Kaapstad: Camps Bay

Tegen de dramatische achtergrond van de Twelve Apostels en Lion’s Head, met uitzicht over de turquoise oceaan, ligt een van de meest trendy plekken van Kaapstad waar zien en gezien worden de boventoon voert: Camps Bay, de chique voorstad ten zuiden van Kaapstad.


Camps Bay
De hoofdweg Victoria Road is aan de ene kant volgepropt met hippe restaurants, trendy cafés en boutiekjes en aan de andere kant met een met palmbomen omgeven strand waar gebronsde ‘locals’ hun spieren showen en pronken met hun volleybalvaardigheden. Fraaie bolides bepalen het straatbeeld en rijden op en neer over de boulevard tussen begin en einde van het strand.
Naast supermodellen en rocksterren die er flaneren is het ook een geweldige plek voor families. De voordelen, ten opzichte van bijvoorbeeld Clifton, is het vlakke strand, de vele horeca en de ruime parkeergelegendheid.

Camps Bay


Camps Bay heeft vele horeca gelegenheden waar je terecht kunt voor een glas wijn of een cocktail, en diverse uitstekende restaurants. In de namiddag stromen de barretjes aan de boulevard vol. Het wachten is op de mooie zonsondergang. 's Avonds heerst er een gezellige sfeer in de restaurants die meestal vol zitten. Na een goede maaltijd kan je je tot in de late uurtjes vermaken in het dynamische nachtleven. En wie weet loop je de kans een beroemdheid te spotten.
Er zijn genoeg overnachtigingadresjes, zowel appartementen en hotels in alle prijsklasses.

Andre van Luttikhuizen