Doorgaan naar hoofdcontent

Arequipa

Arequipa is een Peruaanse stad in de Andes en ligt op 2300 meter. Arequipa heeft de bijnaam 'Witte Stad' vanwege de vele gebouwen die zijn opgetrokken uit het zilverwitte tufgesteente sillar, dat door de vulkaan Misti is uitgestoten . De stad ligt sprookjesachtig aan de voet van drie actieve vulkanen: El Misti, El Picchu Picchu en El Chachani.

Arequipa

Arequipa is een plezierige stad om te voet te verkennen. Het centrum is gezellig, de mensen vriendelijk en de bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar. De stad van de eeuwige lente is een van de mooiste steden van Peru.

Plaza de Armas
Het centrale plein is het mooiste plein van Peru en een groene oase in de stad. Rondom staan er koloniale gebouwen, zuilengalerijen, restaurants en kerken. De enorme kathedraal neemt de gehele breedte van het plein in beslag.

Zuilengalerij Plaza de Armas - Arequipa
Overdag heerst er een gezellige drukte. Neem plaats op een bankje en geniet van het levendige plein of kies een mooi plekje bij een van de café's op de eerste verdieping van de zuilengalerij. Hier wordt goede koffie en cappuccino geserveerd. Van bovenaf heb je een prachtig uitzicht over het plein. Ook 's avonds als het plein sfeervol is verlicht, is het hier goed toeven.

Plaza de Armas - Arequipa

Markt
De overdekte markt van San Camilo is niet echt toeristisch, dus voor mij de reden om een kijkje te nemen. Zodra je binnen bent komen de geuren en kleuren je tegemoet.  De grote overdekte hal beschikt over alle dagelijkse behoeften, zoals groenten, fruit, vlees, vis, kruiden, elektronica en kleding.

San Camilo markt - Arequipa

Santa Catalina klooster
In het historische centrum van Arequipa ligt het Santa Catalina klooster, een van de belangrijkste toeristische attracties. Het is een stad binnen de stad en ooit bedoeld om dochters van de voornaamste families van de stad te beschermen. Het klooster heeft straatjes, pleintjes en binnenplaatsen. De kleuren zijn voornamelijk blauw en rood. Tot 1970 was het klooster compleet afgesloten voor de buitenwereld. Tegenwoordig kun je er een rondleiding krijgen. Je mag bijna alles bekijken, behalve een deel dat nog steeds door nonnen in afzondering wordt bewoond.

Santa Catalina klooster

Museo Santuarios Andinos
De trekpleister van dit musem is nogal macaber. Het gaat namelijk om het bevroren lichaam van een mummy die de naam Juanita heeft gekregen. Juanita was de eerste mummy van 17 die tijdens een expeditie in de jaren 90 werd gevonden, nadat ze eeuwen onder het ijs had gelegen van de Ampato vulkaan. Deze 'ijsprinses van de Andes' is model voor de vele jonge kinderen tussen de 12 en 16 jaar die tijdens de Incatijd ritueel werden geofferd om de goden gunstig te stemmen.

Tijdens een video over de expeditie wordt verslag gedaan van de bizarre vondst van de goed geconserveerde lichamen. Een gids neemt je mee langs een aantal ruimtes met o.a. beelden, sieraden en foto's. Aan het eind sta je ineens oog in oog met Juanita, of zoals ik met een van de andere meisjes, omdat Juanita voor onderzoek om een andere locatie was.


Na een intensieve dag kun je je 's avonds culinair laten verwennen in een van de vele restaurants in Arequipa. Mijn tips: ZigZag en SambambaiasPopulaire posts van deze blog

Een nieuwe hotspot in Apeldoorn

Vanaf vandaag (27 juni 2018) is Apeldoorn een nieuwe hotspot rijker. Het betreft het stadsstrand SOAP. De naam SOAP is een knipoog naar de voormalige zeepfabriek die hier heeft gestaan en nu dienst doet als evenemententerrein. De beachclub, die ligt aan het Apeldoorns kanaal, is opgetrokken uit zeecontainers en heeft behalve een prachtig strand ook een restaurant, beachbar en een bovenverdieping die te huur is. Daarnaast is er ook ruimte voor teamuitjes.De officiële opening zal in september zijn, maar je kunt nu dus al genieten van strand, cocktails, lunch, borrel en zon. En het weer voor de komende week zomers dus kom met zijn allen naar Apeldoorn! En misschien vind je hier je toekomstige trouwlocatie :-)

Klik hier voor meer info en indrukken

AH Restaurantactie

De AH spaaractie is een samenwerking tussen Iens en Albert Heijn. Bij besteding van € 10,= bij Ah krijg je één restaurantzegel en bij tien zegels heb je een volle spaarkaart. Via de site ahrestaurantactie.nl kies je een restaurant dat deelneemt aan de actie en maak je een reservering. Bij inlevering van de spaarkaart ontvang je het tweede driegangenmenu gratis.

De actie was ooit opgezet om de Nederlander kennis te laten maken met de duurdere, soms sterrenrestaurants. Het tweede menu gratis maakte zo'n restaurant betaalbaarder. Een mooie gelegenheid dus om restaurants uit te proberen. Tegenwoordig is het bijna een must om mee te doen anders tel je niet meer mee en gaat de gast naar de buren. Voordelig voor de klant maar niet voor het restaurant. Er moet door het deelnemende restaurant een bedrag worden betaald voor elke reservering. Samen met het gratis tweede menu moet de winst dus komen van de drankjes en bijvoorbeeld een extra gang.

Hoewel ik niet een zegelspaarder ben heb ik di…

Langste Roltrap ter wereld

Voor de toerist een attractie, voor de bewoners van Hong Kong een vervoermiddel om van hun huis in de Mid-Levels naar het werk in Centraal Hong Kong, en weer terug, te gaan. Ik heb het over de langste roltrap ter wereld die dagelijks 60.000 mensen vervoert over een 800 meter lange overdekte roltrap, die bestaat uit verschillende niveaus en een verval heeft van 135 meter. Sommige delen zijn vrij steil.

De roltrap is eenrichtingsverkeer: 's Morgens tussen 6 - 10 uur kun je met de roltrap naar beneden en van 10.15 - 12 uur naar boven. Daarnaast is er een gewone trap voor beide richtingen.
Onderweg kun je uitstapjes maken op de diverse niveaus. Zo is er een uitgang bij de populaire wijk Soho met zijn bars en restaurants. Verder heb je mooi uitzichten over de stad.
Het gebruik van de roltrap is gratis en van begin tot eind ben je ongeveer 25 minuten onderweg.

Tip: hou vooral rechts, want de bewoners zijn nogal ongeduldig tegenover de toeristen die slingeren over de roltrap.

Sand and pepper

Westenschouwen is een dorp in de punt van Schouwen-Duiveland. Hier liggen de breedste stranden en het grootste bos van Zeeland. Op het mooiste stukje strand van de kop van Schouwen ligt de gezellige strandbar Sand and Pepper. De zon, de zee, de strandhokjes en-bar, en de hartelijkheid van het personeel straalt een relaxe Caribische sfeer uit.

Bij aankomst wordt er desgewenst een parasol geplaatst en kun je genieten van een heerlijke koffie of cappuccino, een wijntje of een biertje, en een verrassende lunch. 
Vanaf het terras heb je een geweldig uitzicht op zee. Om de hoek liggen de deltawerken van de Oosterschelde en zie je het eiland Neeltje Jans. Bij het strandbarretje 'Zomergeluk' liggen strandbedjes voor je klaar en kun je tussendoor drankjes halen.


De foto en zijn verhaal - juni 2018

Het waterrijke Zeeland heeft veel dorpen en stadjes met een haven. Vroeger was de haven een echte 'werk' haven, nu heeft de haven meestal de functie van jachthaven. Zo ook de haven van Goes op het eiland Zuid-Beveland.

Ik was dit jaar voor de derde keer in Zeeland. De laatste twee keer had ik Goes overgeslagen omdat andere dorpen en steden in hun beschrijvingen mooier leken. Deze keer ben ik dus wel in Goes geweest. En ik wil je graag adviseren om Goes niet over te slaan bij een bezoek aan Zeeland. Goes is namelijk prachtig. Indrukwekkende gebouwen, mooie pleinen, heerlijke horeca en een bijzondere haven.

De haven van Goes is omgeven met gerestaureerde monumentale panden en er liggen vaak bijzondere schepen. Op loopafstand van het centrum ligt dit kleine knusse haventje met rondom liggende goede restaurants. De haven heeft een beschermd stadsgezicht. Volgens velen is de haven een van de mooiste plekjes van Zeeland. Oordeel zelf, maar het is in ieder geval een echt hoogtepunt b…