Enkhuizen

De 'Haringsstad' Enkhuizen is door zijn ligging aan zowel het Markermeer als het IJsselmeer een belangrijk toeristisch centrum voor o.a. de watersport. Daarnaast is het een stad met een rijk verleden.

Enkhuizen
Een bezoek aan Enkhuizen is niet compleet zonder de historische binnenstad te hebben gezien. Het historische centrum ademt de sfeer uit de tijd van de VOC. Er bevinden zich gezellige cafés en winkels. Een terrasje pakken hoort zeker bij een dagje Enkhuizen.

Zuiderzee museum - Enkhuizen
Tijdens een wandeling langs de grachten, havens en historische gebouwen krijg je een goed beeld van deze mooi gelegen stad. Vergeet niet over de oude stadsmuur langs het water te lopen. Vanaf deze muur heb je een mooi zicht over een deel van het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum.
Een bezoek aan het museum geeft je een beeld van het leven van Nederland van vroeger. In het binnenmuseum wordt de cultuur en de maritieme geschiedenis van de voormalige Zuiderzee in beeld gebracht.
Zicht op de jachthaven met de Dromedaris - Enkhuizen
Enkhuizen heeft diverse monumenten in de vorm van huizen, poorten, kerken, muren en parken. Een ervan is De Dromedaris. Dit is een verdedigingstoren uit 1540. Hij staat bij de ingang van de Oude Haven.Muurtegel - Enkhuizen

Aanraders
Lunch: De Mastenbar, Compagnieshaven 3
IJs: Vivaldi, Dijk 2
Diner: Restaurant Lounge Eighteen, op de Melkmarkt