Seychellen

De Seychellen, alleen bij de naam al denk je aan een tropische verrassing. En dat is het zeker. De Seychellen liggen ten noorden van Madagaskar en op ruim 1500 km ten oosten van Kenia. Ze zijn o.a. te bereiken vanuit Kenia (Nairobi) met het vliegtuig. De bekendste eilanden zijn Mahé, Praslin, Silhouette en La Digue. Het klimaat is warm en vochtig.


Beau Vallon Strand Mahé


Replica van de Big Ben in Victoria

Mahé
De toegang tot de Sychellen is Mahé, het belangrijkste eiland van de archipel waar 90% van de bevolking woont. Hier ligt ook de internationale luchthaven. Een gebergte in het midden deelt het eiland in tweeën. Met hoogtes tot bijna 1000m heb je een mooi uitzicht over het nationaal park Morne Seychellois. Het noorden van Mahé is het levendigst, vooral rond Beau Vallon met zijn mooie stranden. Ook heb je in het noorden de mooiste vergezichten. Op Mahé ligt de enige stad van de Sychellen en tevens kleinste hoofdstad ter wereld: Victoria.
Strand van Beau Vallon op Mahé
Praslin
Praslin is het twee na grootste eiland van de Seychellen. Ook Praslin beschikt over wereldstranden zoals het Cote d'Or strand. Verder is Praslin bekend vanwege de Valle de Mai, een replica van de tuin van Eden, die op de UNESCO erfgoedlijst staat. De Mai vallei is een natuurgebied met bijzondere vogels zoals de zwarte papegaai en een palmenbos. Hier vind je de wereldberoemde Coco de Mer palmboom. Hieraan groeien enorme dubbele kokosnoten die zowel mannelijk als vrouwelijk zijn. Ze komen alleen hier voor.
Coco de Mer op Praslin

Cote d'Or strand op PraslinLa Digue
Zo'n 50 km van Mahé ligt het wonderschone La Digue, bekend om zijn geweldige strand, Anse Source d'Argent, en de granieten hoge rotsen langs de kust. La Digue is een charmant eiland waar het leven relaxed is. La Digue is te bereiken via Praslin, dat op nog geen 10 km ligt. Bezigheden zijn naast genieten van de meest fotogenieke stranden en de mooie oceaan, fietsen en rijden op een ossekar.

Anse Source Argent op La Digue
Tags: Eilanden, Stranden

Andre van Luttikhuizen