Doorgaan naar hoofdcontent

Colca Canyon

Na een overnachting bij La Casa de Mamayacchi, een sfeervolle lodge gelegen in het dorpje Coparaque op ruim 3.600 meter, was het tijd om condors te spotten. Maar voordat we vertrokken werden we nog getrakteerd op een prachtige vulkaanuitbarsting.

Uitbarsting van de  Quehuisha vulkaan
De Colcavallei is een kleurrijk gebied met leuke dorpjes waarvan Chivay, Yanque en Maca een bezoekje waard zijn.  De lokale bevolking houdt nog altijd vast aan de oude tradities en leefwijzen, zoals het gebruik van de landbouwterrassen.

Landbouwterrassen Colca Canyon - Peru
Onderweg naar de condors bezochten we het dorp Yanque. Het dorpje heeft een levendig plein waarop een kerk staat met een sierlijke deur.  Al vroeg komen kinderen en volwassenen naar het centrum van het dorp om de toeristen te verwelkomen met muziek en dans.

Yanque
De Colca canyon is na de Cotahuasi de diepste canyon van de wereld. Beide liggen in Peru, in de Andes op zo'n 150 kilometer van Arequipa. De Colca canyon is echter de publiektrekker, want het meest toegankelijk, geliefd bij hikers en wereldberoemd vanwege de condor, een van de grootste vogels ter wereld. De condor heeft een spanwijdte tussen de 2,5 en 3,5 meter.

Cruz del Condor is het leefgebied van de machtige condor. Hier heb je meeste kans om de condor te spotten. Kom vroeg in de morgen of laat in de middag. Er zijn uitkijkterrassen dicht bij de diepe kloof, zodat je het beste zicht hebt op de vlucht van de condor.

Cruz del condor - PeruColca canyon - Peru

Maca - Peru
De terugweg ging via Maca en Chivay. In Maca kun je nog een bezoek aan de lokale kerk maken of langs de straatmarkt lopen. Geef vooral geen geld voor een vogelshow en ga niet op de foto met een alpaca want zo houd je deze dieronvriendelijke attracties in stand.


In Chivay hebben we een late lunch genomen, geslenterd door het centrum en op een bankje gezeten op het centrale plein.

Wie van een lange inspannende dag wil bijkomen kan de vermoeidheid en het stof kwijt in de vulkanische heetwaterbronnen bij Chivay. Een beetje vervallen accomodatie, maar het water is heerlijk.
Chivay - Peru

Populaire posts van deze blog

Een nieuwe hotspot in Apeldoorn

Vanaf vandaag (27 juni 2018) is Apeldoorn een nieuwe hotspot rijker. Het betreft het stadsstrand SOAP. De naam SOAP is een knipoog naar de voormalige zeepfabriek die hier heeft gestaan en nu dienst doet als evenemententerrein. De beachclub, die ligt aan het Apeldoorns kanaal, is opgetrokken uit zeecontainers en heeft behalve een prachtig strand ook een restaurant, beachbar en een bovenverdieping die te huur is. Daarnaast is er ook ruimte voor teamuitjes.De officiële opening zal in september zijn, maar je kunt nu dus al genieten van strand, cocktails, lunch, borrel en zon. En het weer voor de komende week zomers dus kom met zijn allen naar Apeldoorn! En misschien vind je hier je toekomstige trouwlocatie :-)

Klik hier voor meer info en indrukken

Langste Roltrap ter wereld

Voor de toerist een attractie, voor de bewoners van Hong Kong een vervoermiddel om van hun huis in de Mid-Levels naar het werk in Centraal Hong Kong, en weer terug, te gaan. Ik heb het over de langste roltrap ter wereld die dagelijks 60.000 mensen vervoert over een 800 meter lange overdekte roltrap, die bestaat uit verschillende niveaus en een verval heeft van 135 meter. Sommige delen zijn vrij steil.

De roltrap is eenrichtingsverkeer: 's Morgens tussen 6 - 10 uur kun je met de roltrap naar beneden en van 10.15 - 12 uur naar boven. Daarnaast is er een gewone trap voor beide richtingen.
Onderweg kun je uitstapjes maken op de diverse niveaus. Zo is er een uitgang bij de populaire wijk Soho met zijn bars en restaurants. Verder heb je mooi uitzichten over de stad.
Het gebruik van de roltrap is gratis en van begin tot eind ben je ongeveer 25 minuten onderweg.

Tip: hou vooral rechts, want de bewoners zijn nogal ongeduldig tegenover de toeristen die slingeren over de roltrap.

AH Restaurantactie

De AH spaaractie is een samenwerking tussen Iens en Albert Heijn. Bij besteding van € 10,= bij Ah krijg je één restaurantzegel en bij tien zegels heb je een volle spaarkaart. Via de site ahrestaurantactie.nl kies je een restaurant dat deelneemt aan de actie en maak je een reservering. Bij inlevering van de spaarkaart ontvang je het tweede driegangenmenu gratis.

De actie was ooit opgezet om de Nederlander kennis te laten maken met de duurdere, soms sterrenrestaurants. Het tweede menu gratis maakte zo'n restaurant betaalbaarder. Een mooie gelegenheid dus om restaurants uit te proberen. Tegenwoordig is het bijna een must om mee te doen anders tel je niet meer mee en gaat de gast naar de buren. Voordelig voor de klant maar niet voor het restaurant. Er moet door het deelnemende restaurant een bedrag worden betaald voor elke reservering. Samen met het gratis tweede menu moet de winst dus komen van de drankjes en bijvoorbeeld een extra gang.

Hoewel ik niet een zegelspaarder ben heb ik di…

Sand and pepper

Westenschouwen is een dorp in de punt van Schouwen-Duiveland. Hier liggen de breedste stranden en het grootste bos van Zeeland. Op het mooiste stukje strand van de kop van Schouwen ligt de gezellige strandbar Sand and Pepper. De zon, de zee, de strandhokjes en-bar, en de hartelijkheid van het personeel straalt een relaxe Caribische sfeer uit.

Bij aankomst wordt er desgewenst een parasol geplaatst en kun je genieten van een heerlijke koffie of cappuccino, een wijntje of een biertje, en een verrassende lunch. 
Vanaf het terras heb je een geweldig uitzicht op zee. Om de hoek liggen de deltawerken van de Oosterschelde en zie je het eiland Neeltje Jans. Bij het strandbarretje 'Zomergeluk' liggen strandbedjes voor je klaar en kun je tussendoor drankjes halen.


De foto en zijn verhaal - juni 2018

Het waterrijke Zeeland heeft veel dorpen en stadjes met een haven. Vroeger was de haven een echte 'werk' haven, nu heeft de haven meestal de functie van jachthaven. Zo ook de haven van Goes op het eiland Zuid-Beveland.

Ik was dit jaar voor de derde keer in Zeeland. De laatste twee keer had ik Goes overgeslagen omdat andere dorpen en steden in hun beschrijvingen mooier leken. Deze keer ben ik dus wel in Goes geweest. En ik wil je graag adviseren om Goes niet over te slaan bij een bezoek aan Zeeland. Goes is namelijk prachtig. Indrukwekkende gebouwen, mooie pleinen, heerlijke horeca en een bijzondere haven.

De haven van Goes is omgeven met gerestaureerde monumentale panden en er liggen vaak bijzondere schepen. Op loopafstand van het centrum ligt dit kleine knusse haventje met rondom liggende goede restaurants. De haven heeft een beschermd stadsgezicht. Volgens velen is de haven een van de mooiste plekjes van Zeeland. Oordeel zelf, maar het is in ieder geval een echt hoogtepunt b…