Doorgaan naar hoofdcontent

Villa Chocola

Villa Chocola - Apeldoorn
Ik word helemaal blij bij het zien van de opvallende kleuren, luxe uitstraling en de geur van chocola. Ik loop bij Villa Chocola in het overdekte winkelcentrum De Oranjerie in Apeldoorn. Ik had zelf een luxe box met bonbons uit deze winkel gekregen van de buurvrouw omdat ik haar hond had uitgelaten. Mijn nieuwsgierigheid werd direct gewekt door de verpakking en de super lekkere inhoud. Ik heb nu, een week later, een goede reden om een bezoekje aan de winkel te brengen van Villa Chocola. Ik bood mijn vriendin aan om iets uit te zoeken voor een vertrekkende collega van haar.

Villa Chocola - ApeldoornDe strak ingerichte winkel ligt vol met heerlijke chocola, veelal verpakt in sjieke cadeauverpakkingen. Achter in de winkel bij de kassa liggen in een grote vitrine verse bonbons. Het water loopt je in de mond bij het zien en ruiken van al dit lekkers. De bonbons zien er uit om op te vreten. 


De winkeljuffrouw laat me even de indrukken van de winkel op me inwerken voordat ze vraagt of ze me kan helpen. Jazeker. Ik vertel haar dat ik een doos chocola van Villa Chocola heb gekregen en dat ik nu zelf voor een cadeau kom. Ze legt me uit welke mogelijkheden er allemaal zijn.
Ik had een smalle lange box met 'Thanks a lot' gekregen en besluit voor een zelfde luxe box te gaan met de tekst 'Delicious'. Bijna iedereen houdt van chocola en chocola kun je geven bij bijna elke gelegenheid. Voor degene die nog iets zoekt voor vaderdag heeft Villa Chocola ook een box met 'Wonderful Dad' erop. Kortom, in deze oase van zalige verleidingen ben je op het juiste adres voor elk feelgood cadeau van chocola.


Populaire posts van deze blog

Langste Roltrap ter wereld

Voor de toerist een attractie, voor de bewoners van Hong Kong een vervoermiddel om van hun huis in de Mid-Levels naar het werk in Centraal Hong Kong, en weer terug, te gaan. Ik heb het over de langste roltrap ter wereld die dagelijks 60.000 mensen vervoert over een 800 meter lange overdekte roltrap, die bestaat uit verschillende niveaus en een verval heeft van 135 meter. Sommige delen zijn vrij steil.

De roltrap is eenrichtingsverkeer: 's Morgens tussen 6 - 10 uur kun je met de roltrap naar beneden en van 10.15 - 12 uur naar boven. Daarnaast is er een gewone trap voor beide richtingen.
Onderweg kun je uitstapjes maken op de diverse niveaus. Zo is er een uitgang bij de populaire wijk Soho met zijn bars en restaurants. Verder heb je mooi uitzichten over de stad.
Het gebruik van de roltrap is gratis en van begin tot eind ben je ongeveer 25 minuten onderweg.

Tip: hou vooral rechts, want de bewoners zijn nogal ongeduldig tegenover de toeristen die slingeren over de roltrap.

Spanje: Salamanca

Salamanca is de oudste universiteitsstad van Spanje en beschikt volgens velen over het mooiste plein van Spanje. Salamanca is een openluchtmuseum met een hoge densiteit aan terrassen en bars. Salamanca ligt in de regio Castilla y León. Je vindt hier prachtige oude gebouwen, mooie pleinen en diverse monumenten. De rivier de Tormes scheidt de binnen- en de buitenstad.Bezoek Salamanca bij voorkeur niet in juli en augustus. Het is er niet alleen erg warm, maar het is er dan ook minder gezellig omdat er bijna geen studenten zijn in deze periode. En juist deze studenten zorgen voor een levendig en dynamisch Salamanca. In 2002 was Salamanca de culturele hoofdstad van Europa.

AH Restaurantactie

De AH spaaractie is een samenwerking tussen Iens en Albert Heijn. Bij besteding van € 10,= bij Ah krijg je één restaurantzegel en bij tien zegels heb je een volle spaarkaart. Via de site ahrestaurantactie.nl kies je een restaurant dat deelneemt aan de actie en maak je een reservering. Bij inlevering van de spaarkaart ontvang je het tweede driegangenmenu gratis.

De actie was ooit opgezet om de Nederlander kennis te laten maken met de duurdere, soms sterrenrestaurants. Het tweede menu gratis maakte zo'n restaurant betaalbaarder. Een mooie gelegenheid dus om restaurants uit te proberen. Tegenwoordig is het bijna een must om mee te doen anders tel je niet meer mee en gaat de gast naar de buren. Voordelig voor de klant maar niet voor het restaurant. Er moet door het deelnemende restaurant een bedrag worden betaald voor elke reservering. Samen met het gratis tweede menu moet de winst dus komen van de drankjes en bijvoorbeeld een extra gang.

Hoewel ik niet een zegelspaarder ben heb ik di…