Samos - de baaien

Samos is een van de mooiste eilanden van Griekenland. Een groen eiland met bergen die uitnodigen voor een wandeling, witte bergdorpjes om door te slenteren en vissersdorpen met haventjes waar je heerlijk op een terras kunt genieten van een hapje en een drankje.

Na 15 jaar was ik weer op Samos met mijn vriendin en constateerde ik dat er weinig is veranderd. Het authentieke karakter is al die jaren bewaard gebleven. Samos is een afwisselend en gastvrij eiland waar nog echte rust heerst.

Samos heeft vele baaien. Aan het eind van de weg word je getrakteerd op een azuurblauwe zee met kabbelende vissersbootjes.

Agia Paraskevi

Ten noordoosten van Samos-Stad ligt de baai van Agia Paraskevi. Een baai met een klein strand, een taverne en aan het eind een kerkje.

Agia Paraskevi bay


Posidonio

Posidonio is een prachtige baai op een steenworp afstand van Turkije. 's Avonds leggen de bootjes uit Pythagorion hier aan voor een 'Dinner at Night' op het water. Er is een piepklein strand en een mooi pad langs het water.

Posidonio bay


Samos Bay

Samos-stad ligt prachtig tegen de omringende heuvels aan de gelijknamige baai. De boulevard bestrijkt een groot deel van de baai.Verder liggen hier de havens waaruit diverse ferries vertrekken naar andere Griekse eilanden en Turkije.

Samos-Stad bay


Mourtia Bay

Een van de mooiste baaien is Mourtia Bay. Deze idyllische baai ligt aan de oostkant van Samos. Palmen, visserbootjes, strand, rotspartijen en de achterliggende heuvels maken deze baai tot een schilderachtige plaatje.

Mourtia bay


Klima Bay

Klima Bay ligt aan de zuidkant van Samos. Het water is kalm en warm, het is er rustig, de zon is tot laat aanwezig, dus een perfecte plek om te zonnen en te relaxen. Er is zijn twee horecagelegenheden dus met het Griekse eten en drinken zit het hier wel goed.

Klima Bay


Kerveli Bay

Kerveli Bay ligt aan de oostkant van Samos. Hier komt de zon op vanachter de bergen van Turkije dat aan de overkant ligt. Een kiezelstrand, schaduwrijke bomen en een taverne zorgen voor een heerlijk dagje relaxen.

Kerveli Bay


Andre van Luttikhuizen