Nieuw design

Na een kleine blogstilte, heb ik de draad met mijn blog weer opgepakt. Allereerst heb ik het design van mijn blog onder handen genomen. Hoewel de laatste versie best aardig was, was ik niet tevreden met de indeling. De opbouw van de bladspiegel stoorde me omdat de tekst altijd werd uitgelijnd, waardoor er veel wit tussen de woorden ontstond. Daarnaast had ik niet de controle over de geplaatste foto's. In de editor stonden ze goed maar op de blog versprongen ze soms.

Wat is er dan veranderd?Ik heb nu gekozen voor een standaard beschikbaar design met minimalistisch en responsive design, waarin foto's een prominente rol innemen. De voorpagina begint met een foto slideshow van de laatste blogitems. Verder is de site verdeeld in pagina's om het lange scrollen tegen te gaan. Elke pagina heeft een aantal blogs, waarin de begintekst en de foto's van het blogitem worden getoond. Door te klikken op een foto wordt deze uitvergroot. Klik je op de titel dan wordt het gehele blogverhaal getoond. Delen via social media is ook direct beschikbaar, maar kan natuurlijk ook vanuit het volledige blogartikel.

De populaire posts zijn weer terug en onderaan elk blokartikel verschijnen er gerelateerde blogs. Het menu met bestemmingen, reisfotografie, reistips en over mij staan prominenter in beeld. De zoekfunctie is ook gebleven en helpt je om snel blogs te zoeken met overeenkomstige zoektermen.

De site is nog niet helemaal af. Er zijn nog onderdelen die moeten worden aangepast en er worden nog nieuwe onderdelen toegevoegd. Ik ben best trots. Hoe vind jij mijn nieuwe design?