Italië: San Gimignano

San Gimignano wordt wel het Manhattan van Toscane genoemd. De historische skyline bestaat uit vele torens die vanuit de verre omtrek zijn te zien.
De heuvels nabij San Gimignano

De stad lag op een belangrijke pelgrimsroute naar Rome. Daardoor was het een welvarende stad met twee maal zoveel inwoners als nu. Tegenwoordig kun je er genieten van kunst, winkels en restaurants. Het is een pittoresk, maar druk stadje. Winkelen doe je in de Via San Giovanni of de Via San Matteo.

Skyline van San Gimignano

Het Piazza del Duomo is het belangrijkste plein van de stad. Hier bevindt zich het Pallazo Vecchio de Podesta. Dit oude burgemeestershuis heeft de oudste toren van de stad: Torre della Rognosa. Het Pallazo del Popolo heeft een mooie binnenplaats en een museum met mooie fresco's. Tevens kun je van hieruit de Toro Grosso beklimmen. Met zijn 54 meter hoogte heb je een fantastisch uitzicht over de stad en de straatjes van San Gimignano.

Piazza della Cisterne / Plein van de waterput San Gimignano

Een van de mooiste pleinen in Toscane is het Piazza della Cisterna, genoemd naar de waterput centraal op het plein. Het is een driehoekig plein met Middeleeuwse huizen en torens. Kijk vooral omhoog langs de gevels en bewonder de verschillende vensters.
Bijzondere vensters San Gimignano


Verder heeft het plein diverse terrasjes en een Martelmuseum.

San Gimignano is beroemd om de Vernaccia, een zeer droge witte wijn die je hier kunt proeven en kopen.

Villa Ducci

Overnachten kan net buiten San Gimignano, bij Villa Ducci. Dit huis ligt op een heuvel en biedt prachtige vergezichten over het Toscaanse landschap met haar wijngaarden en skyline van San Gimignano.