Vijf keer Zuid-Afrika - deel 1

Dit jaar gaan mijn vriendin en ik voor de vijfde keer naar Zuid-Afrika. Een jubileum.
Map of Africa
De eerste reis naar de Regenboognatie was in 2000. Daarna volgde 2004, 2008 en 2009.

In een vijfluik neem ik je mee terug in de tijd vanaf 2000 en eindig ik met mijn route van de reis die we dit jaar gaan maken.

Route 2000: Pretoria, Panoramaroute, Private Game Lodge Mohlabetsi, Krugerpark, Swaziland, Hluhluwe, Durban, Tuinroute, Westkaap, KaapstadMijn schoonouders waren in 2000 35 jaar getrouwd en hadden ons uitgenodigd voor een vakantie naar Zuid-Afrika. Zij waren een jaar eerder hier geweest en erg enthousiast hierover. Ze wilden met hun kinderen en aanhang dezelfde reis nog eens maken.

Rondavels Mohlabetsi
Met zijn zessen vertrokken we via Londen naar Johannesburg. In Johannesburg namen we onze VW bus in ontvangst en kon de reis beginnen. Via Pretoria en de Panoramaroute kwamen we aan bij de Private Game Lodge Mohlabetsi. Ik was in één keer alle vooroordelen van dit land met haar roerige geschiedenis vergeten bij het zien van de eerste giraf in het wild. Het werd een overweldigende ontmoeting met wilde dieren, een bijzondere overnachting in een rondavel, een indrukwekkende wandel ochtendsafari en een heerlijke afsluitende braai, waar en passant leeuwen ons een bezoekje kwamen brengen.Giraffes tijdens een wandelsafari - Mohlabetsi Private Game Lodge

Swaziland was koud en mistig en de mensen liepen midden op straat. Die combinatie vergde nogal wat stuurkunsten, want ineens doemde er een groepje mensen op en moest ik vol op de rem, terwijl ik toch al langzaam reed. Gelukkig viel de kleurige kleding van de mensen op.

Durban
In Durban merkte ik voor het eerst de sfeer van criminaliteit. Ik vroeg aan de bewaker van ons hotel waar de pinautomaat was. Hij liep helemaal met me mee naar de automaat en terwijl ik pinde hield hij met zijn geweer de omgeving in de gaten. Buiten de Golden Mile, het gebied aan zee langs de boulevard, was het bedelgehalte van de in vodden geklede jeugd groot.

Het vliegen van Durban naar Port Elizabeth was een geweldige ervaring. We vlogen in een propellervliegtuig laag langs de oceaankust.


Bloukrans Brug

Via de Bloukrans brug, de hoogste brug van Afrika waar je tevens 's werelds hoogste bungeesprong kunt maken, Storms river, Hermanus en de Kaap eindigden we uiteindelijk in Kaapstad. We gingen direct met de kabelbaan de Tafelberg op. Binnen tien minuten stijg je een kilometer en wordt het uitzicht steeds mooier. Het plateau binnen draait zodat je een 365-view hebt op de omgeving.

Na een intensieve rondreis van drie weken en veel souvenirs rijker hebben we een prachtig land ontdekt en de basis gelegd voor het verder ontdekken van Afrika.


Kabelbaan Tafelberg Kaapstad

Andre van Luttikhuizen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen