Doorgaan naar hoofdcontent

21 maal Deventer op Stelten

Afgelopen weekend vond de 21e editie plaats van het internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ plaats. Het festival biedt jaarlijks ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen op het gebied van buitentheater in de historische binnenstad van Deventer en locaties rondom het centrum.

In de Boreeltuin trad de Spaanse vrouwengroep Cia Maduixa op met een krachtige dans als eerbetoon aan alle vrouwen die eeuwenlang hebben gestreden tegen onderdrukking.

Cia Maduixa
De mooiste voorstelling vond ik het optreden van Close Act. Deze groep is al 25 jaar actief en een veelgeziene groep op het festival. Hun muzikale parade 'Convoy Red' op de Brink was spectaculair met op de achtergrond De Waag. Begeleid door een slagwerkmobiel, rook en een gigantische vogel torenden negen steltdansers in imposante kostuums hoog boven het publiek uit. De show is zowel geïnspireerd op de traditionele Spaanse toreadors, als op romantische Chines geisha's.

Close Act

Close Act

Metershoog springen de mannen van Tac o Tac de lucht in op hun stelten. Helaas is het mij niet gelukt om de sprongen vast te leggen. De acrobaten mixen acrobatiek met gewaagde stunts en worden door een futuristische wagen begeleid.

Tac O Tac

Deventer op Stelten is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend buiten theaterfestival in Nederland en ver daarbuiten. In 2014 is ‘Deventer Op Stelten’ uitgeroepen tot Beste Publieksevenement van Nederland.


Populaire posts van deze blog

Langste Roltrap ter wereld

Voor de toerist een attractie, voor de bewoners van Hong Kong een vervoermiddel om van hun huis in de Mid-Levels naar het werk in Centraal Hong Kong, en weer terug, te gaan. Ik heb het over de langste roltrap ter wereld die dagelijks 60.000 mensen vervoert over een 800 meter lange overdekte roltrap, die bestaat uit verschillende niveaus en een verval heeft van 135 meter. Sommige delen zijn vrij steil.

De roltrap is eenrichtingsverkeer: 's Morgens tussen 6 - 10 uur kun je met de roltrap naar beneden en van 10.15 - 12 uur naar boven. Daarnaast is er een gewone trap voor beide richtingen.
Onderweg kun je uitstapjes maken op de diverse niveaus. Zo is er een uitgang bij de populaire wijk Soho met zijn bars en restaurants. Verder heb je mooi uitzichten over de stad.
Het gebruik van de roltrap is gratis en van begin tot eind ben je ongeveer 25 minuten onderweg.

Tip: hou vooral rechts, want de bewoners zijn nogal ongeduldig tegenover de toeristen die slingeren over de roltrap.

Spanje: Salamanca

Salamanca is de oudste universiteitsstad van Spanje en beschikt volgens velen over het mooiste plein van Spanje. Salamanca is een openluchtmuseum met een hoge densiteit aan terrassen en bars. Salamanca ligt in de regio Castilla y León. Je vindt hier prachtige oude gebouwen, mooie pleinen en diverse monumenten. De rivier de Tormes scheidt de binnen- en de buitenstad.Bezoek Salamanca bij voorkeur niet in juli en augustus. Het is er niet alleen erg warm, maar het is er dan ook minder gezellig omdat er bijna geen studenten zijn in deze periode. En juist deze studenten zorgen voor een levendig en dynamisch Salamanca. In 2002 was Salamanca de culturele hoofdstad van Europa.

AH Restaurantactie

De AH spaaractie is een samenwerking tussen Iens en Albert Heijn. Bij besteding van € 10,= bij Ah krijg je één restaurantzegel en bij tien zegels heb je een volle spaarkaart. Via de site ahrestaurantactie.nl kies je een restaurant dat deelneemt aan de actie en maak je een reservering. Bij inlevering van de spaarkaart ontvang je het tweede driegangenmenu gratis.

De actie was ooit opgezet om de Nederlander kennis te laten maken met de duurdere, soms sterrenrestaurants. Het tweede menu gratis maakte zo'n restaurant betaalbaarder. Een mooie gelegenheid dus om restaurants uit te proberen. Tegenwoordig is het bijna een must om mee te doen anders tel je niet meer mee en gaat de gast naar de buren. Voordelig voor de klant maar niet voor het restaurant. Er moet door het deelnemende restaurant een bedrag worden betaald voor elke reservering. Samen met het gratis tweede menu moet de winst dus komen van de drankjes en bijvoorbeeld een extra gang.

Hoewel ik niet een zegelspaarder ben heb ik di…