Spanje: Nerja


Nerja, ooit een klein rustig visserdorp, is een plaats in Andalusië in het oostelijk deel van de de Costa del Sol op 50 kilometer van Málaga. Nog steeds is het een relatief kleine gemoedelijke plek in vergelijking met de toeristische centra ten westen van Málaga waar plaatsen als Torremolinos, Fuengirola en Marbella tot de top behoren.
Nerja heeft prachtige stranden met zacht poederzand, idylische baaien en een azuurblauwe zee.

Balcon d' Europa
Gelegen op een hoge rots ligt een van de mooiste trekpleisters van Nerja: het Balcon d' Europa. Het Balcon is een fraaie lange boulevard die uitkomt in zee. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee, haar stranden en baaien en het   achterliggende berglandschap.
De kerk van Nerja, El Salvador, heeft zowel barokke als Moorse invloeden.

Drie kilometer buiten Nerja liggen spectaculaire grotten. In de grotten vind je prehistorische overblijfselen, waaronder schilderijen. Onderweg naar de grotten kom je langs een aquaduct, bestaande uit vier verdiepingen en 38 bogen. Dit aquaduct Aquila is een sterk staaltje van Romeinse architectuur.

Nerja is een mooie uitvalsbasis voor de witte dorpen Frigiliana en Maro. Zeker Frigiliana is een aanrader. Een van de prijzen die Frigiliana heeft gewonnen is voor het 'Beste verzorgde' historische dorpje.

Aquaduct Aquila en Frigiliana

Andre van Luttikhuizen