Italië: Siena

Sienna is een bekende stad in Toscane. Als je hier rondloopt waan je je in de Middeleeuwen. Siena is vooral bekend vanwege de 'Palio', die elk jaar op de Campo (het centrale plein) wordt gehouden. De paardenrace gaat tussen de 17 wijken (contrade) die binnen de stadsmuren van Siena liggen. De race vindt tweemaal per jaar plaats: op 2 juli (Palio di Provenzano) en op 16 augustus (Palio dell'Assunta).

Siena
Op het Piazza del Campo, dat de vorm heeft van een schelp, staat het Palazzo Pubblico (stadhuis). Het plein is een van de beroemdste van Italië. Er heerst een gezellige drukte. Gebruik de lunch op het terras van een van de restaurants aan de rand of neem een pizza op de hand en kies een plekje tussen de mensen op het plein.

Piazza del Campo - Siena
Dom Siena

Volgens sommigen is De Dom van Santa Maria Assunta, kortweg Duomo, de mooiste kerk op Aarde. Binnen zie je verhalende fresco's en een unieke mozaieken vloer. De Duomo wordt bijgestaan door een klokkentoren (Campanile).
Siena is gebouwd op drie heuvels die samen een Y vormen. Slenter door de Middeleeuwse, autovrije en heuvelige straatjes, en geniet van een echt Italiaans ijsje.


Andre van Luttikhuizen