Doorgaan naar hoofdcontent

De 10: Steden

Terugkijkend op mijn reizende leven heb ik veel landen, streken, steden, natuurparken en eilanden bezocht. De 10 mooiste steden waar ik ben geweest deel ik graag met jou.

Amsterdam

Onze eigen hoofdstad is tevens een van de mooiste steden met een rijk verleden. Mokum, zoals Amsterdam ook wordt genoemd, was een van de grote handelssteden in de Gouden Eeuw. Amsterdam heeft alles wat een stad tot een wereldstad maakt. Voorbeelden zijn de grachten met hun prachtige panden en cultuur in allerlei vormen, zoals musea en festivals. Modern versus authentiek, knus versus hard, altijd in beweging. Laat je verleiden door de negen straatjes, wandel door Oud Amsterdam, ga uit eten in de Jordaan, beklim de Amsterdam Lookout en bezoek de Arena of het Ziggodome.

Meer over Amsterdam? Klik hier

Amsterdam


Rio de Janeiro

De Copacabana, het Christusbeeld, de Macarana voetbaltempel en de Suikerberg zijn de iconen van deze wereldstad in Brazilië. Rio heeft ook een schaduwkant die tot uitdrukking komt in de armoede van de favela's, de sloppenwijken van de stad. Rio bruist dag en nacht. Deze stad moet je beleefd hebben.

Meer over Rio? Klik hier

Rio de Janeiro

Kaapstad

Kaapstad is de hipste stad van Zuid-Afrika. Het goede leven is hier uitgevonden. Een heerlijke stad aan het water in de schaduw van de Tafelberg. Kaapstad heeft een hoogstaand culinair niveau en een geweldig nachtleven. Het is een overzichtelijk stad met veel omringende natuur. Je kun je hier goed vermaken met extreme sporten en activiteiten. Ook een dagje strand of flaneren over de boulevards is aan te bevelen.

Meer over Kaapstad? Klik hier


Kaapstad

Kuala Lumpur
De hoofdstad van Maleisië is een moderne metropool, maar heeft ook authentieke wijken, zoals Little India en Chinatown. Shopping malls, restaurantjes, barretjes, kleine winkeltjes, de Petronas towers en de gebouwen uit het koloniale verleden zijn de hotspots van deze stad, die in de volksmond ook wel KL wordt genoemd.

Meer over KL? Klik hier.

Kuala Lumpur

Bangkok

Bangkok is een hectische stad. Op elke hoek van de straat is er iets te beleven, maar ook op de machtige Chao Prayarivier, waaraan deze stad ligt, is het een en al bedrijvigheid. Verken de stad met de fiets, laat je rijden in een tuk tuk of neem de moderne monorail. Eten doe je natuurlijk op straat. Mustvisits zijn het Koninklijk Paleis, de liggende Buddha en Chinatown.

Meer over Bangkok? Klik hier.

Bangkok


Hong Kong
De geurige haven aan de Zuid-Chinese zee behoort sinds 1997 weer tot China. Hongkong bestaat uit vele eilanden en een deel vasteland, Kowloon. Hongkong heeft de langste rotrap ter wereld. 's Avonds kun je genieten van de prachtige lichtshow 'Symphony of Lights'.

Meer over Hongkong? Klik hier.

Hongkong

Hanoi

De hoofdstad van Vietnam is niet de grootste stad van het land, maar wel de mooiste. Hanoi is een goede start om het noorden van Vietnam te bezoeken. Behalve Hanoi zelf, waar Ho Chi Minh ligt opgebaard in het mausoleum, is een uitstapje naar Sa Pa, de Parfum Pagode en Halong Bay aan te bevelen.

Meer over Hanoi? Klik hier.


Hanoi 


Florence

Florence is dé kunststad van de wereld en één groot openluchtmuseum. Elke straat heeft wel een plein, paleis, museum of kathedraal. Niet missen: de Duomo, Ponte Vecchio en Palazzo dell Signoria. Zoek een terras en geniet van een goede koffie of een heerlijk Italiaans gerecht.

Meer over Florence? Klik hier.

Florence

Havana

Havana is de hoofdstad van het eiland Cuba. In Havana proef je nog steeds de revolutie uit de jaren vijftig. Ché is hier nog steeds een held en hangt op bijna elke straathoek. Langzaam verandert Havana: met Unesco-geld wordt er veel opgeknapt en nu zelfs de Amerikanen weer welkom zijn zal Havana uitgroeien tot een stad waar je geweest moet zijn. Wil je nog het 'oude' Havana bezoeken wacht dan niet te lang.

Meer over Havana? Klik hier.

Havana

Istanbul

Istanbul is de enige stad ter wereld die op twee werelddelen ligt.  De scheidslijn is de Bosporus, een prachtige waterweg. Istanbul bestond al in de oudheid en heeft vele namen gehad, waaronder Byzantium. De stad kenmerkt zich door een skyline van minaretten. Istanbul heeft vele bezienswaardigheden. Het Topkapi paleis, de Grote Bazaar en de Blauwe Moskee zijn de bekendste,

Meer over Istanbul? Klik hier.

Istanbul

Populaire posts van deze blog

Route 62

Amerika heeft Route 66, die dwars door de VS loopt van Chicago naar Los Angeles. Ook Zuid-Afrika heeft zijn eigen Route: Route 62. Dit is de langste wijnroute van de wereld die loopt van Kaapstad naar Port Elizabeth. Wijngaarden Route 62 is de alternatieve route voor de N2 tussen Kaapstad en Port Elizabeth. De schilderachtige route slingert door vele landschappen van de Oost- en Westkaap. Onderweg rijd je door wijnvelden van o.a. Robertson, de fruitgaarden van Barrydale, de Karoo woestijn, langs mooie plaatsjes, watervallen en bergpassen. Swartberg-pas Calitzdorp is bekend om haar port, Montagu om zijn Muscadel. Montagu heeft daarnaast ook heetwaterbronnen. Oudtshoorn is dé struisvogel hoofdstad. Bekende passen en kloven zijn de Cogmanskloof en de Swartbergpas. Route 62 - Zuid-Afrika Bijzondere stops langs de route zijn  Ronnie's sex shop   en Diesel and Creme Route 62 Zuid-Afrika

Mosterdstad Doesburg

Doesburg is vooral beroemd om haar mosterd. Maar daarnaast geniet Doesburg als een van de weinige steden van Nederland grote bekendheid vanwege haar gerestaureerde binnenstad en vestingwerken. En, gelegen aan de IJssel en Oude IJssel, is deze Hanzestad ook een stad aan het water. Deze drie kenmerken maken Doesburg aantrekkelijk en het zeer de moeite waard om het stadje met een bezoekje te vereren. Het stratenpatroon is nog dezelfde als in de Middeleeuwen en daarom heeft het historische stadje sinds 1974 een beschermd stadsgezicht. Op een oppervlakte van een vierkante kilometer staan vele oude en gerestaureerde huizen en monumentale gebouwen. Doesburg De beste manier om Doesburg te ontdekken is met een stadswandeling. De wandeling is in een half uur te doen, maar wie bezoekjes wil brengen aan musea, kerken en kloosters moet rekenen op een halve dag. Een goed beginpunt is de Waag. Hierin is Stadsbierhuys De Waag gevestigd. Dit café restaurant is het oudste café en behoort tot de be

Gambiaanse gewoonten

In november 2013 was ik met mijn vriendin in Gambia en maakte ik kennis met de gewoonten en (eigen)aardige gebruiken van de 'Smiling Coast van Afrika' zoals dit West-Afrikaanse land genoemd wordt. Via een kennis, die eerder in het jaar in Gambia was, had ik de naam van een betrouwbare gids doorgekregen. Hij werkte bij een lokaal reisbureau, gevestigd voor het hotel waar we verbleven. Het kantoortje, dat er niet erg uitnodigend uitzag, bestond uit vier muren van klei, met twee ingangen waarin geen deur zat en een laaghangend rieten dak. Aangekomen bij het reisbureau kwam er direct een man op ons af. Hij stelde zich voor als Lamin. Ah, dat was toevallig, dat was de naam die ik doorgekregen had van mijn kennis. Bijzonder dat we direct de juiste persoon hadden. Ik haalde nog even voor de zekerheid de opgeschreven naam erbij: Andy Lamin Sanneh stond er. Ik liet hem het briefje zien en vroeg of hij dit was. 'It's not me', zei hij. We moesten zijn collega hebben die ook La