Doorgaan naar hoofdcontent

Pan-American Highway

De Panamerican highway is een netwerk van wegen dat begint in Fairbanks in Alaska en eindigt in Vuurland in het zuiden van Argentinië. Er is één onderbreking in het traject: de Darién Gap, een gevaarlijke jungle met bergen, die ligt tussen Panama en Colombia. Aangeraden wordt dit deel te mijden in verband met smokkelaars en boeven. Neem als alternatief de boot van Panama Stad naar Buenaventura in Colombia.

Pan-American Highway - Peru

Het meest spectaculaire deel van de Pan-American Highway dat ik heb gevolgd was de ruige kustweg van Puerto de Lomas naar Camana, die ruim 300 km lang is. De weg kenmerkt zich door haarspeldbochten, heuvels, vergezichten, rijstvelden, beukende golven, verdwaalde rotsen en zand. Dit gedeelte van Peru is ook een van de droogste plekken op Aarde.

Pan-American Highway - Peru

Camana ligt in een groene vallei aan de kust en wordt ook wel het rijststadje van Peru genoemd. De weg gaat hier even landinwaarts waardoor je door het stadje moet om je weg te vervolgen. Camana heeft geen toeristische trekpleisters. Eventueel kun je hier lunchen. Vanaf Camana volgt al snel de afslag naar Arequipa, de volgende bestemming van mijn reis.

Camana - Peru


Populaire posts van deze blog

Langste Roltrap ter wereld

Voor de toerist een attractie, voor de bewoners van Hong Kong een vervoermiddel om van hun huis in de Mid-Levels naar het werk in Centraal Hong Kong, en weer terug, te gaan. Ik heb het over de langste roltrap ter wereld die dagelijks 60.000 mensen vervoert over een 800 meter lange overdekte roltrap, die bestaat uit verschillende niveaus en een verval heeft van 135 meter. Sommige delen zijn vrij steil.

De roltrap is eenrichtingsverkeer: 's Morgens tussen 6 - 10 uur kun je met de roltrap naar beneden en van 10.15 - 12 uur naar boven. Daarnaast is er een gewone trap voor beide richtingen.
Onderweg kun je uitstapjes maken op de diverse niveaus. Zo is er een uitgang bij de populaire wijk Soho met zijn bars en restaurants. Verder heb je mooi uitzichten over de stad.
Het gebruik van de roltrap is gratis en van begin tot eind ben je ongeveer 25 minuten onderweg.

Tip: hou vooral rechts, want de bewoners zijn nogal ongeduldig tegenover de toeristen die slingeren over de roltrap.

Spanje: Salamanca

Salamanca is de oudste universiteitsstad van Spanje en beschikt volgens velen over het mooiste plein van Spanje. Salamanca is een openluchtmuseum met een hoge densiteit aan terrassen en bars. Salamanca ligt in de regio Castilla y León. Je vindt hier prachtige oude gebouwen, mooie pleinen en diverse monumenten. De rivier de Tormes scheidt de binnen- en de buitenstad.Bezoek Salamanca bij voorkeur niet in juli en augustus. Het is er niet alleen erg warm, maar het is er dan ook minder gezellig omdat er bijna geen studenten zijn in deze periode. En juist deze studenten zorgen voor een levendig en dynamisch Salamanca. In 2002 was Salamanca de culturele hoofdstad van Europa.

AH Restaurantactie

De AH spaaractie is een samenwerking tussen Iens en Albert Heijn. Bij besteding van € 10,= bij Ah krijg je één restaurantzegel en bij tien zegels heb je een volle spaarkaart. Via de site ahrestaurantactie.nl kies je een restaurant dat deelneemt aan de actie en maak je een reservering. Bij inlevering van de spaarkaart ontvang je het tweede driegangenmenu gratis.

De actie was ooit opgezet om de Nederlander kennis te laten maken met de duurdere, soms sterrenrestaurants. Het tweede menu gratis maakte zo'n restaurant betaalbaarder. Een mooie gelegenheid dus om restaurants uit te proberen. Tegenwoordig is het bijna een must om mee te doen anders tel je niet meer mee en gaat de gast naar de buren. Voordelig voor de klant maar niet voor het restaurant. Er moet door het deelnemende restaurant een bedrag worden betaald voor elke reservering. Samen met het gratis tweede menu moet de winst dus komen van de drankjes en bijvoorbeeld een extra gang.

Hoewel ik niet een zegelspaarder ben heb ik di…