Apeldoorn speelstad WK Beachvolleybal

Als fervent liefhebber van volleybal en inwoner van Apeldoorn ben ik erg enthousiast dat de volleybalstad van Nederland een van de vier speelsteden is van het WK Beach volleybaltoernooi dat plaatsvindt van 26 juni t/m 5 juli.
Apeldoon

Behalve in Apeldoorn wordt er ook in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam gespeeld. De beacharena's zijn stuk voor stuk pareltjes waarvan het drijvende stadion op de hofvijver in Den Haag heel bijzonder wordt.


WK Beach Arena Apeldoorn

In Apeldoorn is het marktplein het decor waar de poulewedstrijden en kwartfinales worden gespeeld. Ambassadeur voor Apeldoorn is ex-international Bram Ronnes.

Nederland is sterk vertegenwoordigd in eigen land met vijf mannenteams en vier vrouwenteams. Onder hen de wereldkampioenen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen die hun wereldtitel in eigen land zullen verdedigen. Bij de vrouwen zijn de nummer 1 van Europa en nummer 5 van de wereld Madelein Meppelink en Marleen van Iersel kanshebbers voor de titel.
Behalve het WK Beach zal Nederland ook gastland zijn voor het EK dames volleybal.Vanaf 26 september zijn Apeldoorn, Antwerpen, Eindhoven en Rotterdam de trotse gaststeden van het EK volleybal voor dames.