Doorgaan naar hoofdcontent

Sao Paulo

Sao Paulo heeft de snelst groeiende economie van Zuid-Amerika.Wolkenkrabbers bepalen het straatbeeld, maar er is ook veel ruimte voor groene parken en pittoreske wijken. De stad van de vele mogelijkheden beschikt ook over kleurrijke straatkunst. Sao Paulo is daarnaast een van de speelsteden van het WK voetbal in 2014.

Uitzicht op Sao Paulo vanaf het Banespa gebouw 
Banespa gebouw Sao Paulo


Bezienswaardigheden
Bank of Brasil Sao Paulo
Hieronder een kleine greep uit de vele bezienswaardigheden die deze stad rijk is.
  • Banespa gebouw: geniet van het fantastische 360 graden uitzicht over de stad vanaf het Banespa gebouw
  • Vlaggenmonument: breng een bezoek aan het Monumento as Bandeiras op het Armando Salles de Oliveira plein
  • Luz Railway Station: bezoek het prachtige oude treinstation Luz. In de omgeving bevinden zich veel pleinen en musea.
  • Voetbalmuseum:  ervaar alles over het voetbal in dit voetbalgekke land. Een must voor voetballiefhebbers.
  • Bank of Brasil Cultural Center: een van de belangrijkste musea in Sao Paulo. Niet groot maar wel tentoonstellingen van formaat
  • Koffie: geniet van een echte Braziliaanse koffie in dit koffieland bij uitstek
  • Patio del Colegio: Sao Paulo's geboorteplaats, hier opgericht op 25 januari 1554.
  • Batman Alley: wandel langs graffiti kunst in Batman Alley.


Kunst in Sao Paulo
Restaurantjes Sao Paulo


Populaire posts van deze blog

Langste Roltrap ter wereld

Voor de toerist een attractie, voor de bewoners van Hong Kong een vervoermiddel om van hun huis in de Mid-Levels naar het werk in Centraal Hong Kong, en weer terug, te gaan. Ik heb het over de langste roltrap ter wereld die dagelijks 60.000 mensen vervoert over een 800 meter lange overdekte roltrap, die bestaat uit verschillende niveaus en een verval heeft van 135 meter. Sommige delen zijn vrij steil.

De roltrap is eenrichtingsverkeer: 's Morgens tussen 6 - 10 uur kun je met de roltrap naar beneden en van 10.15 - 12 uur naar boven. Daarnaast is er een gewone trap voor beide richtingen.
Onderweg kun je uitstapjes maken op de diverse niveaus. Zo is er een uitgang bij de populaire wijk Soho met zijn bars en restaurants. Verder heb je mooi uitzichten over de stad.
Het gebruik van de roltrap is gratis en van begin tot eind ben je ongeveer 25 minuten onderweg.

Tip: hou vooral rechts, want de bewoners zijn nogal ongeduldig tegenover de toeristen die slingeren over de roltrap.

Samos - de stranden

Samos is een van de mooiste eilanden van Griekenland. Een groen eiland met bergen die uitnodigen voor een wandeling, witte bergdorpjes om door te slenteren en vissersdorpen met haventjes waar je heerlijk op een terras kunt genieten van een hapje en een drankje.

Na 15 jaar was ik weer op Samos met mijn vriendin en constateerde ik dat er weinig is veranderd. Het authentieke karakter is al die jaren bewaard gebleven. Samos is een afwisselend en gastvrij eiland waar nog echte rust heerst.

Verwacht op Samos geen Nederlandse zandstranden. De meeste stranden bestaan uit kiezels. Dat is wel zo prettig anders word je gezandstraald. Het kan hier behoorlijk waaien. De stranden liggen vaak verborgen in baaien, meestal daar waar de weg ophoudt. Je parkeert je auto zo ongeveer op het strand. In plaats van parkeergeld betaal je alleen voor een bedje en een parasol.

Lemonakia Lemonakia is het eerste strand dat je tegenkomt als je naar het westen rijdt vanuit het toeristische stadje Kokkari. Het ligt …

De Etna

De trekpleister van Sicilië is de nog altijd werkende vulkaan de Etna. De vulkaan ligt op het oostelijk deel van Sicilië tussen de grote steden Catania en Messina en is onderdeel van het nationaal Mount Etnapark. De Etna is ruim 3000 meter hoog, heeft meerdere kraters en is een van de actiefste vulkanen op Aarde. Op de hellingen vind je fruitboomgaarden en wijngaarden die goed gedijen op de vruchtbare vulkanische bodem. De Etna is te bezoeken aan zowel de noordkant als aan de zuidkant. Mijn vriendin en ik hebben beide locaties bezocht. Hiervoor hebben we twee dagen uitgetrokken.


Etna Nord
Vanaf ons hotel Donna Carmela rijden we via Fornazzo de Via Mareneve de Etna op. Onderweg maken de fruitboomgaarden en groene bossen al gauw plaats voor de zwarte lava. We proberen een glimp op te vangen van de Etna, maar jammer genoeg is het erg bewolkt. Bij een parkeerplaats stoppen we toch even. Heel even is er iets meer zicht en zien we de top van Etna.

Even zijn we stil, want de meest actieve vul…