Doorgaan naar hoofdcontent

Kaapstad: Boulders Beach

Boulders Beach is een strand nabij het plaatsje Simonstown aan de oostkant van het Kaapse schiereiland. Het strand waarop grote granieten blokken liggen, wordt door een kolonie Afrikaanse pinguins bevolkt. In 1982 kwamen er twee paar pinguïns aan, maar op dit moment bestaat de populatie al uit meer dan 3000 vogels.

Afrikaanse pinguins op Boulders Beach


Vanaf de ingang van het bezoekerscentrum loop je via houten vlonders richting het strand. Tijdens de wandeling kun je de pinguins in hun natuurlijke omgeving bewonderen. Het strand is een van de weinige locaties waar je en rustig kunt rondwandelen, pinguins kunt bekijken en een duik kunt nemen in zee. Entree is ongeveer € 4,=, kinderen € 1,=. 


Boulders Beach

Populaire posts van deze blog

Een nieuwe hotspot in Apeldoorn

Vanaf vandaag (27 juni 2018) is Apeldoorn een nieuwe hotspot rijker. Het betreft het stadsstrand SOAP. De naam SOAP is een knipoog naar de voormalige zeepfabriek die hier heeft gestaan en nu dienst doet als evenemententerrein. De beachclub, die ligt aan het Apeldoorns kanaal, is opgetrokken uit zeecontainers en heeft behalve een prachtig strand ook een restaurant, beachbar en een bovenverdieping die te huur is. Daarnaast is er ook ruimte voor teamuitjes.De officiële opening zal in september zijn, maar je kunt nu dus al genieten van strand, cocktails, lunch, borrel en zon. En het weer voor de komende week zomers dus kom met zijn allen naar Apeldoorn! En misschien vind je hier je toekomstige trouwlocatie :-)

Klik hier voor meer info en indrukken

Stadswandeling Galle

Galle is een plaats in het zuiden van Sri Lanka. Ooit was Galle de belangrijkste haven van Ceylon. Galle is een chaotische stad, maar zodra je bij Fort Galle komt verandert de sfeer in gemoedelijk. Je vindt hier behalve gezellige winkeltjes en opgeknapte panden ook goede restaurants en hotels.


Ooit gebouwd door de Portugezen en versterkt door de Nederlanders is Fort Galle een historisch juweel. Binnen de dikke muren waan je je een paar eeuwen terug want er is nauwelijks iets veranderd sinds de VOC-tijd. De straatjes liggen in een mooi schaakbord-patroon en de oceaan omarmt het fort.
Het fort is een perfecte locatie voor een wandeling langs het rijke verleden uit de 17e eeuw.


De start van de wandeling is de klokkentoren. De klokkentoren ligt kort bij de ingangspoort. Vanaf de klokkentoren hier heb je een mooi uitzicht over de stad en de vestingswerken. Vanaf  hier vervolg  je je weg over de verdedigingswerken langs de bastions naar de Flagrock bastion.Vanaf het Flagrock bastion spring…

AH Restaurantactie

De AH spaaractie is een samenwerking tussen Iens en Albert Heijn. Bij besteding van € 10,= bij Ah krijg je één restaurantzegel en bij tien zegels heb je een volle spaarkaart. Via de site ahrestaurantactie.nl kies je een restaurant dat deelneemt aan de actie en maak je een reservering. Bij inlevering van de spaarkaart ontvang je het tweede driegangenmenu gratis.

De actie was ooit opgezet om de Nederlander kennis te laten maken met de duurdere, soms sterrenrestaurants. Het tweede menu gratis maakte zo'n restaurant betaalbaarder. Een mooie gelegenheid dus om restaurants uit te proberen. Tegenwoordig is het bijna een must om mee te doen anders tel je niet meer mee en gaat de gast naar de buren. Voordelig voor de klant maar niet voor het restaurant. Er moet door het deelnemende restaurant een bedrag worden betaald voor elke reservering. Samen met het gratis tweede menu moet de winst dus komen van de drankjes en bijvoorbeeld een extra gang.

Hoewel ik niet een zegelspaarder ben heb ik di…

Sand and pepper

Westenschouwen is een dorp in de punt van Schouwen-Duiveland. Hier liggen de breedste stranden en het grootste bos van Zeeland. Op het mooiste stukje strand van de kop van Schouwen ligt de gezellige strandbar Sand and Pepper. De zon, de zee, de strandhokjes en-bar, en de hartelijkheid van het personeel straalt een relaxe Caribische sfeer uit.

Bij aankomst wordt er desgewenst een parasol geplaatst en kun je genieten van een heerlijke koffie of cappuccino, een wijntje of een biertje, en een verrassende lunch. 
Vanaf het terras heb je een geweldig uitzicht op zee. Om de hoek liggen de deltawerken van de Oosterschelde en zie je het eiland Neeltje Jans. Bij het strandbarretje 'Zomergeluk' liggen strandbedjes voor je klaar en kun je tussendoor drankjes halen.


De foto en zijn verhaal - juni 2018

Het waterrijke Zeeland heeft veel dorpen en stadjes met een haven. Vroeger was de haven een echte 'werk' haven, nu heeft de haven meestal de functie van jachthaven. Zo ook de haven van Goes op het eiland Zuid-Beveland.

Ik was dit jaar voor de derde keer in Zeeland. De laatste twee keer had ik Goes overgeslagen omdat andere dorpen en steden in hun beschrijvingen mooier leken. Deze keer ben ik dus wel in Goes geweest. En ik wil je graag adviseren om Goes niet over te slaan bij een bezoek aan Zeeland. Goes is namelijk prachtig. Indrukwekkende gebouwen, mooie pleinen, heerlijke horeca en een bijzondere haven.

De haven van Goes is omgeven met gerestaureerde monumentale panden en er liggen vaak bijzondere schepen. Op loopafstand van het centrum ligt dit kleine knusse haventje met rondom liggende goede restaurants. De haven heeft een beschermd stadsgezicht. Volgens velen is de haven een van de mooiste plekjes van Zeeland. Oordeel zelf, maar het is in ieder geval een echt hoogtepunt b…