Doorgaan naar hoofdcontent

25 jaar Wim Prins

Prins Classics
Ik ben al vijftien jaar een zeer tevreden klant bij autobedrijf Wim Prins. De professionele uitstraling, de gedreven werknemers, de gemoedelijke sfeer en het huiskamergevoel van de showroom zorgen ervoor dat ik graag langskom in Nunspeet aan de Galvaniweg.Classicloods Wim Prins
Vintage party Wim Prins

De Alfa Romeo en Abarth dealer bestaat dit jaar 25 jaar en pakt in 2015 uit met vele activiteiten. De start hiervan was op 28 maart.
In de Classicloods in Nunspeet ben ik als vaste klant uitgenodigd voor een feest in chique 50's style. De loods is omgetoverd in vintage stijl en de klassiekers vormen een geheel met de bezoekers. Zij werden namenlijk uitgedaagd om ook in jaren 50-style te komen. Op de achtergrond klinkt een jazzy muziekje. Verder staan er diverse klassieke kraampjes met heerlijke Hollandse snacks. Ik neem een broodje beenham en pak een cola van het dienblad van een van de obers die tussen de bezoekers lopen.
Koffie en snacks bij Wim Prins


Wim zelf is ook in stijl gekleed, hoewel hij eigenlijk van plan was in spijkerbroek te gaan. Enthousiast vertelt hij over zijn passie voor Italiaanse klassieke auto's. De passie voor klassiekers had hij als kind al. Begonnen bij zijn ouders op de boerderij met sleutelen aan auto's samen met twee vrienden, de overname van het autobedrijf waar hij al werkte tot Alfa Romeo dealer met de mooiste showroom van Gelderland en misschien wel van Nederland.


Vervolgens uitgebreid met het Abarth dealerschap, gestart met exclusieve auto's in 2005 en vanaf 2011 begonnen met Prins Classics. "Dit is echt mijn passie", zegt Wim. Een half jaar geleden kreeg Wim de kans om zijn collectie flink uit te breiden, zo vertelt een collega. Een Spaanse verzamelaar van klassiekers biedt Wim 42 klassiekers aan omdat hij alleen nog Duitse auto's wil overhouden. Wim kan deze kans niet laten liggen en na een paar bezoekjes haalt hij de klassiekers naar Nunspeet. De keuze blijkt een gouden greep. De vraag naar klassiekers stijgt en daarmee de verkoopprijzen. De zoveelste successtory in de mooie carrière van Wim Prins en zijn bedrijf.
En Wim? Wim blijft gewoon Wim. Gedreven maar niet overdreven, casual gekleed en vooral geen gladde verkoper, een gemeende glimlach en een vrolijke uitstraling met pretoogjes van een man met een passie voor Italiaanse klassiekers.
Karikaturist tijdens de Vintageavond bij Wim Prins
Eigen sigarenmerk Wim Prins

Ik neem nog een frietje mayo bij Ollie en zie hoe een karikaturist mooie schetsen maakt. Speciaal voor de gelegenheid worden er Prins sigaren gerold. Ik kijk nog even achterom naar al het moois en loop vervolgens naar mijn eigen Alfa, die ook klassieke trekjes heeft, maar dan in een hedendaags jasje. Ik rijd met een glimlach naar huis na deze geslaagde avond.
Snacks bij Wim Prins
Populaire posts van deze blog

De foto en zijn verhaal - mei 2018

Echte idylle bestaat nog, op het zonovergoten eiland Langkawi. Hier kom je helemaal tot rust, want hier heerst rust. Langkawi is geen party-eiland maar een en al relaxtheid. Het eiland ligt aan de westkust van Maleisië. Behalve een tropisch paradijs is Langkawi ook een natuurparadijs. En de zonsondergangen? Die zijn buitenaards. Mocht je nog een boutique hotel zoeken dan is Casa del Mar een goede keuze. Je wordt hier compleet in de watten gelegd. Meer over Langkawi lees je hier.


Spakenburg

Spakenburg is vanouds een vissersdorp en dat zie je nog steeds. Je kunt hier op elke hoek van de straat een visje kopen en de oude haven straalt visserij uit. Hier liggen de botters te wachten op toeristen voor een tochtje over het water.
Vroeger lag Spakenburg aan de Zuiderzee, maar tegenwoordig ligt het dorp aan het Eemmeer. De eeuwenoude scheepswerf, het rode gebouw rechts op de foto, maakt en repareert nog steeds botters.

Museum Spakenburg ligt op een prachtige plaats aan de oude haven, tegenover de scheepswerf. Al wandelend langs en door oude vissershuisjes wordt het verhaal verteld van de gemeente Bunschoten, waartoe Spakenburg behoort. Je waant je even terug in de tijd in dit kleine maar verrassend leuke openluchtmuseum. Van het rijke boerenleven, de visserij en de oude ambachten naar de bijzondere collecties van de mooiste klederdracht. Even terug naar de schoolbanken, het verhaal van de watersnoodramp van 1916 of het harde leven van weleer. Je ervaart het allemaal in dit mus…

Kasteel Ruurlo

Kasteel Ruurlo is een rijksmonument en ligt op een mooi landgoed net buiten Ruurlo in Achterhoek. De eerste vermelding van het kasteel dateert uit de 14e eeuw. Een eeuw later kwam het kasteel voor vijf eeuwen in handen van de familie van Heeckeren, een riddergeslacht.
Het kasteel deed na een verbouwing in de jaren '80 dienst als gemeentehuis. Na de herinrichting van de gemeenten raakte het kasteel zijn functie weer kwijt, maar gelukkig kocht het rijke echtpaar Melchers het kasteel en werd het in oude glorie hersteld en ingericht in de aansluitende stijl.


De familie Melchers beschikt over een rijke collectie schilderijen en tekeningen van kunstenaar Carel Willink. Een groot deel van hun collectie is ondergebracht in het kasteel, dat tegenwoordig Museum MORE | Kasteel Ruurlo heet. Behalve dit markante museum heeft de familie ook een museum MORE in Gorssel, een modern gebouw waar ook het modern realisme centraal staat.


De tuin rondom het kasteel heeft verschillende gezichten gehad. A…

Sparta tentoonstelling

Wie kent niet het plat Nederlandse gezegde 'Brommers kiek'n?' Een smoes van geliefden om zich terug te trekken om te zoenen. Ik heb het hier over de letterlijke betekenis.


De firma ‘Verbeek en Schakel, grossierderij in rijwielen en onderdelen’ die in 1917 in Apeldoorn werd opgericht, is 100 jaar later van lokale fietsenmaker uitgegroeid tot één van de belangrijkste producenten van (motor)fietsen, brommers en e-bikes in Nederland. Deze firma is tegenwoordig bekend onder de naam Sparta.Het CODA museum in Apeldoorn brengt een ode aan Sparta met de tentoonstelling 'Sparta, de sleutel tot een rijker leven'. Een kleurrijke en nostalgische expositie waarin de producten van Sparta door de jaren heen te zien zijn. Behalve fietsen, brommers en motoren, zie je ook affiches, reclame-uitingen en foto's.Je vindt in de grote expositeruimte allerlei Sparta-rijwielen, van roestig tot puntgaaf. Wellicht heb je zelf ooit een Sparta tweewieler gehad, grote kans dat ie hier tusse…

Langste Roltrap ter wereld

Voor de toerist een attractie, voor de bewoners van Hong Kong een vervoermiddel om van hun huis in de Mid-Levels naar het werk in Centraal Hong Kong, en weer terug, te gaan. Ik heb het over de langste roltrap ter wereld die dagelijks 60.000 mensen vervoert over een 800 meter lange overdekte roltrap, die bestaat uit verschillende niveaus en een verval heeft van 135 meter. Sommige delen zijn vrij steil.

De roltrap is eenrichtingsverkeer: 's Morgens tussen 6 - 10 uur kun je met de roltrap naar beneden en van 10.15 - 12 uur naar boven. Daarnaast is er een gewone trap voor beide richtingen.
Onderweg kun je uitstapjes maken op de diverse niveaus. Zo is er een uitgang bij de populaire wijk Soho met zijn bars en restaurants. Verder heb je mooi uitzichten over de stad.
Het gebruik van de roltrap is gratis en van begin tot eind ben je ongeveer 25 minuten onderweg.

Tip: hou vooral rechts, want de bewoners zijn nogal ongeduldig tegenover de toeristen die slingeren over de roltrap.