Peru

Peru ligt aan de westkust van Zuid-Amerika, heeft vijf buurlanden en een kustlijn van 2000 kilometer. Het is een groot en veelzijdig land met een grote variëteit aan natuurschoon en een indrukwekkende cultuur. Peru heeft vele klimaten die worden veroorzaakt door de woestijn, de oceaan, de Andes en de Amazone. Peru wordt vaak geteisterd door aardbevingen en overstromingen en getroffen door vulkaanuitbarstingen. De Nasca breuklijn, El Nino en de vele nog actieve vulkanen zijn hiervan de oorzaak.

De hoofdstad van Peru is Lima. Belangrijke toeristische plaatsen zijn Arequipa en Cusco. Bijzondere plekken zijn het Titicacameer, de archeologische Incastad Machu Picchu en de Heilige Incavallei.

Arequipa
Ik maakte met mijn vriendin een reis langs de highlights van Peru. Na een landing in Lima bezochten we de Ballestas eilanden bij Paracas. Vervolgens ging de reis via Huacachina en Ica naar Nasca. We reden door de Atacama woestijn en over de Pan-American Highway naar de Andes. We bezochten Arequipa, het Titicacameer, Machu Picchu en de oude Inca hoofdstad Cusco. We hebben alle weerstypes meegemaakt, de 4900m overschreden, een vulkaanuitbarsting meegemaakt, een aardschok gevoeld, hoogteziekte gehad en af en toe adem tekort, zowel van de ijle lucht als vanwege de prachtige bezienswaardigheden. Maar....... het was een fantastische reis.

Arequipa | Colca canyon | CuscoHeilige Incavallei | Honden van de Andes
Lima | Machu Picchu | NazcalijnenPan-American HighwaySan Blas
TiticacameerPeru