Doorgaan naar hoofdcontent

De honden van de AndesIn Peru zie je op elke straathoek, in elke steeg, op de pleinen en in de havens honden. Ze lopen los en lijken bij niemand te horen. Dit in tegenstelling tot een zware minderheid van honden die wel zijn aangelijnd en door hun baas worden uitgelaten. Het lijkt of niemand zich om deze 'zwefhonden' bekommert. Echter worden ze niet verjaagd of lastig gevallen, zien ze er goed en doorvoed uit en krijgen ze regelmatig eten toegestopt.Ik heb zelf een hond en vond het geweldig om te zien hoe deze honden zich onopvallend tussen de mensen begeven. Ik wilde ze graag aaien, sommige zagen er echt adorable uit, maar als ze je bijten loop je grote kans rabiës (hondsdolheid) te krijgen en dat wil je echt niet, want de medicatie hiervoor is slecht in Peru. Dus hield ik gepaste afstand. Het was verbijsterend te zien hoe ze oversteken op een drukke straat, wandelen met een groepje door de stad, in slaap vallen op de meest vreemde plekken en uitrusten midden op een plein tussen de mensen. En zoals elke hond van nature doet, altijd op zoek zijn naar een schaduwplek
De honden van de Andes zijn een onderdeel van het dagelijks Peruaanse leven en hebben soms menselijke trekjes. Echter zijn er ook minder vrolijke verhalen op internet te vinden over deze honden, maar gelukkig heb ik daarvan niets gezien.

Tip: laat de honden hun eigen gang gaan, benader ze niet en probeer ze zeker niet te aaien of aan te halen. Een beet kan nare gevolgen voor je hebben en je vakantiereis behoorlijk in de war schoppen.

Populaire posts van deze blog

Langste Roltrap ter wereld

Voor de toerist een attractie, voor de bewoners van Hong Kong een vervoermiddel om van hun huis in de Mid-Levels naar het werk in Centraal Hong Kong, en weer terug, te gaan. Ik heb het over de langste roltrap ter wereld die dagelijks 60.000 mensen vervoert over een 800 meter lange overdekte roltrap, die bestaat uit verschillende niveaus en een verval heeft van 135 meter. Sommige delen zijn vrij steil.

De roltrap is eenrichtingsverkeer: 's Morgens tussen 6 - 10 uur kun je met de roltrap naar beneden en van 10.15 - 12 uur naar boven. Daarnaast is er een gewone trap voor beide richtingen.
Onderweg kun je uitstapjes maken op de diverse niveaus. Zo is er een uitgang bij de populaire wijk Soho met zijn bars en restaurants. Verder heb je mooi uitzichten over de stad.
Het gebruik van de roltrap is gratis en van begin tot eind ben je ongeveer 25 minuten onderweg.

Tip: hou vooral rechts, want de bewoners zijn nogal ongeduldig tegenover de toeristen die slingeren over de roltrap.

Spanje: Salamanca

Salamanca is de oudste universiteitsstad van Spanje en beschikt volgens velen over het mooiste plein van Spanje. Salamanca is een openluchtmuseum met een hoge densiteit aan terrassen en bars. Salamanca ligt in de regio Castilla y León. Je vindt hier prachtige oude gebouwen, mooie pleinen en diverse monumenten. De rivier de Tormes scheidt de binnen- en de buitenstad.Bezoek Salamanca bij voorkeur niet in juli en augustus. Het is er niet alleen erg warm, maar het is er dan ook minder gezellig omdat er bijna geen studenten zijn in deze periode. En juist deze studenten zorgen voor een levendig en dynamisch Salamanca. In 2002 was Salamanca de culturele hoofdstad van Europa.

AH Restaurantactie

De AH spaaractie is een samenwerking tussen Iens en Albert Heijn. Bij besteding van € 10,= bij Ah krijg je één restaurantzegel en bij tien zegels heb je een volle spaarkaart. Via de site ahrestaurantactie.nl kies je een restaurant dat deelneemt aan de actie en maak je een reservering. Bij inlevering van de spaarkaart ontvang je het tweede driegangenmenu gratis.

De actie was ooit opgezet om de Nederlander kennis te laten maken met de duurdere, soms sterrenrestaurants. Het tweede menu gratis maakte zo'n restaurant betaalbaarder. Een mooie gelegenheid dus om restaurants uit te proberen. Tegenwoordig is het bijna een must om mee te doen anders tel je niet meer mee en gaat de gast naar de buren. Voordelig voor de klant maar niet voor het restaurant. Er moet door het deelnemende restaurant een bedrag worden betaald voor elke reservering. Samen met het gratis tweede menu moet de winst dus komen van de drankjes en bijvoorbeeld een extra gang.

Hoewel ik niet een zegelspaarder ben heb ik di…