Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuw design

Na een kleine blogstilte, heb ik de draad met mijn blog weer opgepakt. Allereerst heb ik het design van mijn blog onder handen genomen. Hoewel de laatste versie best aardig was, was ik niet tevreden met de indeling. De opbouw van de bladspiegel stoorde me omdat de tekst altijd werd uitgelijnd, waardoor er veel wit tussen de woorden ontstond. Daarnaast had ik niet de controle over de geplaatste foto's. In de editor stonden ze goed maar op de blog versprongen ze soms.

Wat is er dan veranderd?Ik heb nu gekozen voor een standaard beschikbaar design met minimalistisch en responsive design, waarin foto's een prominente rol innemen. De voorpagina begint met een foto slideshow van de laatste blogitems. Verder is de site verdeeld in pagina's om het lange scrollen tegen te gaan. Elke pagina heeft een aantal blogs, waarin de begintekst en de foto's van het blogitem worden getoond. Door te klikken op een foto wordt deze uitvergroot. Klik je op de titel dan wordt het gehele blogverhaal getoond. Delen via social media is ook direct beschikbaar, maar kan natuurlijk ook vanuit het volledige blogartikel.

De populaire posts zijn weer terug en onderaan elk blokartikel verschijnen er gerelateerde blogs. Het menu met bestemmingen, reisfotografie, reistips en over mij staan prominenter in beeld. De zoekfunctie is ook gebleven en helpt je om snel blogs te zoeken met overeenkomstige zoektermen.

De site is nog niet helemaal af. Er zijn nog onderdelen die moeten worden aangepast en er worden nog nieuwe onderdelen toegevoegd. Ik ben best trots. Hoe vind jij mijn nieuwe design?

Populaire posts van deze blog

Langste Roltrap ter wereld

Voor de toerist een attractie, voor de bewoners van Hong Kong een vervoermiddel om van hun huis in de Mid-Levels naar het werk in Centraal Hong Kong, en weer terug, te gaan. Ik heb het over de langste roltrap ter wereld die dagelijks 60.000 mensen vervoert over een 800 meter lange overdekte roltrap, die bestaat uit verschillende niveaus en een verval heeft van 135 meter. Sommige delen zijn vrij steil.

De roltrap is eenrichtingsverkeer: 's Morgens tussen 6 - 10 uur kun je met de roltrap naar beneden en van 10.15 - 12 uur naar boven. Daarnaast is er een gewone trap voor beide richtingen.
Onderweg kun je uitstapjes maken op de diverse niveaus. Zo is er een uitgang bij de populaire wijk Soho met zijn bars en restaurants. Verder heb je mooi uitzichten over de stad.
Het gebruik van de roltrap is gratis en van begin tot eind ben je ongeveer 25 minuten onderweg.

Tip: hou vooral rechts, want de bewoners zijn nogal ongeduldig tegenover de toeristen die slingeren over de roltrap.

Spanje: Salamanca

Salamanca is de oudste universiteitsstad van Spanje en beschikt volgens velen over het mooiste plein van Spanje. Salamanca is een openluchtmuseum met een hoge densiteit aan terrassen en bars. Salamanca ligt in de regio Castilla y León. Je vindt hier prachtige oude gebouwen, mooie pleinen en diverse monumenten. De rivier de Tormes scheidt de binnen- en de buitenstad.Bezoek Salamanca bij voorkeur niet in juli en augustus. Het is er niet alleen erg warm, maar het is er dan ook minder gezellig omdat er bijna geen studenten zijn in deze periode. En juist deze studenten zorgen voor een levendig en dynamisch Salamanca. In 2002 was Salamanca de culturele hoofdstad van Europa.

AH Restaurantactie

De AH spaaractie is een samenwerking tussen Iens en Albert Heijn. Bij besteding van € 10,= bij Ah krijg je één restaurantzegel en bij tien zegels heb je een volle spaarkaart. Via de site ahrestaurantactie.nl kies je een restaurant dat deelneemt aan de actie en maak je een reservering. Bij inlevering van de spaarkaart ontvang je het tweede driegangenmenu gratis.

De actie was ooit opgezet om de Nederlander kennis te laten maken met de duurdere, soms sterrenrestaurants. Het tweede menu gratis maakte zo'n restaurant betaalbaarder. Een mooie gelegenheid dus om restaurants uit te proberen. Tegenwoordig is het bijna een must om mee te doen anders tel je niet meer mee en gaat de gast naar de buren. Voordelig voor de klant maar niet voor het restaurant. Er moet door het deelnemende restaurant een bedrag worden betaald voor elke reservering. Samen met het gratis tweede menu moet de winst dus komen van de drankjes en bijvoorbeeld een extra gang.

Hoewel ik niet een zegelspaarder ben heb ik di…