Zalm met dillesaus, witlof tapas en Romeinse sla

Een heerlijk gerecht voor een zomerse avond

Benodigdheden: zalm, mayonaise, mascarpone, zure room, witlof, Romeinse sla, honing, dille, walnoten, mosterd, peper, zout, olijfolie, limoensap

Bereiding: 
Dillesaus: meng in een schaaltje 1 eetlepel verse dille met 1 eetlepel mayonaise en een bekertje zure room. Voeg zout en peper toe. Knijp een halve limoen uit over de saus.

Mascarponesalsa: meng in een schaaltje 250 gram mascarpone, 1 eetlepel mayonaise en iets water. Roer er 4 eetlepels gehakte walnoten door. Voeg zout en peper toe.
Leg de witlofblaadjes op een bord en vul ze met de mascarpone salsa.

Sladressing: meng 1 theelepel mosterd, 1 theelepel honing, iets olijfolie en iets water.
Was de Romeinse sla, scheur de blaadjes in kleine delen en meng alles in een schaal.

Gril de zalm op de huid in een grilpan.

Eet smakelijk!


Andre van Luttikhuizen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen