Doorgaan naar hoofdcontent

Fotoblog Valencia - Dag 2

Valencia, de stad van 300 dagen zon, van sinaasappelbomen, van paella, van fietsen, van historische pleinen en gebouwen, van moderne architectuur, van voetbal, van horeca en van strand.

Samen met mijn vriendin was ik 4 volle dagen in Valencia. In een 4-delig fotoblog neem ik je mee door de derde stad van Spanje.

Na een ontbijt bij een panaderia in het oude centrum liepen we naar de hop-on-hop-off bus op plaza de la Reina. Kaartjes hadden we de vorige avond via het hotel geregeld. Eigenlijk was het plan een fiets te huren (Valencia staat te boek als een fietsstad), maar de fietsen konden ons niet bekoren. Achteraf een goede keuze, want je hoeft niet op het drukke verkeer te letten en de fiets niet telkens mee te slepen en te parkeren. De fiets is overigens een prima keuze als je de aangelegde fietspaden volgt, zoals die door de drooggelegde rivier richting het strand. Voor ons dus de hop-on-hop-off bus. We hadden kaartjes voor 48 uur.

Hop-on-hop-off bus

We zochten een plek bovenin de bus zodat we goed zicht hadden. De stem in de ontvangen koptelefoons vertelde ons over de bezienswaardigheden die we passeerden. Via de oude stad, de wijk Ruzafa en de stad van de Kunst en Wetenschap kwamen we bij de haven. Hier stapten we uit om te voet verder te gaan.

Allereerst bezochten we het oude vissersdorp Cabanyal, dat ligt tussen de stad en het strand. Tegenwoordig is Cabanyal een wijk van Valencia. Het ligt in het oostelijke deel van de stad, vlakbij de stranden van Las Arenas en La Malvarrosa.


Cabanyal Valencia

Valencia is een ideale stad voor een stedentrip. De stad is compact en overzichtelijk en heeft vele culturele beziensswaardigheden. Door de aanwezigheid van de zee, brede stranden en horeca is Valencia ook een prima bestemming voor een strandvakantie. Deze combinatie maakt dat Valencia een geliefde bestemming is.

Strand en boulevard - Valencia

Valencia heeft veel te bieden: een historisch centrum, een moderne 'stad' van Kunst en Wetenschap, een meanderend park in de oude rivierbedding, strand, en ook een haven, tevens de grootste van heel Spanje.

Gebouw van het uurwerk - Valencia

Tussen het strand en de haven vind je de America’s Cup. Dit moderne complex is gebouwd voor de internationale zeilwedstrijd America’s Cup die in 2007 en 2010 in Valencia plaatsvond. Er meren regelmatig cruiseschepen aan in de haven van Valencia.
Bezienswaardigheden zijn de kerk Iglesia Santa Maria del Mar, het mooie witte havengebouw en de oude opslagloodsen. Van 2008 tot en met 2012 was de haven ook het decor van de Formule 1. De oplettende liefheber kan nog enkele sporen hiervan ontdekken op het wegdek.


Haven Valencia

Na wat kilometers te hebben gewandeld langs strand en haven was het weer tijd om de hop-on hop-offbus te nemen richting het centrum. 

Het plaza Ayuntamiento is het grootste en bekendste plein van Valencia. Omringd door imposante gebouwen, zoals het stadhuis en het postkantoor, een enorme fontein en bomen is het plein een van de drukste pleinen van Valencia. Veel van de gebouwen zijn te bezoeken, zoals het postkantoor. Dit markante gebouw is zeker een bezoek waard vanwege de glazen koepel en mooie zalen met kroonluchters. Check van te voren wel de bezoektijden. 


Postkantoor Valencia

Valencia heeft, zoals zoveel steden in de wereld, een Hard Rock Café. Het twee verdiepingen tellende gebouw staat midden in het oude centrum, vlakbij het gemeentehuis en het Estacion del Norte. Je vindt hier diverse attributen van bekende artiesten, zoals de gitaar van Chris Isaak, kledingstukken van Madonna en Stevie Nicks en een mozaïekportret van Elvis. Terwijl je eet en drinkt galmt de gouwe ouwe muziek door de boxen en komen de clips voorbij op de tv-schermen.


Hard Rock Café Valencia

Lees ook: Dag 1Dag 3 en Dag 4

Populaire posts van deze blog

Route 62

Amerika heeft Route 66, die dwars door de VS loopt van Chicago naar Los Angeles. Ook Zuid-Afrika heeft zijn eigen Route: Route 62. Dit is de langste wijnroute van de wereld die loopt van Kaapstad naar Port Elizabeth. Wijngaarden Route 62 is de alternatieve route voor de N2 tussen Kaapstad en Port Elizabeth. De schilderachtige route slingert door vele landschappen van de Oost- en Westkaap. Onderweg rijd je door wijnvelden van o.a. Robertson, de fruitgaarden van Barrydale, de Karoo woestijn, langs mooie plaatsjes, watervallen en bergpassen. Swartberg-pas Calitzdorp is bekend om haar port, Montagu om zijn Muscadel. Montagu heeft daarnaast ook heetwaterbronnen. Oudtshoorn is dé struisvogel hoofdstad. Bekende passen en kloven zijn de Cogmanskloof en de Swartbergpas. Route 62 - Zuid-Afrika Bijzondere stops langs de route zijn  Ronnie's sex shop   en Diesel and Creme Route 62 Zuid-Afrika

Stadswandeling Maastricht

Maastricht is uitermate geschikt om te voet te verkennen. De stad aan de Maas heeft een gezellig centrum met veel horeca, steegjes, gebouwen, pleinen en bruggen. De route die ik heb gelopen voert je langs een aantal bezienswaardigheden van de hoofdstad van de provincie Limburg. Beginpunt is het Monseigneur Nolenspark. Ik neem je mee linksom via de Nieuwehofstraat. Hier loopt een deel van de oude stadsmuur. Stadsmuren Maastricht Via de Zwinkelput en de Heksenstraat loop je door de Bonnefantenstraat. Hier is een onderdeel van de Universiteit van Maastricht gevestigd. Behalve hier zitten de faculteiten verspreid door het centrum. St. Servaasbasiliek Maastricht Loop verder via de Ezelmarkt en de Papenstraat naar het Henric van Veldekeplein. Hier staat de Basiliek Sint Servaas, Je komt nu op het Vrijthof. 's Zomers is het plein één groot terras. Vrijthof Maastricht Al zin in een koffie? Wandel dan na het Vrijthof rechtsaf de Dominicanerkerk binnen. Hier is be

Mosterdstad Doesburg

Doesburg is vooral beroemd om haar mosterd. Maar daarnaast geniet Doesburg als een van de weinige steden van Nederland grote bekendheid vanwege haar gerestaureerde binnenstad en vestingwerken. En, gelegen aan de IJssel en Oude IJssel, is deze Hanzestad ook een stad aan het water. Deze drie kenmerken maken Doesburg aantrekkelijk en het zeer de moeite waard om het stadje met een bezoekje te vereren. Het stratenpatroon is nog dezelfde als in de Middeleeuwen en daarom heeft het historische stadje sinds 1974 een beschermd stadsgezicht. Op een oppervlakte van een vierkante kilometer staan vele oude en gerestaureerde huizen en monumentale gebouwen. Doesburg De beste manier om Doesburg te ontdekken is met een stadswandeling. De wandeling is in een half uur te doen, maar wie bezoekjes wil brengen aan musea, kerken en kloosters moet rekenen op een halve dag. Een goed beginpunt is de Waag. Hierin is Stadsbierhuys De Waag gevestigd. Dit café restaurant is het oudste café en behoort tot de be