Zuid-Afrika: de Tuinroute

De Tuinroute loopt van Mosselbaai tot Stormsrivier. De naam is vanwege de vele bloemen en planten die er het hele jaar bloeien. De route leidt langs Wilderness, Knysna, Plettenberg en Tsitsikamma.
Plettenberg - Tuinroute
Mosselbaai is bekend om zijn stranden, heerlijke seafood en het Bartolomeu Diaz Museum. Wilderness ligt midden in een merengebied waar je fantastisch kunt wandelen. Knysna ligt rondom een lagune en is bekend om zijn oesterteelt. Knysna is favoriet bij Zuidafrikanen. Plettenberg (Plett) is een exclusief vakantieparadijs met mooie stranden. Bezoek de Birds of Eden en Monkeyland.
Tsitsikamma betekent Plek met veel water. Het Nationale Park is in 1964 gesticht en maakt deel uit van de Tuinroute. Het park kent hoge kliffen, dichtbegroeide bossen en bergen. De zee is veelal ruig met hoge beukende golven.
Belangrijkste activiteiten zijn: een rit met de Choo Choo trein, een wandeling naar de mond van de Stormsrivier via een mooi pad en hangbruggen. Wandelroutes zijn er, zoals de Tsitsikammatrail en de Ottertrail. Dwars door het park loopt een canopy tour. En is dit niet avontuurlijk genoeg, dan kun je hier bungee jumpen vanaf de hoogste bungeejumpplek ter wereld, de Bloukrans rivierbrug.Andre van Luttikhuizen