WK Baan ApeldoornNederland en in het bijzonder de stad Apeldoorn zullen in 2011 als gastheer optreden bij de UCI Wereldkampioenschappen Baanwielrennen.
Van 23 tot en met 27 maart 2011 vinden de WK Baanwielrennen plaats in het nieuwe multifunctionele sportcentrum Omnisport in Apeldoorn. Dit mondiale wielerevenement wordt voor het eerst in de geschiedenis in Nederland op een indoorwielerbaan verreden. De laatste keer dat deze Wereldkampioenschappen in Nederland werden gehouden was in 1979 in het Olympisch stadion in Amsterdam. De internationale Wielerunie (UCI), de KNWU en Libéma Profcycling, organiseren dit evenement in nauwe samenwerking met de gemeente Apeldoorn.
Behalve Teun Mulder, Europees en wereldkampioen op o.a. keirin en 1km tijdrit, doen ook Theo Bos (koppelkoers) en Marianne Vos (puntenkoers en scratch) mee. Daarnaast zijn er sporters uit 41 landen vertegenwoordigd. Favoriete landen zijn Rusland, Groot-Brittannië en Australië. De laatste vaardigt een ploeg met negen titelverdedigers af naar de wereldkampioenschappen baanwielrennen. De 'Cyclones' sloten de vorige editie in Kopenhagen af als koploper in het medailleklassement.
Elke dag worden er finales verreden in de verschillende categorieën.

De ludieke promotie in de vorm van fietsen aan lantaarnpalen in diverse delen van de stad laat zien hoe Apeldoorn bezig is met de WK Baanwielrennen.


Lees meer over de WK Baan op de site van de Rabobank, de Official site, of via Twitter  @WKBaan of #wkbaan

Andre van Luttikhuizen