Avontuurlijk overnachten

Tijdens een bezoek aan de toeristische attracties in en rondom Kanchanaburi in Thailand is overnachten in een jungle hotel op de rivier de Kwai een welkome afleiding. Na een bezoek aan de erebegraafplaats en het oorlogmuseum ter herinnering aan de krijgsgevangenen die zijn omgekomen tijdens de aanleg van de Birmaspoorlijn, een ritje met de trein over een deel van dit traject, de brug over de River Kwai en de Birma spoorlijn is het heerlijk relaxen midden in de natuur.


Het hotel is compleet van hout en drijft op de rivier, weliswaar aan touwen, die bevestigd zijn rondom bomen op de kant, zodat je wel op dezelfde plek blijft liggen. Je deint heerlijk mee op de stroming van de rivier en op de golven van de voorbijvarende bootjes. 
Vanaf de wal een eind stroomopwaarts word je met een boot naar je bestemming gebracht. Een mooie tocht langs het heuvelachtige landschap.
Eenmaal aangekomen bij je hotel kom je via vlonders op je kamer. De kamers liggen in elkaars verlengde. Terwijl het water onder de vlonders stroomt heb je eerder het idee dat je op een boot zit dan in een hotel.
Je bent onderdeel van een grote familie: een diversiteit aan toeristen die samen met de lokale stam, de Mon hier verblijven. Zij runnen het hotel en bereiden het eten voor je. De koks zitten op de grond en bereiden een fantastisch maal voor je. Ook is er een barretje. Overigens wonen de Mon zelf in een dorp op de vaste wal, dat overigens ook te bezoeken is.
Alles is lekker primitief, hoewel wel schoon. Douchen gaat gewoon met een schep water over je hoofd, doorspoelen van het toilet hoeft niet, want onder je stroomt de rivier :-). Al met al een fantastische ervaring en een erg leuk alternatief voor een overnachting.

Tags: Thailand

Andre van Luttikhuizen