Doorgaan naar hoofdcontent

Watermolens met sterallures

Watermolen Borculo
Twee watermolens liggen in het centrum van het stadje Borculo, aan een zijtak van de rivier de Berkel. De rechter watermolen herbergt het restaurant 'De Stenen Tafel'. In de linker watermolen bevindt zich bistro De Olliemölle. Beide etablissementen hebben hetzelfde management: Meesterkok Raymond Prinsen en zijn partner Gea Meppelink. Na een jaartje ertussenuit te zijn geweest is Raymond sinds september 2012 weer terug als meesterkok van De Stenen Tafel. Samen met zijn partner willen ze de gasten weer ouderwets culinair verwennen. En wie weet keert de Michelinster weer terug, die ze sinds 1999 hadden verworven.

De Olliemölle is gevestigd in de watermolen, die tegenover het terras van De Stenen Tafel ligt. Hier draait het om ambachtelijke kwaliteit en ouderwetse gezelligheid. De bistro is in 2010 door Michelin onderscheiden met een Bib Gourmand. En het rad, dat draait nog frequent zijn rondjes.

De Stenen Tafel en De Olliemölle in Borculo
Hotel Bon'Aparte in Barchem en De Stenen Tafel hebben gezamenlijk een 'Culinair Noaberschap' arrangement samengesteld:

  • Ontvangst bij Hotel Bon’Aparte met een glaasje prosecco
  • 2 Overnachtingen in een comfortabele kamer
  • 2 Ochtenden een uitgebreid ontbijtbuffet
  • De eerste avond een 3-gangen Brasserie menu met veel streek- en seizoensprodukten op het menu
  • De tweede avond een geheel verzorgd diner bij de Stenen Tafel met aperitief, wijnarrangement en koffie na het diner 
  • Vervoer naar de Stenen tafel en retour
  • Gebruik van het overdekte zwembad, de sauna en het solarium in het hotel
  • Verblijfstoeslag 
De prijs voor dit arrangement bedraagt € 177,50 per persoon*

*Aankomst op woensdag of donderdag. Voor meer informatie klik hier

RESERVEREN/AANVRAGEN?
Indien u graag dit unieke en exclusieve 'Culinair Noaberschap' arrangement wil aanvragen, kunt u contact opnemen met Els of Anja. Zij zijn te bereiken op 0573 - 298 900 of sales@hotelbonaparte.nl

Populaire posts van deze blog

Een nieuwe hotspot in Apeldoorn

Vanaf vandaag (27 juni 2018) is Apeldoorn een nieuwe hotspot rijker. Het betreft het stadsstrand SOAP. De naam SOAP is een knipoog naar de voormalige zeepfabriek die hier heeft gestaan en nu dienst doet als evenemententerrein. De beachclub, die ligt aan het Apeldoorns kanaal, is opgetrokken uit zeecontainers en heeft behalve een prachtig strand ook een restaurant, beachbar en een bovenverdieping die te huur is. Daarnaast is er ook ruimte voor teamuitjes.De officiële opening zal in september zijn, maar je kunt nu dus al genieten van strand, cocktails, lunch, borrel en zon. En het weer voor de komende week zomers dus kom met zijn allen naar Apeldoorn! En misschien vind je hier je toekomstige trouwlocatie :-)

Klik hier voor meer info en indrukken

Langste Roltrap ter wereld

Voor de toerist een attractie, voor de bewoners van Hong Kong een vervoermiddel om van hun huis in de Mid-Levels naar het werk in Centraal Hong Kong, en weer terug, te gaan. Ik heb het over de langste roltrap ter wereld die dagelijks 60.000 mensen vervoert over een 800 meter lange overdekte roltrap, die bestaat uit verschillende niveaus en een verval heeft van 135 meter. Sommige delen zijn vrij steil.

De roltrap is eenrichtingsverkeer: 's Morgens tussen 6 - 10 uur kun je met de roltrap naar beneden en van 10.15 - 12 uur naar boven. Daarnaast is er een gewone trap voor beide richtingen.
Onderweg kun je uitstapjes maken op de diverse niveaus. Zo is er een uitgang bij de populaire wijk Soho met zijn bars en restaurants. Verder heb je mooi uitzichten over de stad.
Het gebruik van de roltrap is gratis en van begin tot eind ben je ongeveer 25 minuten onderweg.

Tip: hou vooral rechts, want de bewoners zijn nogal ongeduldig tegenover de toeristen die slingeren over de roltrap.

AH Restaurantactie

De AH spaaractie is een samenwerking tussen Iens en Albert Heijn. Bij besteding van € 10,= bij Ah krijg je één restaurantzegel en bij tien zegels heb je een volle spaarkaart. Via de site ahrestaurantactie.nl kies je een restaurant dat deelneemt aan de actie en maak je een reservering. Bij inlevering van de spaarkaart ontvang je het tweede driegangenmenu gratis.

De actie was ooit opgezet om de Nederlander kennis te laten maken met de duurdere, soms sterrenrestaurants. Het tweede menu gratis maakte zo'n restaurant betaalbaarder. Een mooie gelegenheid dus om restaurants uit te proberen. Tegenwoordig is het bijna een must om mee te doen anders tel je niet meer mee en gaat de gast naar de buren. Voordelig voor de klant maar niet voor het restaurant. Er moet door het deelnemende restaurant een bedrag worden betaald voor elke reservering. Samen met het gratis tweede menu moet de winst dus komen van de drankjes en bijvoorbeeld een extra gang.

Hoewel ik niet een zegelspaarder ben heb ik di…

Sand and pepper

Westenschouwen is een dorp in de punt van Schouwen-Duiveland. Hier liggen de breedste stranden en het grootste bos van Zeeland. Op het mooiste stukje strand van de kop van Schouwen ligt de gezellige strandbar Sand and Pepper. De zon, de zee, de strandhokjes en-bar, en de hartelijkheid van het personeel straalt een relaxe Caribische sfeer uit.

Bij aankomst wordt er desgewenst een parasol geplaatst en kun je genieten van een heerlijke koffie of cappuccino, een wijntje of een biertje, en een verrassende lunch. 
Vanaf het terras heb je een geweldig uitzicht op zee. Om de hoek liggen de deltawerken van de Oosterschelde en zie je het eiland Neeltje Jans. Bij het strandbarretje 'Zomergeluk' liggen strandbedjes voor je klaar en kun je tussendoor drankjes halen.


De foto en zijn verhaal - juni 2018

Het waterrijke Zeeland heeft veel dorpen en stadjes met een haven. Vroeger was de haven een echte 'werk' haven, nu heeft de haven meestal de functie van jachthaven. Zo ook de haven van Goes op het eiland Zuid-Beveland.

Ik was dit jaar voor de derde keer in Zeeland. De laatste twee keer had ik Goes overgeslagen omdat andere dorpen en steden in hun beschrijvingen mooier leken. Deze keer ben ik dus wel in Goes geweest. En ik wil je graag adviseren om Goes niet over te slaan bij een bezoek aan Zeeland. Goes is namelijk prachtig. Indrukwekkende gebouwen, mooie pleinen, heerlijke horeca en een bijzondere haven.

De haven van Goes is omgeven met gerestaureerde monumentale panden en er liggen vaak bijzondere schepen. Op loopafstand van het centrum ligt dit kleine knusse haventje met rondom liggende goede restaurants. De haven heeft een beschermd stadsgezicht. Volgens velen is de haven een van de mooiste plekjes van Zeeland. Oordeel zelf, maar het is in ieder geval een echt hoogtepunt b…