Dekselse pannetjes

Op twintig minuten van ons huis ligt in een landelijke omgeving brasserie Kriebelz. Hier hebben mijn vriendin en ik met onze Zwitserse herder afgelopen vrijdagavond het weekend ingeluid.

Brasserie Kriebelz Terwolde

De brasserie ligt in het centrum van het dorp Terwolde. Je kunt hier terecht voor brunch, tapas, buffetten en het is ook mogelijk om zelf een feest te geven in een van de zalen.

Brasserie Kriebelz Terwolde


Wij gingen voor de Dekselse Pannetjes als hoofdgerecht, een onderscheidende specialiteit van Kriebelz. De Dekselse Pannetjes bestaan uit diverse kleine gerechten, drie per hoofdgerecht opgediend in blauwe pannetjes met deksel, en koekenpannetjes. We kozen voor een combinatie van vega, vis en vlees, omlijst met een voor- en nagerecht. Friet, opgebakken krieltjes en een frisse salade maakten het het gerecht compleet. Zijn de frietjes op dan krijg je van het vriendelijke personeel gewoon een extra portie.


Dekselse Pannetjes - Kriebelz Terwolde


De producten die gebruikt worden komen voornamelijk van lokale leveranciers, zoals rundvlees van Blokhuis uit Terwolde, forel van het Smallert in Emst en aardbeien van de Aardbeientuin in Oene. 


Brasserie Kriebelz Terwolde
Brasserie Kriebelz Terwolde

  


Nieuwsgierig? Kijk dan even op hun website of beter, verblijd Kriebelz met een bezoek en neem plaats op het grote terras met uitzicht op de landelijke omgeving of binnen waar een huiselijk sfeer heerst, en laat je verrassen door de Dekselse Pannetjes. Wij hebben ervan genoten.

We reden via De Vecht terug en werden getrakteertd op een prachtige zonsondergang.
Een goed begin van het weekend.