Doorgaan naar hoofdcontent

Apeldoorn speelstad WK Beachvolleybal

Als fervent liefhebber van volleybal en inwoner van Apeldoorn ben ik erg enthousiast dat de volleybalstad van Nederland een van de vier speelsteden is van het WK Beach volleybaltoernooi dat plaatsvindt van 26 juni t/m 5 juli.
Apeldoon

Behalve in Apeldoorn wordt er ook in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam gespeeld. De beacharena's zijn stuk voor stuk pareltjes waarvan het drijvende stadion op de hofvijver in Den Haag heel bijzonder wordt.


WK Beach Arena Apeldoorn

In Apeldoorn is het marktplein het decor waar de poulewedstrijden en kwartfinales worden gespeeld. Ambassadeur voor Apeldoorn is ex-international Bram Ronnes.

Nederland is sterk vertegenwoordigd in eigen land met vijf mannenteams en vier vrouwenteams. Onder hen de wereldkampioenen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen die hun wereldtitel in eigen land zullen verdedigen. Bij de vrouwen zijn de nummer 1 van Europa en nummer 5 van de wereld Madelein Meppelink en Marleen van Iersel kanshebbers voor de titel.
Behalve het WK Beach zal Nederland ook gastland zijn voor het EK dames volleybal.Vanaf 26 september zijn Apeldoorn, Antwerpen, Eindhoven en Rotterdam de trotse gaststeden van het EK volleybal voor dames.

Populaire posts van deze blog

Langste Roltrap ter wereld

Voor de toerist een attractie, voor de bewoners van Hong Kong een vervoermiddel om van hun huis in de Mid-Levels naar het werk in Centraal Hong Kong, en weer terug, te gaan. Ik heb het over de langste roltrap ter wereld die dagelijks 60.000 mensen vervoert over een 800 meter lange overdekte roltrap, die bestaat uit verschillende niveaus en een verval heeft van 135 meter. Sommige delen zijn vrij steil.

De roltrap is eenrichtingsverkeer: 's Morgens tussen 6 - 10 uur kun je met de roltrap naar beneden en van 10.15 - 12 uur naar boven. Daarnaast is er een gewone trap voor beide richtingen.
Onderweg kun je uitstapjes maken op de diverse niveaus. Zo is er een uitgang bij de populaire wijk Soho met zijn bars en restaurants. Verder heb je mooi uitzichten over de stad.
Het gebruik van de roltrap is gratis en van begin tot eind ben je ongeveer 25 minuten onderweg.

Tip: hou vooral rechts, want de bewoners zijn nogal ongeduldig tegenover de toeristen die slingeren over de roltrap.

Spanje: Salamanca

Salamanca is de oudste universiteitsstad van Spanje en beschikt volgens velen over het mooiste plein van Spanje. Salamanca is een openluchtmuseum met een hoge densiteit aan terrassen en bars. Salamanca ligt in de regio Castilla y León. Je vindt hier prachtige oude gebouwen, mooie pleinen en diverse monumenten. De rivier de Tormes scheidt de binnen- en de buitenstad.Bezoek Salamanca bij voorkeur niet in juli en augustus. Het is er niet alleen erg warm, maar het is er dan ook minder gezellig omdat er bijna geen studenten zijn in deze periode. En juist deze studenten zorgen voor een levendig en dynamisch Salamanca. In 2002 was Salamanca de culturele hoofdstad van Europa.

AH Restaurantactie

De AH spaaractie is een samenwerking tussen Iens en Albert Heijn. Bij besteding van € 10,= bij Ah krijg je één restaurantzegel en bij tien zegels heb je een volle spaarkaart. Via de site ahrestaurantactie.nl kies je een restaurant dat deelneemt aan de actie en maak je een reservering. Bij inlevering van de spaarkaart ontvang je het tweede driegangenmenu gratis.

De actie was ooit opgezet om de Nederlander kennis te laten maken met de duurdere, soms sterrenrestaurants. Het tweede menu gratis maakte zo'n restaurant betaalbaarder. Een mooie gelegenheid dus om restaurants uit te proberen. Tegenwoordig is het bijna een must om mee te doen anders tel je niet meer mee en gaat de gast naar de buren. Voordelig voor de klant maar niet voor het restaurant. Er moet door het deelnemende restaurant een bedrag worden betaald voor elke reservering. Samen met het gratis tweede menu moet de winst dus komen van de drankjes en bijvoorbeeld een extra gang.

Hoewel ik niet een zegelspaarder ben heb ik di…