.


Etna Nord
Vanaf ons hotel Donna Carmela rijden we via Fornazzo de Via Mareneve de Etna op. Onderweg maken de fruitboomgaarden en groene bossen al gauw plaats voor de zwarte lava. We proberen een glimp op te vangen van de Etna, maar jammer genoeg is het erg bewolkt. Bij een parkeerplaats stoppen we toch even. Heel even is er iets meer zicht en zien we de top van Etna.

Even zijn we stil, want de meest actieve vul…