Doorgaan naar hoofdcontent

Passie voor de blues

Passie voor de Blues door Hans Faas
De Apeldoornse Hans Faas heeft vier jaar gewerkt aan een boek over zijn passie: de Blues. Zijn hele leven is hij al fan van deze muziek, maar na zijn pensioen is hij zich gaan verdiepen in de historie van de blues. Hij vond de informatie te summier en vaak was de informatie niet juist. Daarnaast bestond er nog geen compleet boek dat de gehele geschiedenis beschreef van de Blues. Ook waren veel boeken in het Engels. Dus besloot Hans zelf op zoek te gaan naar de informatie die hij nodig had en te verwerken in een Nederlandstalig boek.
Na 4 jaar is zijn levenswerk af. 'Passie voor de blues is een ode aan de blues maar beschrijft ook de
historie van de blues vanaf de slavernij tot nu in beeld en schrift.Soms schreef Hans dagen achtereen, soms een tijd niet, maar altijd met de intentie om uiteindelijk een compleet beeld vast te leggen van zijn passie.

Passie voor de Blues - Hans Faas
Passie voor de Blues - Hans Faas
Hans vertelt met veel passie over zijn passie. Als er één man in Nederland is die alles weet van de Blues dan is Hans Faas. Zijn boek staat boordevol nuttige informatie voor de echte Bluesfan, maar het is ook een mooi naslagwerk voor de muziekliefhebber in het algemeen.

Passie voor de Blues - Hans Faas


Passie voor de Blues heeft een eigen Facebook pagina
Wil je het boek bestellen dan kan dat hier

Populaire posts van deze blog

Langste Roltrap ter wereld

Voor de toerist een attractie, voor de bewoners van Hong Kong een vervoermiddel om van hun huis in de Mid-Levels naar het werk in Centraal Hong Kong, en weer terug, te gaan. Ik heb het over de langste roltrap ter wereld die dagelijks 60.000 mensen vervoert over een 800 meter lange overdekte roltrap, die bestaat uit verschillende niveaus en een verval heeft van 135 meter. Sommige delen zijn vrij steil.

De roltrap is eenrichtingsverkeer: 's Morgens tussen 6 - 10 uur kun je met de roltrap naar beneden en van 10.15 - 12 uur naar boven. Daarnaast is er een gewone trap voor beide richtingen.
Onderweg kun je uitstapjes maken op de diverse niveaus. Zo is er een uitgang bij de populaire wijk Soho met zijn bars en restaurants. Verder heb je mooi uitzichten over de stad.
Het gebruik van de roltrap is gratis en van begin tot eind ben je ongeveer 25 minuten onderweg.

Tip: hou vooral rechts, want de bewoners zijn nogal ongeduldig tegenover de toeristen die slingeren over de roltrap.

Spanje: Salamanca

Salamanca is de oudste universiteitsstad van Spanje en beschikt volgens velen over het mooiste plein van Spanje. Salamanca is een openluchtmuseum met een hoge densiteit aan terrassen en bars. Salamanca ligt in de regio Castilla y León. Je vindt hier prachtige oude gebouwen, mooie pleinen en diverse monumenten. De rivier de Tormes scheidt de binnen- en de buitenstad.Bezoek Salamanca bij voorkeur niet in juli en augustus. Het is er niet alleen erg warm, maar het is er dan ook minder gezellig omdat er bijna geen studenten zijn in deze periode. En juist deze studenten zorgen voor een levendig en dynamisch Salamanca. In 2002 was Salamanca de culturele hoofdstad van Europa.

AH Restaurantactie

De AH spaaractie is een samenwerking tussen Iens en Albert Heijn. Bij besteding van € 10,= bij Ah krijg je één restaurantzegel en bij tien zegels heb je een volle spaarkaart. Via de site ahrestaurantactie.nl kies je een restaurant dat deelneemt aan de actie en maak je een reservering. Bij inlevering van de spaarkaart ontvang je het tweede driegangenmenu gratis.

De actie was ooit opgezet om de Nederlander kennis te laten maken met de duurdere, soms sterrenrestaurants. Het tweede menu gratis maakte zo'n restaurant betaalbaarder. Een mooie gelegenheid dus om restaurants uit te proberen. Tegenwoordig is het bijna een must om mee te doen anders tel je niet meer mee en gaat de gast naar de buren. Voordelig voor de klant maar niet voor het restaurant. Er moet door het deelnemende restaurant een bedrag worden betaald voor elke reservering. Samen met het gratis tweede menu moet de winst dus komen van de drankjes en bijvoorbeeld een extra gang.

Hoewel ik niet een zegelspaarder ben heb ik di…