Inferno

Inferno, een meesterlijk boek van Dan Brown waarin hij de lezer in een hoog tempo meesleept in een race tegen de klok van Florence naar Venetië en eindigt in Istanbul. Opnieuw is Professor Langdon, die de Da Vinci code kraakte en het Bernini mysterie oploste, weer de hoofdpersoon die met hulp van een hoogbegaafde jonge vrouw de wereld van de ondergang probeert te behoeden. Een bijzonder actueel politiek thema loopt hierbij als een rode draad door het boek. Verrassende wendingen en een onverwacht einde zorgen dat het boek, waarin  illusie en werkelijkheid door elkaar lopen, blijft boeien.

Florence                          Venetië                                  Istanbul


De titel van het boek slaat op het eerste deel van de goddelijke komedie van Dante. Hier wordt dan ook veelvuldig naar verwezen tijdens de tocht door de genoemde steden, langs kunstschatten en door geheime gangen waarin codes en symbolen weer een prominente rol innemen.

Het boek is te koop in de boekhandel of online te bestellen. Daarnaast heeft Saskia Balmaekers van Ciaotutti een unieke gids voor bij dit boek geschreven:  'De geheimen van Inferno – Ontdek het Florence van Dante en Dan Brown'. Deze kun je hier bestellen.