Doorgaan naar hoofdcontent

Tsitsikamma National Park

Regenwoud en oceaan vinden elkaar in het Tsitsikamma National Park. Het park ligt tussen Plettenberg Bay en Port Elizabeth aan de Tuinroute. Tsitsikamma betekent 'plek met veel water'. Door de vele neerslag is het park dichtbegroeid met bomen. De kustlijn daarentegen heeft steile rotswanden met een ruig karakter. De oceaan is hier spectaculair met hoge beukende golven. Het park is te bereiken via de N2, afslag Storms River Mouth.

Ruige kustlijn Tsitsikamma NP

Het park nodigt uit om wandelingen te maken. Er zijn er diverse van kort tot lang die beginnen bij het bezoekerscentrum. Hier is ook het Tsitsikamma restaurant gevestigd. Een van de wandelingen is een
korte spectaculaire wandeling over vlonders en houten trappen, soms steil, naar de hangbrug die over de mond van de Stormsrivier ligt.

Doorkijkjes Tsitsikamma

Vanaf het restaurant loop je via een klein strand direct het bos in. Via een waterval, mooie doorkijkjes en steile paadjes bereik je na een half uur de hangbrug over de riviermond.
De hangbrug is gebouwd in 1968 en twee keer hersteld. De brug is 77 meter lang en zakt 7 meter door. Vanaf de brug en ook aan de overkant heb je een fantastisch uitzicht over de Stormsrivier en de oceaan. De terugweg gaat via een tweede hangbrug die tegen een steile wand ligt

Stormsrivier met zijn hangbruggen

Mocht je na een versnapering in het restaurant nog tijd over hebben bezoek dan de Bloukransbrug. Je kunt hier bungee jumpen vanaf de hoogste bungeejump locatie van de wereld. Mocht het adrenalineniveau te hoog worden dan kun je ook kiezen voor een Bridge Walk. Je krijgt informatie over de op twee na hoogste brug in de wereld en de grootste enkel gespannen boogbrug ter wereld. Een wandeling over de speciale catwalk naar het hoogste punt van de brug met uitzicht op de oceaan en de kloof zijn inbegrepen.

Bloukrans brug - Zuid-Afrika


Populaire posts van deze blog

De foto en zijn verhaal terugblik

In 2015 plaatste ik elke maand een foto waar meestal een bijzonder verhaal achter zat. Vanaf 2018 komt deze rubriek terug. Ik ga dan weer elke maand een foto met een leuk of bijzonder achtergrond-verhaal posten.

Voor wie de 12 foto's met een verhaal van 2015 nog eens na wil lezen of wil kijken, klik dan hier.Spanje: Salamanca

Salamanca is de oudste universiteitsstad van Spanje en beschikt volgens velen over het mooiste plein van Spanje. Salamanca is een openluchtmuseum met een hoge densiteit aan terrassen en bars. Salamanca ligt in de regio Castilla y León. Je vindt hier prachtige oude gebouwen, mooie pleinen en diverse monumenten. De rivier de Tormes scheidt de binnen- en de buitenstad.Bezoek Salamanca bij voorkeur niet in juli en augustus. Het is er niet alleen erg warm, maar het is er dan ook minder gezellig omdat er bijna geen studenten zijn in deze periode. En juist deze studenten zorgen voor een levendig en dynamisch Salamanca. In 2002 was Salamanca de culturele hoofdstad van Europa.

Harlingen

Harlingen is één van de mooiste steden van Friesland en tevens een belangrijke havenstad. Harlingen verbindt de eilanden Vlieland en Terschelling met het vaste land.

Er valt veel te ontdekken aan deze prachtige stad. Behalve een haven heeft Harlingen vele monumentale gebouwen, een leuk centrum, musea en goede horecagelegenheden. Al wandelend door straten en steegjes zie je een deel van de verdedigingswerken, de grachtgordels en oude pakhuizen. Een van de monumentale pareltjes is het stadhuis van Harlingen. Dit prachtige gebouw vind je aan de Noorderhaven.De Blauwe Hand is één van de oudste en best bewaarde pakhuizen van Harlingen. Het pand uit 1647 heeft een prachtige trapgevel. In het pand was in de 17e en in de 18e eeuw een gortmakerij gevestigd. Daarna heeft er een wijnhandel gezeten. Tegenwoordig zit hier eetcafé Nooitgedagt. Je kunt hier terecht voor lunch en diner. Een echte aanrader.

De oude buitenhaven ligt als een spin in het web tussen de Noorderhaven, de Zuiderhaven en de …

Samos - de stranden

Samos is een van de mooiste eilanden van Griekenland. Een groen eiland met bergen die uitnodigen voor een wandeling, witte bergdorpjes om door te slenteren en vissersdorpen met haventjes waar je heerlijk op een terras kunt genieten van een hapje en een drankje.

Na 15 jaar was ik weer op Samos met mijn vriendin en constateerde ik dat er weinig is veranderd. Het authentieke karakter is al die jaren bewaard gebleven. Samos is een afwisselend en gastvrij eiland waar nog echte rust heerst.

Verwacht op Samos geen Nederlandse zandstranden. De meeste stranden bestaan uit kiezels. Dat is wel zo prettig anders word je gezandstraald. Het kan hier behoorlijk waaien. De stranden liggen vaak verborgen in baaien, meestal daar waar de weg ophoudt. Je parkeert je auto zo ongeveer op het strand. In plaats van parkeergeld betaal je alleen voor een bedje en een parasol.

Lemonakia Lemonakia is het eerste strand dat je tegenkomt als je naar het westen rijdt vanuit het toeristische stadje Kokkari. Het ligt …

De foto en zijn verhaal - juni 2018

Een van de meest bizarre locaties in de wereld vond ik The Killing Fields in Cambodja. Vooral de huiveringwekkende sfeer die er heerst. Alsof je midden in een nachtmerrie bent terecht gekomen waaruit je maar niet wakker wordt.


Tijdens de regeerperiode van de Rode Khmer, van 1975- 1979, werden onder leiding van Pol Pot zo'n drie miljoen mensen omgebracht. De reden was dat deze mensen niet in het plaatje pasten van een zelfvoorzienende, klassenloze maatschappij. Het eindstation waren The Killing Fields, maar niet voordat ze eerst gevangen werden gehouden en gemarteld in speciale gevangenissen. Vooral leraren, dokters, intellectuelen en monniken moesten het ontgelden.

De Tuol Sleng gevangenis (foto) was een van die gevangenissen. Tegenwoordig is het een museum ter herinnering aan de verschrikkelijke volkenmoord.