Pan-American Highway

De Panamerican highway is een netwerk van wegen dat begint in Fairbanks in Alaska en eindigt in Vuurland in het zuiden van Argentinië. Er is één onderbreking in het traject: de Darién Gap, een gevaarlijke jungle met bergen, die ligt tussen Panama en Colombia. Aangeraden wordt dit deel te mijden in verband met smokkelaars en boeven. Neem als alternatief de boot van Panama Stad naar Buenaventura in Colombia.

Pan-American Highway - Peru

Het meest spectaculaire deel van de Pan-American Highway dat ik heb gevolgd was de ruige kustweg van Puerto de Lomas naar Camana, die ruim 300 km lang is. De weg kenmerkt zich door haarspeldbochten, heuvels, vergezichten, rijstvelden, beukende golven, verdwaalde rotsen en zand. Dit gedeelte van Peru is ook een van de droogste plekken op Aarde.

Pan-American Highway - Peru

Camana ligt in een groene vallei aan de kust en wordt ook wel het rijststadje van Peru genoemd. De weg gaat hier even landinwaarts waardoor je door het stadje moet om je weg te vervolgen. Camana heeft geen toeristische trekpleisters. Eventueel kun je hier lunchen. Vanaf Camana volgt al snel de afslag naar Arequipa, de volgende bestemming van mijn reis.

Camana - Peru