Concours d' Elégance Apeldoorn


Paleis Het Loo is elke twee jaar het gastheer van het Concours d' Elegance. Een nostalgisch en boeiend weerzien van de perfecte mix van het decor van het Paleis en de schoonheid van de auto's. Het concours geniet inmiddels internationale faam, zoals die in Villa d'Este en Pebble beach. 2010 was voor Alfa Romeo een bijzonder jaar: het merk bestond 100 jaar. Veel autoliefhebbers hebben in het weekend van 4 en 5 september 2010 genoten van oldtimers, maar ook van nieuwe auto's bij Paleis 't Loo in Apeldoorn tijdens de negende editie van Concours d' Elégance. De sfeer en het weer waren perfect. Naast auto's waren er een modeshow, een boekenmarkt met autoboeken, stands met autoaccessoires en kon de bezoeker genieten van een hapje en een drankje. Je mocht alvast een proefrit maken in de Giulietta of genieten van een draaimolen op stoom. Daarnaast was er de Royal Fair, een markt met exclusieve producten.
Natuurlijk was het hoogtepunt ook dit keer 'The Race', waarbij vooroorlogse rensportauto's zo snel mogelijk een kwartmijl proberen af te leggen op de laan voor het Paleis.
De belangrijkste trekkers van het concours waren, naast natuurlijk Alfa Romeo dat 100 jaar bestaat, Jaguar dat 75 jaar bestaat, de Mercedes SL300, auto's van wijlen Prins Bernard en de Vredestein Sprint.
Alfa Romeo was goed vertegenwoordigd met zowel klassiekers zoals de 6c als toekomstige klassiekers zoals de 8c. Ook was het mogelijk een proefrit te maken in de nieuwe Giulietta.
Naast autoliefhebbers waren er ook bezitters van oldtimers en potentiële kopers aanwezig bij het grootste klassieke auto-evenement van Nederland.

Klik hier voor de foto's.

Andre van Luttikhuizen