King Arthur

Arthur de zwerfhond met zijn Zweedse vrienden
De 'Adventure Racing World Championship' is een sportieve race onder extreme omstandigheden, die bestaat uit sporten zoals kajakken en lopen. De race vond plaats in Ecuador en de tocht ging door de Andes, Pacific en het Amazonegebied. De bijna 700 km lange tocht zou een emotioneel staartje krijgen.


Een Zweeds team ging ging rusten. Er werd een blik eten opengetrokken en ineens meldde zich een zwerfhond bij het groepje. De hond kreeg ook wat en week vanaf dat moment niet meer van de zijde van de groep Zweden. De hond kreeg de naam Arthur. Hij liep met hen de laatste barre kilometers mee en onderging dezelfde ontberingen als de Zweden.

De atleten stopten vaak om Arthur rust te gunnen. Soms moesten ze hem uit de modder trekken. Maar andersom hield Arthur de wacht terwijl een teamgenoot herstelde van uitdroging.

Het kajakken was volgens de leiding te gevaarlijk voor Arthur. De groep nam afscheid van Arthur en stapten in de kajak. 'Zo makkelijk komen jullie niet van me af' moet Arthur hebben gedacht. Hij sprong in het water en zwom met de kajak mee. Dit was een hartverscheurend gezicht en de leider van de groep, Mikael, besloot om Arthur mee in de kajak te nemen.

Uiteindelijk kwam na 6 dagen de finish in zicht. Arthur was uitgeput. Nadat hij door de dierenarts was onderzocht, beseften de Zweden dat ze Arthur niet konden achterlaten. Hij werd geadopteerd door Mikael en Arthur vloog met zijn nieuwe vrienden naar Zweden. Inmiddels heeft hij een baasje gevonden en hoeft hij niet meer te zwerven.