Doorgaan naar hoofdcontent

Zalm met dillesaus, witlof tapas en Romeinse sla

Een heerlijk gerecht voor een zomerse avond

Benodigdheden: zalm, mayonaise, mascarpone, zure room, witlof, Romeinse sla, honing, dille, walnoten, mosterd, peper, zout, olijfolie, limoensap

Bereiding: 
Dillesaus: meng in een schaaltje 1 eetlepel verse dille met 1 eetlepel mayonaise en een bekertje zure room. Voeg zout en peper toe. Knijp een halve limoen uit over de saus.

Mascarponesalsa: meng in een schaaltje 250 gram mascarpone, 1 eetlepel mayonaise en iets water. Roer er 4 eetlepels gehakte walnoten door. Voeg zout en peper toe.
Leg de witlofblaadjes op een bord en vul ze met de mascarpone salsa.

Sladressing: meng 1 theelepel mosterd, 1 theelepel honing, iets olijfolie en iets water.
Was de Romeinse sla, scheur de blaadjes in kleine delen en meng alles in een schaal.

Gril de zalm op de huid in een grilpan.

Eet smakelijk!


Populaire posts van deze blog

Langste Roltrap ter wereld

Voor de toerist een attractie, voor de bewoners van Hong Kong een vervoermiddel om van hun huis in de Mid-Levels naar het werk in Centraal Hong Kong, en weer terug, te gaan. Ik heb het over de langste roltrap ter wereld die dagelijks 60.000 mensen vervoert over een 800 meter lange overdekte roltrap, die bestaat uit verschillende niveaus en een verval heeft van 135 meter. Sommige delen zijn vrij steil.

De roltrap is eenrichtingsverkeer: 's Morgens tussen 6 - 10 uur kun je met de roltrap naar beneden en van 10.15 - 12 uur naar boven. Daarnaast is er een gewone trap voor beide richtingen.
Onderweg kun je uitstapjes maken op de diverse niveaus. Zo is er een uitgang bij de populaire wijk Soho met zijn bars en restaurants. Verder heb je mooi uitzichten over de stad.
Het gebruik van de roltrap is gratis en van begin tot eind ben je ongeveer 25 minuten onderweg.

Tip: hou vooral rechts, want de bewoners zijn nogal ongeduldig tegenover de toeristen die slingeren over de roltrap.

Spanje: Salamanca

Salamanca is de oudste universiteitsstad van Spanje en beschikt volgens velen over het mooiste plein van Spanje. Salamanca is een openluchtmuseum met een hoge densiteit aan terrassen en bars. Salamanca ligt in de regio Castilla y León. Je vindt hier prachtige oude gebouwen, mooie pleinen en diverse monumenten. De rivier de Tormes scheidt de binnen- en de buitenstad.Bezoek Salamanca bij voorkeur niet in juli en augustus. Het is er niet alleen erg warm, maar het is er dan ook minder gezellig omdat er bijna geen studenten zijn in deze periode. En juist deze studenten zorgen voor een levendig en dynamisch Salamanca. In 2002 was Salamanca de culturele hoofdstad van Europa.

AH Restaurantactie

De AH spaaractie is een samenwerking tussen Iens en Albert Heijn. Bij besteding van € 10,= bij Ah krijg je één restaurantzegel en bij tien zegels heb je een volle spaarkaart. Via de site ahrestaurantactie.nl kies je een restaurant dat deelneemt aan de actie en maak je een reservering. Bij inlevering van de spaarkaart ontvang je het tweede driegangenmenu gratis.

De actie was ooit opgezet om de Nederlander kennis te laten maken met de duurdere, soms sterrenrestaurants. Het tweede menu gratis maakte zo'n restaurant betaalbaarder. Een mooie gelegenheid dus om restaurants uit te proberen. Tegenwoordig is het bijna een must om mee te doen anders tel je niet meer mee en gaat de gast naar de buren. Voordelig voor de klant maar niet voor het restaurant. Er moet door het deelnemende restaurant een bedrag worden betaald voor elke reservering. Samen met het gratis tweede menu moet de winst dus komen van de drankjes en bijvoorbeeld een extra gang.

Hoewel ik niet een zegelspaarder ben heb ik di…