Erfgoed Bossem

Te midden van het Nationaal Landschap Noordoost Twente, op een steenworp afstand van het prachtige stadje Ootmarsum, ligt Erfgoed Bossem. Het eeuwenoude boerenerf is behalve boerderij, waarvan Lakenvelder en Brandrood runderen een belangrijk deel van de inkomsten vormen, ook een kleinschalige logeeraccomodatie met keuze uit een boerderijkamer, een safarilodgetent of een sterrenkubus. Inbegrepen bij deze sterrenkubus is een sterrenkijker. Ook kun je er kamperen met je eigen caravan, camper of tent.

Erfgoed Bossem

De typisch voor deze streek gebouwde boerderij waar eigenaar Dennis met zijn vrouw Annette en hun medewerkers werken, bestaat uit vijf boerderij kamers. Een van de kamers is een wellness kamer: ruim opgezet met twinbeds, een tv, een zitje en een grote badkamer met een stoomcabine voor twee personen, voorzien van een regendouche en diverse andere waterstralen. 
Een grote entree, ontbijtzaal en kantoortjes complementeren de inrichting van de boerderij.

Accomodaties op Erfgoed Bossem
Op donderdag kun je mee met een rondleiding over het boerenerf. Tijdens een wandeling vertelt Dennis over het bedrijf. Iedere zaterdagavond is er table d'hôte, waarin je in vier gangen een culinaire reis maakt door Noordoost Twente. Naast rundvlees van eigen boerderij worden diverse kwaliteitsproducten uit de omgeving geserveerd.
Brandrood runderen
Erfgoed Bossem ligt perfect voor diverse uitstapjes in de omgeving: het planetarium Cosmos ligt om de hoek, Landgoed Singraven op de weg naar Denekamp en idyllisch Ootmarsum met zijn vele galleries op slechts 6 km. Het Lutterzand en het Springendal bij Vasse zijn wandellocaties bij uitstek. Tel de gastvrijheid en de ongedwongen sfeer hier bij op en je verblijf bij Erfgoed Bossem is gegarandeerd een succes.

Lees meer over de accomodatiemogelijkheden en informatie over het erfgoed op hun website.

Andre van Luttikhuizen