Doorgaan naar hoofdcontent

Peru

Peru ligt aan de westkust van Zuid-Amerika, heeft vijf buurlanden en een kustlijn van 2000 kilometer. Het is een groot en veelzijdig land met een grote variëteit aan natuurschoon en een indrukwekkende cultuur. Peru heeft vele klimaten die worden veroorzaakt door de woestijn, de oceaan, de Andes en de Amazone. Peru wordt vaak geteisterd door aardbevingen en overstromingen en getroffen door vulkaanuitbarstingen. De Nasca breuklijn, El Nino en de vele nog actieve vulkanen zijn hiervan de oorzaak.

De hoofdstad van Peru is Lima. Belangrijke toeristische plaatsen zijn Arequipa en Cusco. Bijzondere plekken zijn het Titicacameer, de archeologische Incastad Machu Picchu en de Heilige Incavallei.

Arequipa
Ik maakte met mijn vriendin een reis langs de highlights van Peru. Na een landing in Lima bezochten we de Ballestas eilanden bij Paracas. Vervolgens ging de reis via Huacachina en Ica naar Nasca. We reden door de Atacama woestijn en over de Pan-American Highway naar de Andes. We bezochten Arequipa, het Titicacameer, Machu Picchu en de oude Inca hoofdstad Cusco. We hebben alle weerstypes meegemaakt, de 4900m overschreden, een vulkaanuitbarsting meegemaakt, een aardschok gevoeld, hoogteziekte gehad en af en toe adem tekort, zowel van de ijle lucht als vanwege de prachtige bezienswaardigheden. Maar....... het was een fantastische reis.

Arequipa | Colca canyon | CuscoHeilige Incavallei | Honden van de Andes
Lima | Machu Picchu | NazcalijnenPan-American HighwaySan Blas
TiticacameerPeru


Populaire posts van deze blog

Langste Roltrap ter wereld

Voor de toerist een attractie, voor de bewoners van Hong Kong een vervoermiddel om van hun huis in de Mid-Levels naar het werk in Centraal Hong Kong, en weer terug, te gaan. Ik heb het over de langste roltrap ter wereld die dagelijks 60.000 mensen vervoert over een 800 meter lange overdekte roltrap, die bestaat uit verschillende niveaus en een verval heeft van 135 meter. Sommige delen zijn vrij steil.

De roltrap is eenrichtingsverkeer: 's Morgens tussen 6 - 10 uur kun je met de roltrap naar beneden en van 10.15 - 12 uur naar boven. Daarnaast is er een gewone trap voor beide richtingen.
Onderweg kun je uitstapjes maken op de diverse niveaus. Zo is er een uitgang bij de populaire wijk Soho met zijn bars en restaurants. Verder heb je mooi uitzichten over de stad.
Het gebruik van de roltrap is gratis en van begin tot eind ben je ongeveer 25 minuten onderweg.

Tip: hou vooral rechts, want de bewoners zijn nogal ongeduldig tegenover de toeristen die slingeren over de roltrap.

Spanje: Salamanca

Salamanca is de oudste universiteitsstad van Spanje en beschikt volgens velen over het mooiste plein van Spanje. Salamanca is een openluchtmuseum met een hoge densiteit aan terrassen en bars. Salamanca ligt in de regio Castilla y León. Je vindt hier prachtige oude gebouwen, mooie pleinen en diverse monumenten. De rivier de Tormes scheidt de binnen- en de buitenstad.Bezoek Salamanca bij voorkeur niet in juli en augustus. Het is er niet alleen erg warm, maar het is er dan ook minder gezellig omdat er bijna geen studenten zijn in deze periode. En juist deze studenten zorgen voor een levendig en dynamisch Salamanca. In 2002 was Salamanca de culturele hoofdstad van Europa.

AH Restaurantactie

De AH spaaractie is een samenwerking tussen Iens en Albert Heijn. Bij besteding van € 10,= bij Ah krijg je één restaurantzegel en bij tien zegels heb je een volle spaarkaart. Via de site ahrestaurantactie.nl kies je een restaurant dat deelneemt aan de actie en maak je een reservering. Bij inlevering van de spaarkaart ontvang je het tweede driegangenmenu gratis.

De actie was ooit opgezet om de Nederlander kennis te laten maken met de duurdere, soms sterrenrestaurants. Het tweede menu gratis maakte zo'n restaurant betaalbaarder. Een mooie gelegenheid dus om restaurants uit te proberen. Tegenwoordig is het bijna een must om mee te doen anders tel je niet meer mee en gaat de gast naar de buren. Voordelig voor de klant maar niet voor het restaurant. Er moet door het deelnemende restaurant een bedrag worden betaald voor elke reservering. Samen met het gratis tweede menu moet de winst dus komen van de drankjes en bijvoorbeeld een extra gang.

Hoewel ik niet een zegelspaarder ben heb ik di…