Zeilen rondom Kaapstad

Zuid-Afrika is een ideaal land om zeilend vanaf het water te ontdekken. Er zijn vele mooie hotspots langs de enorme kust die dit land rijk is. Een van de mooiste locaties voor een zeilavontuur is Kaapstad. De kust tussen Kaapstad en de Kaap is ruig en bevat mooie baaien met verlaten stranden. Hoogtepunten zijn de Tafelberg, de 12 Apostelen en de meest zuidwestelijke punt van het Afrikaanse vasteland. Je kunt de Kaap ronden en de dorpjes bezoeken aan de andere kant van de Kaap, zoals Kalk Bay en SimonsTown.

Kalk Bay
Een tweede mogelijkheid is een bezoek te brengen aan Robben eiland. Robben eiland ligt 13 km uit de kust van Kaapstad. Een derde optie is te zeilen langs de kust ten noorden van Kaapstad, via Blouberg naar Langebaan met een stop bij het West Coast National Park.

Blouberg
Dolfijnen
Behalve de mooie vergezichten bestaat de aangename verrassing om begeleid te worden door dolfijnen of walvissen. 's Avonds bij het binnen varen in de haven van Kaapstad word je tenslotte verwelkomd door de Kaapse robben. Hier ligt de Victoria en Alfred Waterfront waar je na een inspirerende dag heerlijk kunt natafelen in een van de restaurants onder het genot van een heerlijke Zuidafrikaanse wijn.

Victoria en Alfred Waterfront Kaapstad
Mocht je zelf niet beschikken over zeilfaciliteiten en zeilervaring is het ook mogelijk om een excursie te boeken. Dit kan via de CapeTown Sailing Academy.


Andre van Luttikhuizen